reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzieńdoberek :)
Już po wizycie u gin, zobaczyła moje wyniki cukrów po jedzeniu i mówi że ok, ale teraz i tak musze 2tygodnie mierzyć przed i po jedzeniu ale tylko po głównych posiłkach i na czczo. Trochę mało mi pasków przepisała, bo tylko 100czyli mierząc 7razy wyjdzie równo na te 2tygodnie (a ja bym była spokojniejsza jeszcze po 2śniadaniu i podwieczorku)
Co do tych skurczy to jest ok, macica ok, szyjka długa, zamknięta..
No to dziś pędzę zaraz do apteki i od jutra dietka pełną parą (choć teraz mam niby jeść normalnie aby zaobserwować, ale bez szaleństw cukrowych i chleba)
Witaj Kaśka,czyli dobrze, może i u mnie będzie dziewuszka :)
Ha...ja sobie jeszcze trochę poczekam zanim ktoś tu z września się zjawi. A swoją drogą mam fajną datę porodu 09.09.2009 :) (hehe, ale szanse tego dnia urodzenia niewielkie)

reklama
DATA PORODU REWELACJA,JA TEŻ URODZIŁAM SIE 09.09-ZNAK PANNA.DOBRZE,ŻE PO WIZYCIE JEST OK :happy:.CO DO PASKÓW -PRZEJDZ SIĘ DO RODZINNEGO I ON TEZ CI PRZEPISZE DWA OPAKOWNIA I LUZIK Z MIERZENIEM. JA TAK ROBIE I CZESTO SPRAWDZAM PO DRUGIEJ KOLACJI I PODWIECZORKU.PRZYNAJMNIEJ NIE MAM STRESU ,ŻE SIĘ SKONCZĄ

monikadzięki wielkie, na pewno się przejdę do rodzinnego lekarza. Tym bardziej że właśnie wyszedł WIELKI problem.
Dziewczyny, JAK MACIE WYPEŁNIONĄ RECEPTĘ NA PASKI?? Kurde, właśnie w aptece powiedzieli mi że jest źle wypełnione bo nie ma literki P, i w związku z tym jest pełnopłatne!! Tylko ta babka w aptece jakaś dziwna była, sprawdzie proszę recepty.
Mam wypełnione tak: po prawej stronie gdzie sią 3 okienka, ODZIAŁ NFZ-11, UPRAWNIENIA- X , CH. PRZWELEKŁE-X
podobno ma być XP czy jakoś tak w przewlekłych. Jutro sie przespaceruje do innej apteki bo i tak w tej nie mieli do accu chek go, tylko do activ (tylko wydaje mi sie ze kobieta malo kumata, bo wciska mi kity ze to te same glukometry!)
Też macie to P?? Nie przypominam sobie abym w poprzedniej ciaży tak miała wypełnioną receptę i miałam na NFZ. POMÓŻCIE PROSZE, bo się trochę wkurzyłam bo moja ginka dopiero w przysżły piątek będzie

monikadzięki wielkie, na pewno się przejdę do rodzinnego lekarza. Tym bardziej że właśnie wyszedł WIELKI problem.
Dziewczyny, JAK MACIE WYPEŁNIONĄ RECEPTĘ NA PASKI?? Kurde, właśnie w aptece powiedzieli mi że jest źle wypełnione bo nie ma literki P, i w związku z tym jest pełnopłatne!! Tylko ta babka w aptece jakaś dziwna była, sprawdzie proszę recepty.
Mam wypełnione tak: po prawej stronie gdzie sią 3 okienka, ODZIAŁ NFZ-11, UPRAWNIENIA- X , CH. PRZWELEKŁE-X
podobno ma być XP czy jakoś tak w przewlekłych. Jutro sie przespaceruje do innej apteki bo i tak w tej nie mieli do accu chek go, tylko do activ (tylko wydaje mi sie ze kobieta malo kumata, bo wciska mi kity ze to te same glukometry!)
Też macie to P?? Nie przypominam sobie abym w poprzedniej ciaży tak miała wypełnioną receptę i miałam na NFZ. POMÓŻCIE PROSZE, bo się trochę wkurzyłam bo moja ginka dopiero w przysżły piątek będzie

Tak Kasiu musi być X P inaczej zapłacisz 100 %. Też to przerabiałam ze swoimi receptami, więc teraz bardzo pilnuję, żeby te dwie literki były w odpowiednich miejscach. Co do rodzaju Twojego glukometru to nie mam pojęcia. Ja mam glukometr "Ascensia Entrust" Bayer'a i estem z niego jak narazie bardzo zadowolona...

kasia_2005 - na mojej było P chociaz tak namaziane ze mogłoby byc x, p lub k - przyjrzyj sie dobrze. Moja znajoma wracała tez do lekarza bo ten sie pomyli ale to był gin. i sam chyba nie wiedział. Albo atakuj rodzinnego.

Ostatnia edycja:
No to chyba niestety będę musiała się pofatygować jeszcze raz do niej,lub do rodzinnego, zobaczymy u kogo szybciej będzie.
Zaryzykuję jeszcze do innej apteki, może pójdą na rękę aby móc donieść receptę, bo te paski potrzebne mi są NA JUŻ. Przecież wiadomo, ze bez sensu miałabym receptę na paski pełnopłatne, po co bym brała w ogole receptę.
A na drugi raz, będę miała nauczkę i trzeba pilnować

wybierz sie rano do rodzinnego i po problemie .Kiedys miałam recepte bez P to zaplacilam 7,40 a nie 3,20-trudno stwierdzić o co w tym chodzi.Kupowałam paski accucheck. Ostatnio mój gin też się pomylił i wpisał x jak go poprosilam o nową recepte to zrobił z x- p i jakos przeszlo w aptece.

Moni, no jeszcze te 7,40 to przejdzie u mnie, ale nie kurde 100% płatne jak mi powiedziano,
ale wiecie, to zwykłe niedopatrzenie lekarki, ona początkowo wypisała mi receptę w mojej książecce RUM, ale potem zorientowała sie ze mam stare recepty (od stycznia są nowe) i wypisała na swoim druku bez tego P (a na recepcie mam z P, jutro podejdę do innej apteki, może dwie razem recepty przejdą) jak nie to w pon rodziny

reklama
Mówie ci ,że jak sama nie dopilnujesz to tragedia.Wszędzie i każdemu trzeba patrzeć na ręce.Ja w szpitalu dostałam leki innej pacjętki i jak sie dopytałam to jeszcze mnie opierniczyła . Pytam sie pielęgniarki czy przyszły wyniki badań bo mam inne leki a ona,że jak daje to mam brać.Dziewczyny patrza a to czopki na zapalenie i jakiś na wymioity. a ja ani zapalenia ani wymiotów. Poszłam do niej a ona mowi ,że ma nas tyle,że jej się pomyliło.

Do góry