reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej,ja dziś oddałam krew na badania dla diabetolog i sie martwie.Rano gdy mierzyłam cukier na czczo było tylko 65,zazwyczaj wstaje pózniej i nigdy jeszcze tak nie miałam .Moja norma miedzy 80-95.Pewnie i ketony w moczu wyjdą.Najlepsze,że zjadłam bułkę o 12 w nocy przed spaniem i rano zonk.Wyniki poznam dopiero przed wizyta u diabetolog.
Dziewczyny po porodzie jak tam ,doszłyscie już do siebie?jak wasze wyniki i wyniki dzieciaczków?

reklama
Hej dziewczyny przeczytałam kilkadziesiąt ostatnich stron Waszego forum i chciałabym do Was dołączyć. Jestem w 30 tc i od miesiąca mam stwierdzona cukrzyce ciążowa. Jestem tylko na dziecie, ale od kilku dni moje cukry na czczo wynoszą 95 a normy mam do 90. Jeżeli chodzi o cukry po posiłkach to mieszcze się w normach do 120. Czy znacie jakiś super środek żeby powalczyć z cukrem i rano i żeby nie skończyło się na insulinie? Pozdrawiam

Wiesz co ja przed pierwsza wizyta u diabetologa tez miałam podobnie ,po posiłkach tez nie zawsze w scisłych normach i mi powiedziała,że cukry mam bardzo ładne.Niewiem czy to zależy od lekarza bo dziewczyna któras narzekała ze jej był strasznie wymagajacy.Moze zbyt tłusty ostatni posiłek zjadasz? a o której zjadasz własnie ten ostatni?

O 22:30 jem kajzerkę z szynka i pije szklankę mleka, mam takie zalecenia, bo dlugo mi się pojawiały ketony w moczu, a dzięki temu zniknęły. Wstaje około 8 -8:30 rano i może to za późno?

Dorota A jak się czułaś? Nie było Ci słabo albo coś? Ale dużo wcześniej wstałaś?? Pewnie to dlatego... mam nadzieję, że jutro już będzie ok;)!
Fasolka - hmm jeśli masz już tak dobrany posiłek to za dużo nie pokombinujesz, chociaż też pomyślałabym ewentualnie o wcześniejszym wstawaniu...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Saszowata tak ,dzis normalnie 89,wczoraj wstałam ok2,5 godz wcześniej,ale musiałam bo kawałek drogi mnie czekał -100 km-a musiałam być na 9 rano na wizycie.Słabo sie nie czułam ,zaspana tak ale nic więcej.Ja tez budze sie między 8-9 ,aż wstyd ,ale tak mi dobrze sie spi w tej ciązy że bym mogła jeszcze dłużej,pobudke mi robi córcia .
Fasolka to posiłek ok,sprubój jedynie zamienić moze kajzerke,bo mi białe pieczywo jakiekolwiek wywala cukier,zjedz kromke ciemnego chlebka.

Dzięki dziewczyny, jutro postaram się wstać wczesniej i może wyniki będą lepsze, a jak to nie pomoże, to zmienię pieczywo na ciemne A ja cukry u Was, ja znalazłam pieczywo na sniadanie, które nie podnosi cukru probody, wiec jak macie problem z cukrem po 1 sniadaniu to polecam. A macie insulinę, czy radzicie sobie dietą?

Dorota - a, no to ok:) 2,5H to jednak spora różnica, nie byłaś biedna, głodna?
Fasolka u mnie insulina, więc już z tym chlebem nie jest tak źle, ale jak co polecam też popytać w piekarni o typowy chleb dla diabetyków. No i żytni razowy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
nie nie byłam ,własnie o 12 w nocy tak mnie ssało ,ze musiałam zjesc i zjadłam całą bułke co prawda z masełkiem i takiego spadku cukru sie nie spodziewałam..,ale dzis ok ,moze jednorazowy wyskok.Zobaczymy tylko jak ketony wyszły bo na razie nie kontroluje sobie...

Do góry