Menia2018
Fanka BB :)
I nabiał na pierwsze śniadanie mi zawsze podnosił cukier nawet chudy, lepiej jeść go później.A ten chleb razowy masz sprawdzony? Może on ci podnosi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I nabiał na pierwsze śniadanie mi zawsze podnosił cukier nawet chudy, lepiej jeść go później.A ten chleb razowy masz sprawdzony? Może on ci podnosi.
Dziewczyny czy znacie kogokolwiek kto miał wynik 52 po obciążeniu, cukier nie powinien nigdy spadać poniżej 60 nawet w nocy gdy się nie je przez 12 godzin. Wynik w okolicach 40 grozi zapadnieciem w wstrząs i śpiączkę wiem bo mam sąsiadkę z masakryczna cukrzyca którą już 3 razy straciła przytomność z powodu zaniskiegiego cukru. Moim zdaniem coś jest nie tak z tym obciążeniem.... Kiedy masz do diabetologia ? Widzę że obecnie jedzenie jest bardzo poprawne Ale jeżeli jesteś głodna to możesz mieć już kartony... trzeba to mierzyć. Trzeba wypróbować inny glukometr ! I koniecznie szybko diabetolog żeby określił co o tym sądzi ... W którym jesteś tygodniu ?
Dziś na śniadanie 2 o,5 cm kromeczki razowego chleba 2 łyżeczki twarogu chudego 2 liście salaty pomidor2 plasterki
Drugie śniadanie jajko na twardo plus papryka żółta 4 paski
Obiad zupa pomidorowa na warzywach bez zadnych sztucznych bez smietany z ryżem brązowym 200ml z 1/3 marchewki gotowanej
Podwieczorek kanapka z szynką i salata
Kawa czarna
Kolacja 2 kanapki z salata pomidorem i szynka
@Balonsbalons wyniki Twojej krzywej OGGT nie wskazują na cukrzyce ciążową. Natomiast wyniki z glukometru juz tak. Coś tu musi być nie tak. Chyba na prawdę powinnaś zmienić glukometr.
Jest to mega dziwna rozbieznosc...
Mysle ze najlepiej byloby skonsultowac sie z diabetologiem, nie wiem czy nie chcialby w takiej sytuacji powtorzyc krzywej
Sprobowalabym jeszcze samej rano pobrac krew na czczo i porownac z wynikiem z glukometru? Moze rzeczywiscie jest jakis felerny?
Wydaje mi się, że jeszcze około 22.00 powinnaś jeść mały posiłek przed snem, żeby właśnie paradoksalnie te cukry tak rano nie skakaly. I sprawdź chleb 7 ziaren z biedronki, taki w zielonej folii. Mi bardzo służy.Kolacje jem o 20.30 jak jadlam potem jeszcze cos to rano na czczo o 8 mialam 140 ponad cukru