reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Piekłaś już sernik na ksylitolu? Ja raz upiekłam i strasznie się zraziłam, przestałam w ogóle piec. Jeśli masz doświadczenie, napisz ile ksylitolu na jaką masę sera i czy mielisz wcześniej ksylitol na puch?

Upiekłabym babeczki owsiane, ale kupiłam jakąś dziwną mąkę :/

U nas od kilku lat są na stole ciasta z mąki migdałowej, orzechowej, kasztanowej. Ale nie ja piekę, więc się nie podzielę przepisem.

Myślałam o zrobieniu rolady szpinakowej z pieczarkami oraz jajkach zapiekanych w awokado. Ale nie wiem, czy to są odpowiednio diabetyczne potrawy ;)
Szczerze to nigdy nie piekłam 🙈 to miał być mój debiut. Znalazłam taki przepis na internecie. Na 1kg sera 3/4 szklanki ksylitolu

20220413_170502.jpg Kobietki jupiii...Wyszły mi naleśniki z mąki orkiszowej ! I cukier po tym ok . Cieszę się jak z pudełka czekoladek!
Pewnie mogło być smaczniej i lepiej ale i tak mega!

Ostatnia edycja:
Wygląda pysznie:) napisz jak robiłaś i z jakiego typu mąki orkiszowej proszę, ja próbowałam z owsianej, ale jakieś takie dziwne mi wyszły
Orkiszowa 750, robione jak zwykle..dałam mleko 1,5% ale kiedyś na wodzie spróbuję...Moze następnym razem zjem 2...ale ja tak małymi krokami działam 😜

reklama
Do góry