reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

W ogóle od piątku jestem w szpitalu (W Warszawie na Madalińskiego). Trafiłam tutaj ponieważ zaczęła mi się szyjka skracać. W piątek miała 18mm, a już dziś tylko 13mm i rozwarcie na 1cm. Dostałam sterydy na rozwój płucek mojej małej. Niestety przez sterydy cukry zaczęły mi skakać. Po śniadaniu 135 - to dla mnie bardzo dużo. Po obiedzie 155. Lekarz mi powiedział, że przez 3 dni mam nie mierzyć cukrów bo tylko będę sie stresować, a i tak nie mam na to wpływu. Ja jednak boję się, że szkodzę mojej córeczce. Dlatego jem razie same warzywa i biały ser i jakoś daje rade utrzymać te cukry w ryzach. Chociaż chyba będę umierać z głodu. Bo ogólnie wychodzi mi bardzo mało kalorii i węglowodanów, ale 3-4 dni jakoś wytrzymam.
Czy któraś z Was też miała podawane sterydy na rozwój płuc u maluszka? Jak wtedy zachowywały się Wasze cukry? Czy kilka dni po odstawieniu tych sterydów cukry wróciły do normy?

Ogólnie to jestem załamana, że tak mam pod górkę w tej ciąży :( Zawsze ta cukrzyca była dla mnie łaskawa. Nie miałam żadnych skoków cukrów, wystarczyło, że jadłam mało i często i odstawiłam słodycze. Mam wielką nadzieje, że za kilka dni wszystko wróci do normy.
A w którym jesteś tygodniu ?

reklama
A w którym jesteś tygodniu ?

29+6. Jeszcze trochę ciąży przede mną. Córeczka wazy teraz około 1400g wiec jak wiek ciąży jest ok. Nie ma żadnej makrosomii i hipotrofii, ale boję się, że jak przez kilka dni będę miała podwyższone cukry to ona strasznie przytyję wie jakoś muszę się ograniczyć z jedzeniem.

To ja chyba najwięcej z Was przytylam bo aż 11 kg. Chociaż ostatnio waga stoi raczej w miejscu. Najwięcej przybrałam do 12tc bo aż 4 kg ale to chyba ze względu na to, że musiałam leżeć

To ja chyba najwięcej z Was przytylam bo aż 11 kg. Chociaż ostatnio waga stoi raczej w miejscu. Najwięcej przybrałam do 12tc bo aż 4 kg ale to chyba ze względu na to, że musiałam leżeć
To zależy w którym jesteś tygodniu :) Bo ja tylko dzięki tej diecie trochę mi ubyło i jest narazie 7.5kg w 29tygodniu, ale co będzie dalej nie wiem, zanim okazalo się z tą cukrzyca bardzo się martwiłam
A co do tych wysokich cukrów rano to mam ok, ja pije o 21:30 kefir, może to jakieś rozwiązanie, możecie spróbować :)

To zależy w którym jesteś tygodniu :) Bo ja tylko dzięki tej diecie trochę mi ubyło i jest narazie 7.5kg w 29tygodniu, ale co będzie dalej nie wiem, zanim okazalo się z tą cukrzyca bardzo się martwiłam
A co do tych wysokich cukrów rano to mam ok, ja pije o 21:30 kefir, może to jakieś rozwiązanie, możecie spróbować :)
No tak nie napisałam.Obecnie jestem w 36 tc [emoji4]tyle, że tak jak mówię ostatnio przestałam tyc i mam nadzieję, że tak zostanie hehe [emoji16][emoji16]ale tylko kefir czy coś Jeszcze do tego?

To ja mam 10 na plusie od połowy czerwca. Najpierw mi 1kg spadł, potem przytyłam 2 i znów schudłam 1. Także ciągle tyle samo. Obecnie 36+1.

No tak nie napisałam.Obecnie jestem w 36 tc [emoji4]tyle, że tak jak mówię ostatnio przestałam tyc i mam nadzieję, że tak zostanie hehe [emoji16][emoji16]ale tylko kefir czy coś Jeszcze do tego?
Myślę, że to bardzo dobra waga, po ciąży pewnie nic z niej nie zostanie :)
Jak jestem głodna to zjem jeszcze wafla ;)

29+6. Jeszcze trochę ciąży przede mną. Córeczka wazy teraz około 1400g wiec jak wiek ciąży jest ok. Nie ma żadnej makrosomii i hipotrofii, ale boję się, że jak przez kilka dni będę miała podwyższone cukry to ona strasznie przytyję wie jakoś muszę się ograniczyć z jedzeniem.
A teraz masz leżeć ? Bo jest jeszcze 2 miesiące bite ... Nie przejmuj się cukrami oby szyjka tylko trzymała

reklama
Do góry