reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Mi dietetyk powiedział że sernik to dobry pomysł, ja chyba dam po prostu trochę mniej cukru.
Ja pieke sernik ale zamiast cukry daje ksylitol. I ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej z borowkami. Znalazłam takie przepisy na internecie. A sałatka to brokuł, feta, pierś z kurczaka w gyrosie, papryka, jajko i sos czosnkowy na jogurcie i ziarna slonecznika. Taka warstwowa 😉

U mnie dziś ciekawostka z rana. Obudziłam się o 6 na letrox i poszłam dalej spać. Obudziłam sie o 7.30 i glukoza 117. Polezalam jeszcze w łóżku i pojechałam dalej na czczo do labolatorium po odbiór wyników grupy krwi i przy okazji oddałam krew żylną na glukozę godzina 8.20. Po kilku minutach 8.27 zmierzyłam glukozę glukometrem i była 90.
Jestem ciekawa co wyjdzie z tej krwi żylnej.
Ale patrzcie jak łatwo o przeoczenie skoku cukru. Gdybym wstawala o tej 8.30 i tak mierzyła cukier to mogłabym żyć w nieswiadomosci.
Żeby to obadać musiałabyś może tą sondę na ramię czy jak to sie nazywa a i tak możesz w tym momencie nie przyłożyć

No taka ciekawostka, zaczyna mnie to fascynowac, skąd takie zmiany
Juz ci pisalam kiedyś że organizm żywy a jeszcze w ciąży....Cisnienie tez ludziom skacze z chwili na chwilę.
A babcia mojego Ema jak poszla do szpitala to ją diabetolog opr że.co to taki cukier i co podjadała...a ona nic..Organizm tak zaczął szaleć bo nagle pół kromeczki chlebka dali i plasterek czegoś tam ...

Juz ci pisalam kiedyś że organizm żywy a jeszcze w ciąży....Cisnienie tez ludziom skacze z chwili na chwilę.
A babcia mojego Ema jak poszla do szpitala to ją diabetolog opr że.co to taki cukier i co podjadała...a ona nic..Organizm tak zaczął szaleć bo nagle pół kromeczki chlebka dali i plasterek czegoś tam ...
Mam już wynik z żyły 89. Mój ginekolog karze mi się puknąć w główkę jak mu to pokaże. Pomysli, że wariatka sobie wmawia cukrzycę. I może jest w tym racja.

reklama
A robiłaś już krzywa w ciazy?
Nie, lekarz mówił, że jeszcze za wcześnie na to. Miałam nadzieję, że badanie z żyły potwierdzi wysokie wyniki z glukometru i, że zmusze w ten sposób lekarza do krzywej. Tymczasem robiłam dwa pomiary z żyły w ciągu tygodnia, raz 80 a teraz 89.

Do góry