zuzik85
Fanka BB :)
Hej!
Wczoraj 3J insuliny i cukry jak ta lala Mam nadzieję, że juz tak zostanie
Wczoraj 3J insuliny i cukry jak ta lala Mam nadzieję, że juz tak zostanie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przypomnij co masz na anemię? Może trzeba zmienić? Dzieciaki ciągną z nas coraz więcej.Robiłam wczoraj badania. Przez miesiąc hemoglobina glikowana spadła mi z 5,4 na 4,7. I to na tyle z dobrych wieści:/ wyszło mi, że nadal mam anemie:/ w moczu ketony:/ było gorąco, mniej jadłam i tak o więc muszę jeść więcej i może przed samym snem kubek mleka czy coś w tym stylu.
Robiłam wczoraj badania. Przez miesiąc hemoglobina glikowana spadła mi z 5,4 na 4,7. I to na tyle z dobrych wieści:/ wyszło mi, że nadal mam anemie:/ w moczu ketony:/ było gorąco, mniej jadłam i tak o więc muszę jeść więcej i może przed samym snem kubek mleka czy coś w tym stylu.
Niestety tak. Na czczo powinno być poniżej 90. Nie martw się. Jak widzis nas z cukrzycą jest sporo i jakoś dajemy sobie radę. Ja to już się przyzwyczaiłam do diety cukrzycowej. Musisz teraz zgłosić się diabetologa i dostaniesz glukometr oraz wytyczne co diety i pomiarów glukozy.Cześć dziewczyny jakie są normy cukru w ciąży?
Bo ja mam glukozę na czczo 101 mg/dl
Po wypiciu glukozy 75g
po 1 godzinie 130 mg/dl
po 2 godzinach 124 mg/dl
Czy to cukrzyca?