Podobne tematy
- Mama2024
- Potrzebuję porady
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej norma na czczo od 70 do 90 godz po posiłku do 140 tak mi lekarz powiedział.Dziewczyny jakie są aktualne normy dla kobiet w ciąży na czczo i godzinę po posiłkach ? W necie znalazłam bardzo różne normy.. jakie są prawidłowe ?
U mnie 100 [emoji848] było pare dni 90 a teraz taki wynik może pogoda zauważyłam jak jest pochmurno i deszczowo to wtedy mam wysoki cukier.U mnie dzis znowu 105 ....rano
Witaj mi też cukrzycę wykryli wcześniej od miesiąca biorę insulinę zaczęłam od 6J i teraz biorę 10 J i tak na czczo nie chcę zejść poniżej 90 mam 92,95Witam się
Cukrzycę ciążową mam zdiagnozowaną od lutego/marca dzisiaj tydzień ciąży 32+6. Biorę insulinę na noc (28 j.) oraz przed obiadem 3j.
Witaj mi też cukrzycę wykryli wcześniej od miesiąca biorę insulinę zaczęłam od 6J i teraz biorę 10 J i tak na czczo nie chcę zejść poniżej 90 mam 92,95
Mialam 93,95, 106, najwyżej na czczoInsuline dostalas przy takich wynikach na czczo, czy mialas jeszcze wyzsze?
Mialam 93,95, 106, najwyżej na czczo
Ja miałam wyniki od 89-99 na czczo i dostałam insulinę na noc 3j. Teraz już cukier mam poniżej 90 też obawiałam się insuliny uwierz mi nie ma czego. Dziewczyny z forum mi dodawały otuchy i miały rację. Po posiłkach mam poniżej 140. Więc dietą już reguluje.Kurcze to teraz sie boje, ze na kontroli dostane insuline, bo w sumie wyniki przy podobnych wartosciach mi sie kreca