reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pesq trzymamy :)

Sylwia wiesz co , moja ogole ciezka do jedzenia, wiec ja jak mialam ten maly wtedy slioczek na pol, to tak pierwszego dnia staralam sie dac mniejsze pol, z czego i tak zawsze zostawalo, i na drugi dzien ta reszte, tyle ze moja z obiadkami w ogole ciezko wiec przez poczatki jedzenia to duzo tak naprawde szlo do smieci, bo mala nie zjadala, a jak chciala a wiedzialam ze to juz nie nowosc, i ze bylo ok to dawalam normalnie pol sloiczka na jeden posilek

reklama
Kurde dziewczyny mam pytanie...
Czy ktoras z Was tez tak miala ze przed jedzeniem cukier byl za wysoki a po okazywal sie w normie?
To juz 3 raz mam cos takiego a co ciekawe przed jedzeniem czegokolwiek byl za wysoki a po zjedzeniu powiedzmy sniadania i wypiciu przez przypadek slodkiej herbaty byl ok :eek::confused:

cześć dziewczyny ;) od wczoraj zaczełam mierzyć cukry i mam pare pytań do was, ponieważ nie bardzo jeszcze mi to wychodzi i nim zmierze to kilka paskow zmarnuję :/ Nie za bardzo chce mi ta kropla krwi z palca wypłynąć i przeważnie glukometr nie pokazuje wyniku, albo pokaże ale pasek nie do konca jest zabarwiony i nie wiem wlasnie czy robić jeszcze raz czy wpisywać wynik jaki wyszedł. po powtorzeniu wychodzi calkiem inny pomiar...:/

Aschlee nie miałam raczej takiej sytuacji. Nie pomogę! Ale dziewczyny na pewno coś poradzą ;)

Klaudia może powinnaś zmienić głębokość igły, ja mam tą środkowa krople, i jest ok. Poza tym umyj ręce w cieplej wodzie, pomasuj dłoń i powinna ładna kropla się nazbierać. Może za mało pijesz i masz za gęsta krew? Czy pielęgniarka dokładnie pokazywała Ci jak to robić?

Asch ja też nie pomogę bo cukier na czczo mam dobry. Teraz żadko kiedy przekracz 80.

Klaudia moim zdaniem zdecydowanie za płytko się kłujesz. U mnie żadko bywa tak, bym nie mogła wycisnąć kropli krwi. Jeśli tak się zdarzy to ureguluj głębokość igły.

no wlasnie gębokosc igły mam ustawioną na najwyzszą cyferkę...może jakoś źle to robie eh, ostatnio też mniej piłam wiec może jest to tym spowodowane będę kombinować ;) ale u mnie to zawsze jakieś problemy jak mi żył nie widać i muszę być kilka razy kłuta to teraz z tym nakluwaniem palcow :/

Klaudia u mnie niekiedy jest to samo i zazwyczaj pomaga umycie rak bardzo ciepla woda.
I zauwazylam ze czym blizej czubka palca tym gorzej ta krew wyplywa kluje tak troche z boku

reklama
Klaudia
Tak jak mowi Aschle spróbuj umyc ręce pod bardzo ciepła woda lub pomasuj palec który chcesz wykonać pomiar. Ja również miałam z tym problem.

Kamkaz
Ja tez niestety nie pomogę bo nie miałam takiej sytuacji.

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz niby to na 2 śniadanie dałam małemu 4 łyżeczki kaszki mleczno ryżowej bananowej a pozniej od razu cyca. Robiłam to z bólem serca wiedząc że jest w tym cukier ale nie mogę w sklepach znaleźć innych kaszke tzn bez cukru.
Aga bo Ty na bieżąco prawie że mną. Przez ile dni po 4 5 łyżeczek mam mu dawać aż dostanie pełna porcję? Aaa i jeśli chodzi i SLOICZKI to mojej znajomej konsultant żywienia niemowląt powiedział ze za drugim razem można podać pół sloiczka jeśli dziecko chce jeść.

Do góry