reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kolacje jem o 20.30 jak jadlam potem jeszcze cos to rano na czczo o 8 mialam 140 ponad cukru

Zapytaj o to diabetologa, mi mowili ze takie dlugie przerwy miedzy posilkami sa bardzo niedobre :(
Mierzysz sobie ketony?
Aaa, i czy mierzylas moze kiedys cukier w nocy? Tak ok. 2-4?

Po krzywej mozesz od razu zjesc po 2 godzinach, jest to nawet bardzo wskazane, ale zanim ja zrobisz skonsultuj sie jeszcze z lekarzem, bo moze w Twoim wypadku bedzie widzial jakies przeciwwskazania?

Ja bym obstawiala - jesli z glukometrem wszystko jest ok - ze trzeba sprobowac zmienic chleb. Moze na ten z Biedronki? Duzo dziewczyn go zachwala bardzo.

reklama
W poniedzialek pojde do szpitala i porozmawiam z lekarzem tym co ostatnio bo moja jest na urlopie. Zobaczymy co on powie . niestety nie jestem z warszawy tylko z pod i u nas ciezko znalezc pieczywo z putki pojde chyba zrobic jeszcze raz ta krzywa prywatnie tylko jak to teraz ogarnac z jedzeniem itp po badaniu jak o 7.30 pobiore na czczo potem wypije ta glukoze i godzine po. Badanie a potem dwie po to o ktorej bezpiecznie moge zjesc sniadanie i czy mierzyc tez glukometrem w miedzy czasie cukier?

Ten test obciążenia glukozą jest bardzo dużym obciążeniem dla trzustki i dzidziusia. Lepiej go nie powtarzać. Według mnie lepiej, żebyś spróbowała z innym glukometrem lub chociaż zrobiła badanie glukozy na czczo z krwi żylnej i wtedy porównała wynik z krwi z opuszka z glukometru.

Ten test obciążenia glukozą jest bardzo dużym obciążeniem dla trzustki i dzidziusia. Lepiej go nie powtarzać. Według mnie lepiej, żebyś spróbowała z innym glukometrem lub chociaż zrobiła badanie glukozy na czczo z krwi żylnej i wtedy porównała wynik z krwi z opuszka z glukometru.

Ale glukometr juz zostal sprawdzony i jest ok

reklama
Do góry