reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Hejka za mną kolejna teleporada i badania.
Z żyły pokazało 74, po wyjściu z labo z palca 90. Lekarka kazała juz zostać na tej 16 j i uznała,że wydać taki rozjazd jest między glukometrem a badaniem w labo i ot co.... Pytała o przekroczenia po posiłkach a że ich nie mam to poranny pomiar taki jak mam często czyli 90 +2 do 5 to mam traktować jak normę. Ehhh...
Dziwne to wszystko ale już to kolejny raz wiec podchodzę spokojnie.
Najważniejsze ze mam dobre wyniki usg,dziecko ok i tego się mam trzymać.
No nic,to tyle ode mnie

Dziewczyny siedzę właśnie na krzywej cukrowej. Z palca pokazało mi 99 . Myślicie ze jest jakakolwiek szansa ze nie będzie tej cukrzycy ?

Dziewczyny, ile jecie chleba na pierwsze śniadanie? Ja jadłam półtorej kanapki ale widzę że wyniki wyższe dziś 129.. Nie wiem czy nie jeść jednej kapnaki, ale czy to nie za mało będzie? Posiłki jem co 2h/2,5h.. 🤔

Dziewczyny, ile jecie chleba na pierwsze śniadanie? Ja jadłam półtorej kanapki ale widzę że wyniki wyższe dziś 129.. Nie wiem czy nie jeść jednej kapnaki, ale czy to nie za mało będzie? Posiłki jem co 2h/2,5h.. 🤔
Ja jem mało węglowodoanow na pierwsze śniadanie, bo zauważyłam, że od około 19tc pompuje mi cukier po pierwszym posiłku. Potem moge jeść więcej

Matko aż tyle ? :o
Tak, musieli mieć jakiś słaby glukometr, bo w tym samym momencie na moim było mniej niż na ich(a jego już wiele razy sprawdzałam i zawsze zawyża), ale nadal różnica 10-kilkanascie jednostek. Raz, w innym labie, zdarzył mi się identyczny wynik z palca na ich gluko i z żyły (wtedy mój gluko dał wyższy wynik niż ich). Uprzedzając wątpliwości, ręce umyłam woda z mydłem chwilę przed ukłuciem, nie zaklocilam np. płynem odkażającym. Po obciążeniu różnice z glukometru i z żyły idą u mnie w 30-40, miałam 2 krzywe podczas których to sprawdzałam.

reklama
Tak, musieli mieć jakiś słaby glukometr, bo w tym samym momencie na moim było mniej niż na ich(a jego już wiele razy sprawdzałam i zawsze zawyża), ale nadal różnica 10-kilkanascie jednostek. Raz, w innym labie, zdarzył mi się identyczny wynik z palca na ich gluko i z żyły (wtedy mój gluko dał wyższy wynik niż ich). Uprzedzając wątpliwości, ręce umyłam woda z mydłem chwilę przed ukłuciem, nie zaklocilam np. płynem odkażającym. Po obciążeniu różnice z glukometru i z żyły idą u mnie w 30-40, miałam 2 krzywe podczas których to sprawdzałam.
Mi tu je zdezynfekowała jakimś płynem. I jeszcze skomentowała ze to dużo jak na ciąże 🙈

Do góry