Betty2
Fanka BB :)
No to okJa byłam u dietetyka i on rozpisał mi dietę cukrzycową, ale zdarza mi się skusić, tyle że również cukier w normie po takim posiłku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to okJa byłam u dietetyka i on rozpisał mi dietę cukrzycową, ale zdarza mi się skusić, tyle że również cukier w normie po takim posiłku
Ja jem głównie kasze, brązowe ryże, makarony, chleb itp, natomiast tez mi się zdarzyło zjeść na obiad ziemniaki, z tym ze ja póki co nie miałam przekroczeń w ciągu dnia wiec nie ukrywam że trochę pokusy mam, aczkolwiek mam też w głowie te poranne cukry. Niby moja diabetolog powiedziala ze to co zjem w ciągu dnia nie wpływa na glikemie na czczo (tylko ten ostatni posilek), no ale sama nie wiem.Właśnie ja zupełnie nie widzę zasady, bo też nawet jak zjem to samo to rano mam 91-94…
Ostatnio jak od rana mialam 92 to mierzylam o 3 w nocy i było 88 więc chociaż w nocy w normie.
Ja najlepszy cukier na czczo miałam jak wieczorem skusiłam się na prażynki solone więc szaleństwo … sprawdzałam skład i było dużo węglowodanów ale w tym tylko 2.9 g cukru… no ale tego to już totalnie nie ogarniam
A Wy jecie tylko produkty o niskim ig? Czy testujecie po czym Wam nie skacze cukier z wyzszym ig?
Super! A sprawdzałaś swoim glukometrem przed badaniem jaką wartość masz? Kurde ten mój glukometr to wydaje mi się że jak chce pokazuje. Jak będę mieć zlecona badania to muszę porównanie zrobićBabki jakiś plusik chyba mam bo glukoza z krwi na czczo dziś 80 !
A było 105
super! Z żyły czy z glukometru?Babki jakiś plusik chyba mam bo glukoza z krwi na czczo dziś 80 !
A było 105