reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

W ogóle od piątku jestem w szpitalu (W Warszawie na Madalińskiego). Trafiłam tutaj ponieważ zaczęła mi się szyjka skracać. W piątek miała 18mm, a już dziś tylko 13mm i rozwarcie na 1cm. Dostałam sterydy na rozwój płucek mojej małej. Niestety przez sterydy cukry zaczęły mi skakać. Po śniadaniu 135 - to dla mnie bardzo dużo. Po obiedzie 155. Lekarz mi powiedział, że przez 3 dni mam nie mierzyć cukrów bo tylko będę sie stresować, a i tak nie mam na to wpływu. Ja jednak boję się, że szkodzę mojej córeczce. Dlatego jem razie same warzywa i biały ser i jakoś daje rade utrzymać te cukry w ryzach. Chociaż chyba będę umierać z głodu. Bo ogólnie wychodzi mi bardzo mało kalorii i węglowodanów, ale 3-4 dni jakoś wytrzymam.
Czy któraś z Was też miała podawane sterydy na rozwój płuc u maluszka? Jak wtedy zachowywały się Wasze cukry? Czy kilka dni po odstawieniu tych sterydów cukry wróciły do normy?

Ogólnie to jestem załamana, że tak mam pod górkę w tej ciąży :( Zawsze ta cukrzyca była dla mnie łaskawa. Nie miałam żadnych skoków cukrów, wystarczyło, że jadłam mało i często i odstawiłam słodycze. Mam wielką nadzieje, że za kilka dni wszystko wróci do normy.
A w którym jesteś tygodniu ?

reklama
A w którym jesteś tygodniu ?

29+6. Jeszcze trochę ciąży przede mną. Córeczka wazy teraz około 1400g wiec jak wiek ciąży jest ok. Nie ma żadnej makrosomii i hipotrofii, ale boję się, że jak przez kilka dni będę miała podwyższone cukry to ona strasznie przytyję wie jakoś muszę się ograniczyć z jedzeniem.

To ja chyba najwięcej z Was przytylam bo aż 11 kg. Chociaż ostatnio waga stoi raczej w miejscu. Najwięcej przybrałam do 12tc bo aż 4 kg ale to chyba ze względu na to, że musiałam leżeć

To ja chyba najwięcej z Was przytylam bo aż 11 kg. Chociaż ostatnio waga stoi raczej w miejscu. Najwięcej przybrałam do 12tc bo aż 4 kg ale to chyba ze względu na to, że musiałam leżeć
To zależy w którym jesteś tygodniu :) Bo ja tylko dzięki tej diecie trochę mi ubyło i jest narazie 7.5kg w 29tygodniu, ale co będzie dalej nie wiem, zanim okazalo się z tą cukrzyca bardzo się martwiłam
A co do tych wysokich cukrów rano to mam ok, ja pije o 21:30 kefir, może to jakieś rozwiązanie, możecie spróbować :)

To zależy w którym jesteś tygodniu :) Bo ja tylko dzięki tej diecie trochę mi ubyło i jest narazie 7.5kg w 29tygodniu, ale co będzie dalej nie wiem, zanim okazalo się z tą cukrzyca bardzo się martwiłam
A co do tych wysokich cukrów rano to mam ok, ja pije o 21:30 kefir, może to jakieś rozwiązanie, możecie spróbować :)
No tak nie napisałam.Obecnie jestem w 36 tc [emoji4]tyle, że tak jak mówię ostatnio przestałam tyc i mam nadzieję, że tak zostanie hehe [emoji16][emoji16]ale tylko kefir czy coś Jeszcze do tego?

To ja mam 10 na plusie od połowy czerwca. Najpierw mi 1kg spadł, potem przytyłam 2 i znów schudłam 1. Także ciągle tyle samo. Obecnie 36+1.

No tak nie napisałam.Obecnie jestem w 36 tc [emoji4]tyle, że tak jak mówię ostatnio przestałam tyc i mam nadzieję, że tak zostanie hehe [emoji16][emoji16]ale tylko kefir czy coś Jeszcze do tego?
Myślę, że to bardzo dobra waga, po ciąży pewnie nic z niej nie zostanie :)
Jak jestem głodna to zjem jeszcze wafla ;)

29+6. Jeszcze trochę ciąży przede mną. Córeczka wazy teraz około 1400g wiec jak wiek ciąży jest ok. Nie ma żadnej makrosomii i hipotrofii, ale boję się, że jak przez kilka dni będę miała podwyższone cukry to ona strasznie przytyję wie jakoś muszę się ograniczyć z jedzeniem.
A teraz masz leżeć ? Bo jest jeszcze 2 miesiące bite ... Nie przejmuj się cukrami oby szyjka tylko trzymała

reklama
Do góry