reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja też miałam problem z nabiałem rano więc jem na drugie śniadanie i chleb kupowałam z putki ale z biedronki zaczęłam jeść i mam cukier ok i wędliny faktycznie nie które to masakra jeden plasterek i cukier wysoki ostatni posiłek o godz 22 kanapkę z serem żółtym i wędlinę plasterek ogórka albo pomidora czasami nie mam gdzie to upchnąć [emoji6] i wolała bym zjeść coś innego nie zdrowego

Mi ten chleb z biedry nie sluzy. Jedyne pieczywo jakie moge zjesc to chleb z niskim ig, nie moge nawet zjesc bulki z niskim ig, chociaz niby z tego samego ciasta jest :/ nie wiem od czego to zalezy.
A marzy mi sie taka bułeczka, chociażby z masłem :D

W poprzedniej ciąży jesli chodzi o chleb to moglam jesc tylko pro body z Putki, a w tej wypróbowałam wszystkich, z prawdziwymi razowymi na czele i co? I cukru nie podnosi mi tylko (oprocz pro body) chleb słonecznikowy z lidla a jest z domieszką mąki pszennej. I bądź tu madry ;) na noc biore insuline i codziennie czekam na tą chwilę bo 20 min pozniej moge zjesc pszenną bułę z żółtym serem;)

Dzisiaj robiłam badanie moczu i krwi, a więc, żeby mieć porównanie zanurzyłam patyczek czy mam ketony... no i wyszły mi coś między średnim a wysokim. Mocz z labo 0 ketonów, kto mi wytłumaczy o co kaman?! Czemu wierzyć?

Ale za to różnica między glukometrem, a labo to o 4, więc plus taki, że glukometr dobrze mierzy.

Dzisiaj robiłam badanie moczu i krwi, a więc, żeby mieć porównanie zanurzyłam patyczek czy mam ketony... no i wyszły mi coś między średnim a wysokim. Mocz z labo 0 ketonów, kto mi wytłumaczy o co kaman?! Czemu wierzyć?

Ale za to różnica między glukometrem, a labo to o 4, więc plus taki, że glukometr dobrze mierzy.
A jaki masz glukometr? Ja mam accu chek i mi pokazał różnice o 12 więcej na glukometrze.

Urs dlaczego niestety ? :) ja z Ursynowa w sumie granica Mokotów ursynow

W Srodmiesciu mieszka sie strasznie, zwlaszcza gdy jest to przedwojenna kamienica - tona kurzu, wieczny halas za oknem (kluby w sasiedztwie) i mikro winda to najwieksze przeklenstwa naszego mieszkanka. W czasach studenckich to istne Eldorado, ale ja juz jestem po 30-stce i zaczelam “dziadziec” - wolalabym duzo zieleni i cisze :)

A jaki masz glukometr? Ja mam accu chek i mi pokazał różnice o 12 więcej na glukometrze.

Mam diagnostic gold strip, na samym poczatku mierzyłam pożyczonym accu chek performa i mi zawyżał, leżałam 1 dzien w szpitalu na profilu glikemii i mierzyłam razem z accu chek to sporo pomiarów się nie zgadzało, do tego stopnia, że w nocy po pomiarze o 3 w nocy połozna mnie budziła bo w labo miałam 43 (hipoglikemia), żebym cos słodkiego zjadła(dostałam 2 czekoladki i cukierka, .. hehe najlepszy pobyt w szpitalu ever :p) a na accu chek 88...
No a później dostałam z poradni diagnostic i wszystko było ok, aż do ok 15.08 gdzie cukry zaczęły mi mocno szaleć, ale 2 dni temu zaczełam nowe opakowanie pasków i zaczęły się normować...
Czasem to idzie oszaleć z tymi pomiarami.

reklama
Mam diagnostic gold strip, na samym poczatku mierzyłam pożyczonym accu chek performa i mi zawyżał, leżałam 1 dzien w szpitalu na profilu glikemii i mierzyłam razem z accu chek to sporo pomiarów się nie zgadzało, do tego stopnia, że w nocy po pomiarze o 3 w nocy połozna mnie budziła bo w labo miałam 43 (hipoglikemia), żebym cos słodkiego zjadła(dostałam 2 czekoladki i cukierka, .. hehe najlepszy pobyt w szpitalu ever :p) a na accu chek 88...
No a później dostałam z poradni diagnostic i wszystko było ok, aż do ok 15.08 gdzie cukry zaczęły mi mocno szaleć, ale 2 dni temu zaczełam nowe opakowanie pasków i zaczęły się normować...
Czasem to idzie oszaleć z tymi pomiarami.
Myślałam, że ten accu chek jest dobry. W sumie ja na razie nie mam żadnych przekroczeń więc nie mam co się martwić. Gorzej jak by jakieś przekroczenia zaczęły się pojawiać.

Do góry