reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Za mną też, ale ja przegielam zjadłam loda bo przez miesiąc już o nim co dzień myślałam ;) cukier po godzinie 120 po 1.5 trochę mniej także nie wzrastał. Staram się pozwalać sobie coś raz na miesiąc lub dwa miesiące bo zwariuje ;) może też raz spróbuj ale bardziej orzeszki niesolone, nie skacze po nich cukier ;)

reklama
Za mną też, ale ja przegielam zjadłam loda bo przez miesiąc już o nim co dzień myślałam ;) cukier po godzinie 120 po 1.5 trochę mniej także nie wzrastał. Staram się pozwalać sobie coś raz na miesiąc lub dwa miesiące bo zwariuje ;) może też raz spróbuj ale bardziej orzeszki niesolone, nie skacze po nich cukier ;)
Latem jadlam normalnie raz lub dwa w tyg lody smietankowe zawsze miałam po nich dobry cukier. Słodkie nie chodzi za mną tak jak raczej slone pikantne itp a właśnie dziewczyny a jak z kakao pijecie? Ja dwa razy mleko raz z płatkami raz z owsianka duży cukier a teraz jem juz tylko kefiry, bialy ser, jogurty naturalne ale mysle ze mleko bylo by moze warto włączyć do diety...nie wiem sama już. Boję się testiwac nowe produkty a i ochote na coś tez muszę zwalczyć

Ja jem jogurty naturalne i biały ser, serki wiejskie. To są produkty, które mają dużo białka więc nie powinny podnosić cukru. Mleka krowiego nie piję, ale nie przez cukrzyce, tylko dla tego, że nie lubię :p Zamiast tego piję mleko sojowe, które nie ma w ogolę węglowodanów, lub mleko migdałowe. Kakao piłam, ale z mlekiem sojowym i łyżeczką ksylitolu i nie podniosło mi cukru.

Ja jem jogurty naturalne i biały ser, serki wiejskie. To są produkty, które mają dużo białka więc nie powinny podnosić cukru. Mleka krowiego nie piję, ale nie przez cukrzyce, tylko dla tego, że nie lubię :p Zamiast tego piję mleko sojowe, które nie ma w ogolę węglowodanów, lub mleko migdałowe. Kakao piłam, ale z mlekiem sojowym i łyżeczką ksylitolu i nie podniosło mi cukru.
Sama wcześniej pisalam ze mleko ma węglowodany zlozone. No ja też nie lubię za bardzo mleka ale mam mnie tu triche cisnie ze raz na jakisjakis czas. Ale jeśli mleko sojowe moge no to koniecznie wypiję kakao wiecie jak to z tymi mamami no chca dobrze

I tak troche w innym temacie czas rozglądać sie za wyprawką. Ale jak wczesniej pisałam to moja pierwsza ciąża...kompletnie nie wiem jaki mam wybrać rozmiar ubranek, czy kupić mleko no i jakie i butelki...ciezko stwierdzić jak to z laktacja bedzie...no tu mi mama noe pomoze za bardzo trzydzieści lat temu bylo troszkę inaczej

Też się przygotowuje, pierwsza ciąże miałam kilka lat temu, ale z tego co czytałam to najlepiej weź 56 i alternatywnie 62 ja wzięłam samo 56,musze jeszcze doprac he. Kombinezon na wyjście, rękawiczki dla maluszka, skarpetki, czapeczki. Kocyk i Becik. Jeśli chodzi o mleko to nie musisz brać. Jeśli nie będziesz mieć mleka to one dają, ja nie miałam i dawały a jak wyjdziesz ze szpitala to kupicie lub mąż trochę wcześniej. Kup butelkę antykolkowa przyda Ci się w domu, ale w szpitalu one wszystko mają. Weź pieluszki tetrowe, pampersy, dla siebie stanik i koszule do karmienia, wkładki, podkłady, ja biorę smoczek choć nigdzie nie pisze. Piszą o rzeczach do pępka, ale na szkole rodzenia mówią, że nic się z nim nie robi, kiedyś było inaczej. Rzeczy pielęgnacyjne dla dzidzi też ;)

@ilyala_rose jesli planujesz karmić piersią to nie kupuj mleka ani butelki. Nawet jeśli na początku będzie problem to w szpitalu dostaniesz i mleczko i buteleczki.
Rozmiar ubranek 56 i 62 ale 56 dużo nie kupuj bo maluszek zaraz ci z tego wyrośnie. Najwygodniejsze są pajace na początek. Nie kupuj nic wkładanego przez głowę.
Jeśli masz laktator to weź może ci pomoc przy problemach z laktacją. Mi przynajmniej pomógł i pewnie gdybym go miała Wczensiej to nie karmiła bym małego mm w ogóle a tak to trochę się męczyliśmy.

Ja też czekam na pierwsze dziecko, chociaż to moja druga ciąża. Pierwszą niestety poroniłam :( Też jestem zielona w temacie i wiedzę czerpie z internetu i ze szkoły rodzenia. Do szpitala już się spakowałam, bo u mnie już niedługo wszystko może się zacząć :laugh2: Wzięłam pajace i body 56. Butelki nieb biorę, bo chce karmić piersią. Laktator wypożyczają u mnie w szpitalu.

Mam nadzieje, że ta wstrętna cukrzyca przejdzie mi zaraz po porodzie :D

Kurcze ja nie kupiłam laktatora bo myślałam że mogą to zrobić jak będę wiedziała jak wygląda moja laktacja. Jaki polecacie? Joanna_Mary na kiedy dokładnie termin?

reklama
Do góry