reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Właśnie ja zupełnie nie widzę zasady, bo też nawet jak zjem to samo to rano mam 91-94…
Ostatnio jak od rana mialam 92 to mierzylam o 3 w nocy i było 88 więc chociaż w nocy w normie.
Ja najlepszy cukier na czczo miałam jak wieczorem skusiłam się na prażynki solone więc szaleństwo 😂… sprawdzałam skład i było dużo węglowodanów ale w tym tylko 2.9 g cukru… no ale tego to już totalnie nie ogarniam :(
A Wy jecie tylko produkty o niskim ig? Czy testujecie po czym Wam nie skacze cukier z wyzszym ig?
Ja jem głównie kasze, brązowe ryże, makarony, chleb itp, natomiast tez mi się zdarzyło zjeść na obiad ziemniaki, z tym ze ja póki co nie miałam przekroczeń w ciągu dnia wiec nie ukrywam że trochę pokusy mam, aczkolwiek mam też w głowie te poranne cukry. Niby moja diabetolog powiedziala ze to co zjem w ciągu dnia nie wpływa na glikemie na czczo (tylko ten ostatni posilek), no ale sama nie wiem.

Ja dziś też pierś z kurczaka, kasza gryczana i ogórki kiszone do tego. A jecie dwudaniowe obiady? Bo ja dostałam książeczkę taka i tam jest pierwsze i drugie danie, ale szczerze to ja bym nie dała rady na raz zjeść dwóch dań. Ciężko mi jedno wbić w siebie. A i tak za dwie godziny już głodna jestem... I muszę dojeść jakiegoś owoca i kanapkę. Teraz w ciąży średnio co dwie trzy godziny głodnieje

Ja nie jadam dwudaniowych. I staram sie jesc bardziej co 3-3.5 h bo jadlam przez pierwszy tydzien po wizycie w poradni diabetologicznej co 2h ale doszlam do wniosku że wówczas mi nigdy przed posiłkiem nie spada cukier poniżej 90 i że może przez to od rana mam wyższy cukier. Teraz mam trochę niższy na czczo ale nadal 91-94, więc u mnie średnio to się sprawdza.

reklama
Do góry