reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Natka
Właśnie są różne opinie na ten temat.Zwariować można :)ale jakoś dam rade :)

Edytka
Coś mi się kojarzy ze juz któras z dziewczyn miała paciorkowca. I na to bierze się antybiotyk.
A Mały ładnie zajada jedynie co to brokuły nie bardzo mu szły a tak to super.

Dziewczyny czy karmiąc piersia mogę np obiadkiem zastąpic jedno karmienie?czy tak się nie robi?kiedy dajecie owoce?jako deser godzinę po obiedzie czy lepiej na podwieczorek?jak dopiero od wczoraj zaczęłam owoce to po ilu dniach mogę mu kaszke wprowadzić mleczno ryzowa?moja znajoma daje na początku kleik ale ka chyba zacznę od kaszki na 2 śniadanie.

Luca tak, zaleciła nam ćwiczenia, pokazała co i jak i będziemy ćwiczyć :) dodatkowo też pokazała jak ćwiczyć rączki bo Julka często ma zgięte a na tym etapie już powinna podobno zdecydowanie częściej je prostować. Także ćwiczymy i na razie spoko bo małej się podoba. Bo tak bardziej robię z tego zabawę :)

Edytka dziewczyny dobrze piszą, antybiotyk dostaniesz i będzie dobrze :) a jakbyś była na jakiś antybiotyk uczulona to byś wiedziała, ja np. uczulona jestem na penicylinę i wiem to od dzieciństwa :)

Sylwia co do karmienia to ja wiem tylko tyle, że jeśli dasz za dużo posiłków dodatkowych to dziecko może odrzucić pierś. Jeśli chcesz to na fb dołącz do grupy karmienie piersią offtopowo-tam dziewczyny naprawdę dobre rady dają co do rozszerzania diety

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, zajrzałam do wujka google odnośnie tego paciorkowca, podobno najpóźniej 4 godz od porodu dostane antybiotyk w kroplowce,wiec liczy się żeby jak najszybciej dotrzeć do szpitala bo drugi poród moze byc bardziej ekspresowy. Margo chyba Ty pisałaś ze porod ekspres miałaś, czyli ile trwał? Już nie chce mi się zaglądać wstecz. Wanienke dziś kupilam, no w sumie wszystko mam, koszule jeszcze jedna dokupiłam, ale cos się boje czy dam rade... na ostatnie parcia to juz mi sil brakowało...

Mama mówi że na antybiotyki to nie byłam żadne uczulona. Tyle dobrego.
Kurcze juz chyba powinnam zacząć odpoczywać a jeszcze planuje jabłek prazonych zrobić! Prasowania ze 3 kupki chyba czeka. Jak dziś na miasto ruszyłam to ledwie po godz wróciłam. No coraz ciezej, ale co tam, pani przy kasie poprosiła mnie bez kolejki to pan zdziwiony bo nie zauważył ze ja w 9 miesiącu :) i tak go przepuscilam bo miał mniej i zanim wszystko wyjęłam to pan dawno skończył zakupy, niewygodne te wózki przy takim brzuszku :)

Natka no to super ze ćwiczenia są i pewnie niedługo będą efekty.

Edytka odpoczywaj odpoczywaj :-) i fakt wózki dobra sprawa :-)

Sylwia wiesz jak dopiero wprowadzasz to ja bym nie zastępowala karmienia tylko po między karmieniami bo ile łyżek zje?! I kaszke koleżanka robi na bazie swojego mleka i też podaje parę łyżeczek 2 czy 3 także wiesz wszystko po malu.

ja dawałam obiadek a po nim pierś a po jakiś czasie tylko obiadek, owoc dawałam później jako posiłek ale ja chciałam ja łagodnie odzwyczaić od piersi w dzień

reklama
tak , traktowałam to jako część obiadku ponieważ 2-3 łyżeczki to za mało na pełny posiłek, owoce możesz dawać na podwieczorek ale jeśli dajesz małe ilości musisz dać jeszcze pierś chyba, że dajesz tyle żeby się dziecko najadło a co do kaszek możesz wprowadzić kilka do dni później gdy wiesz, że wszystko jest w porządku i tez początkowo w małej ilości ale jeśli chcesz odzwyczaić od piersi w dzień staraj się zastąpić najpierw jeden konkretny posiłek w ciągu dnia dopiero później następny zbyt szybkie zmiany w diecie nie są zbyt dobre dla brzuszka

Ostatnia edycja:
Do góry