reklama
Mi dietetyk powiedział że sernik to dobry pomysł, ja chyba dam po prostu trochę mniej cukru.Dziewczyny jakieś pomysły na świąteczne pyszności? Szukam inspiracji
Koniczynka93
Fanka BB :)
Ja pieke sernik ale zamiast cukry daje ksylitol. I ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej z borowkami. Znalazłam takie przepisy na internecie. A sałatka to brokuł, feta, pierś z kurczaka w gyrosie, papryka, jajko i sos czosnkowy na jogurcie i ziarna slonecznika. Taka warstwowaMi dietetyk powiedział że sernik to dobry pomysł, ja chyba dam po prostu trochę mniej cukru.
Betty2
Żeby to obadać musiałabyś może tą sondę na ramię czy jak to sie nazywa a i tak możesz w tym momencie nie przyłożyćU mnie dziś ciekawostka z rana. Obudziłam się o 6 na letrox i poszłam dalej spać. Obudziłam sie o 7.30 i glukoza 117. Polezalam jeszcze w łóżku i pojechałam dalej na czczo do labolatorium po odbiór wyników grupy krwi i przy okazji oddałam krew żylną na glukozę godzina 8.20. Po kilku minutach 8.27 zmierzyłam glukozę glukometrem i była 90.
Jestem ciekawa co wyjdzie z tej krwi żylnej.
Ale patrzcie jak łatwo o przeoczenie skoku cukru. Gdybym wstawala o tej 8.30 i tak mierzyła cukier to mogłabym żyć w nieswiadomosci.
No taka ciekawostka, zaczyna mnie to fascynowac, skąd takie zmianyŻeby to obadać musiałabyś może tą sondę na ramię czy jak to sie nazywa a i tak możesz w tym momencie nie przyłożyć
Betty2
Sorki za reakcję ale o kancik d..... taka rada...Dała 3 tyg na poprawę....takim sposobem można z miesiąca na miesiąc sobie gdybaćA podpowiedziała Ci jak zejść poniżej 90
? Czy sama masz kombinować
Nie lubie takich niby rad
Betty2
Juz ci pisalam kiedyś że organizm żywy a jeszcze w ciąży....Cisnienie tez ludziom skacze z chwili na chwilę.No taka ciekawostka, zaczyna mnie to fascynowac, skąd takie zmiany
A babcia mojego Ema jak poszla do szpitala to ją diabetolog opr że.co to taki cukier i co podjadała...a ona nic..Organizm tak zaczął szaleć bo nagle pół kromeczki chlebka dali i plasterek czegoś tam ...
Mam już wynik z żyły 89. Mój ginekolog karze mi się puknąć w główkę jak mu to pokaże. Pomysli, że wariatka sobie wmawia cukrzycę. I może jest w tym racja.Juz ci pisalam kiedyś że organizm żywy a jeszcze w ciąży....Cisnienie tez ludziom skacze z chwili na chwilę.
A babcia mojego Ema jak poszla do szpitala to ją diabetolog opr że.co to taki cukier i co podjadała...a ona nic..Organizm tak zaczął szaleć bo nagle pół kromeczki chlebka dali i plasterek czegoś tam ...
aspekt
A robiłaś już krzywa w ciazy?Mam już wynik z żyły 89. Mój ginekolog karze mi się puknąć w główkę jak mu to pokaże. Pomysli, że wariatka sobie wmawia cukrzycę. I może jest w tym racja.
reklama
Nie, lekarz mówił, że jeszcze za wcześnie na to. Miałam nadzieję, że badanie z żyły potwierdzi wysokie wyniki z glukometru i, że zmusze w ten sposób lekarza do krzywej. Tymczasem robiłam dwa pomiary z żyły w ciągu tygodnia, raz 80 a teraz 89.A robiłaś już krzywa w ciazy?