reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ale mam czasami cukry ponad normy dość długo też poranne cukry miałam ponad 90. U Ciebie cukry dobre z tego co kojarzę dużo badań w których wszystko jest w porządku dzidzia mówiłaś że też malutka a i masz końcówkę ciąży dlatego myślę że nie potrzebnie się zmartwiasz. Oo widzisz soczewicy ani ciecierzycy nie próbowałam a co przyrzadasz z tego?

reklama
Dziewczyny doprowadzam Was do porządku... skąd ta panika... nie macie najmniejszych podstaw żeby martwić się o zdrowie swoich dzieci.. przecież jesteście pod opieką lekarza i diabetologa... i wszystko jest dobrze.. chyba sobie nie zdjęcie sprawy jakie mogą być problemy w ciąży... Ja się nasluchalam już od koleżanek i w szpitalu .. dzieci z wadami serca itp. I dziewczyny dają radę... A my jak przekroczymy 90 to mamy zmartwienie z tej perspektywy nasze problemy są śmieszne... czyż nie ?

Oo widzisz soczewicy ani ciecierzycy nie próbowałam a co przyrzadasz z tego?[/QUOTE]
Wczoraj np. zrobiłam pieczarki faszerowane soczewicą i z mozzarella. Robie też różne kotlety z soczewicy, orzechów i jajka np. Nie smażę ich tylko piekę w piekarniku, bo tak jest zdrowiej. Smażenia powinno się unikać, ale to pewne wiesz. Z cieciorki robię hummus lub inne pasty, albo też różne kotlety pieczone. Ja nie jem mięsa, poza rybami, tak wiec warzywa strączkowe mi je częściowo zastępują.

Pewnie masz rację, że nie ma co panikowac, unormowana leczona cukrzyca dla lekarza nie jest jakimś dużym zagrozeniem. Ja byłam trzy dni w szpitalu przez KTG i dziewczyny miały cesarki bo miały za duże dzieci i żadna z tych dziewczyn nie miała cukrzycy. Ja mam i pytam czy mam szansę na poród naturalny to mówi, że spokojnie bo dziecko nie jest duze ( i oby tak zostało ) a tak na marginesie jak byłam to 80% to były cesarki i żadna z powodu cukrzycy ciążowej. Tylko ja jedna miałam tam "dietę"

Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Jestem w 31tc od 26tc walczę z cukrzyca ciążowa i narazie dieta wystarcza ufff
Pytanie mam bo coś mnie rozbiera przeziębienie i co polecacie z naturalnych metod?? Normalnie bym zaczęła od herbaty z miodem...ale miód odpada [emoji17]

Szkoda, że nie umiem to zdjęcia wstawić bo zrobiłam wam zdjęcie z serii "jedzenie dla ciężarnej z cukrzyca w szpitalu" . ;)
Ja byłam na patologii ciąży 11 dni, przez to że szyjka mi się skracała. Wiem co to jest jedzenie dal ciężarnej z cukrzycą ciążową. Po prostu totalna porażka. U mnie dali np. rozgotowaną marchewkę lub naleśniki z mąki pszennej z serem i cukrem + truskawkowy jogurt! Nie tknęłam tego. Mąż mi przywoził jedzenie.

Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Jestem w 31tc od 26tc walczę z cukrzyca ciążowa i narazie dieta wystarcza ufff
Pytanie mam bo coś mnie rozbiera przeziębienie i co polecacie z naturalnych metod?? Normalnie bym zaczęła od herbaty z miodem...ale miód odpada [emoji17]
Polecam czosnek do kanapek. Mi pomógł. Imbir do herbaty też jest ok.

Pewnie masz rację, że nie ma co panikowac, unormowana leczona cukrzyca dla lekarza nie jest jakimś dużym zagrozeniem. Ja byłam trzy dni w szpitalu przez KTG i dziewczyny miały cesarki bo miały za duże dzieci i żadna z tych dziewczyn nie miała cukrzycy. Ja mam i pytam czy mam szansę na poród naturalny to mówi, że spokojnie bo dziecko nie jest duze ( i oby tak zostało ) a tak na marginesie jak byłam to 80% to były cesarki i żadna z powodu cukrzycy ciążowej. Tylko ja jedna miałam tam "dietę"

No własnie wiele moich koleżanek ma cesarki z powodu zbyt dużych płodów, chociaż cukrzycy ciążowej nie mają. Zastanawia mnie co jest powodem takich dużych dzieci o kobiet bez cukrzycy? Chyba za dużo słodyczy w diecie? Bo co innego?

reklama
Moja droga absolutnie nie jem nic smażonego jeśli już to bardzo rzadko na oliwie z oliwek w śladowej ilości Częściej gotuję lub tak jak Mówisz przyrządzam w piekarniku czy rękawie. Nie wpadłam jeszcze na produkty których używasz. Może miała byś zaś i ochotę aby mi np podesłać kilka przepisów? Na humus dietetyczny na pewno na priv była bym wdzięczna

Do góry