Koniczynka93
Fanka BB :)
Ja jem kanapkę z sałata i plasterkiem sera żółtegoA co jesz na tą ostatnią kolację??![]()
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jem kanapkę z sałata i plasterkiem sera żółtegoA co jesz na tą ostatnią kolację??![]()
Glukometry zawyżają czasami dość mocno wyniki, musisz spokojnie poczec na wyniki z żyły.Dziewczyny siedzę właśnie na krzywej cukrowej. Z palca pokazało mi 99 . Myślicie ze jest jakakolwiek szansa ze nie będzie tej cukrzycy ?
Jak najbardziej wynik na czczo z zyly może byc <92. U mnie ostatnio wg gluko labu ponad 100 a z żyły 79.Dziewczyny siedzę właśnie na krzywej cukrowej. Z palca pokazało mi 99 . Myślicie ze jest jakakolwiek szansa ze nie będzie tej cukrzycy ?
Ja jem mało węglowodoanow na pierwsze śniadanie, bo zauważyłam, że od około 19tc pompuje mi cukier po pierwszym posiłku. Potem moge jeść więcejDziewczyny, ile jecie chleba na pierwsze śniadanie? Ja jadłam półtorej kanapki ale widzę że wyniki wyższe dziś 129.. Nie wiem czy nie jeść jednej kapnaki, ale czy to nie za mało będzie? Posiłki jem co 2h/2,5h..![]()
Matko aż tyle ?Jak najbardziej wynik na czczo z zyly może byc <92. U mnie ostatnio wg gluko labu ponad 100 a z żyły 79.
Tak, musieli mieć jakiś słaby glukometr, bo w tym samym momencie na moim było mniej niż na ich(a jego już wiele razy sprawdzałam i zawsze zawyża), ale nadal różnica 10-kilkanascie jednostek. Raz, w innym labie, zdarzył mi się identyczny wynik z palca na ich gluko i z żyły (wtedy mój gluko dał wyższy wynik niż ich). Uprzedzając wątpliwości, ręce umyłam woda z mydłem chwilę przed ukłuciem, nie zaklocilam np. płynem odkażającym. Po obciążeniu różnice z glukometru i z żyły idą u mnie w 30-40, miałam 2 krzywe podczas których to sprawdzałam.Matko aż tyle ?![]()
Mi tu je zdezynfekowała jakimś płynem. I jeszcze skomentowała ze to dużo jak na ciążeTak, musieli mieć jakiś słaby glukometr, bo w tym samym momencie na moim było mniej niż na ich(a jego już wiele razy sprawdzałam i zawsze zawyża), ale nadal różnica 10-kilkanascie jednostek. Raz, w innym labie, zdarzył mi się identyczny wynik z palca na ich gluko i z żyły (wtedy mój gluko dał wyższy wynik niż ich). Uprzedzając wątpliwości, ręce umyłam woda z mydłem chwilę przed ukłuciem, nie zaklocilam np. płynem odkażającym. Po obciążeniu różnice z glukometru i z żyły idą u mnie w 30-40, miałam 2 krzywe podczas których to sprawdzałam.