reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Edytka
Jadlam zwykly sernik z cukrem :)

Ja dzis ide na poporodowa kontrole. Zobaczymy co moja doktorka powie. Zrobilam se pakiecik badan, ale bez obciazenia,bo sie balam :p

reklama
Luca
Aj low ju :) Wczoraj zjadlam z 15 racuchow z bananami i mialam 120 po 2h ;) Luca. Tylko powiedz mi kochana na czczo ile powinnam miec? Jakos do 105, pozniej stan przedcukrzycowy i od 125 cukrzyca???

Kochane, zrobiłam dzis obciążenie. 89 na czczo, 153 po godzinie, 78 po dwóch. Oficjalnie zegnam sie z cukrzyca.

Chciałabym Wam serdecznie podziękować za wszystko. Dzieki Wam to przetrwałam. Brakuje mi czasu żeby tu pisac ale postaram sie do Was zaglądać.

Dziękuję raz jeszcze.

Ps. Margo jeden dzień i po strachu ;)

Pesq super :) i zagladaj jak tylko bedziesz mogla :)

Margo zrob to obciazenie i przestan mierzyc te cukry :) w nawyk ci to weszlo widze :p daj sobie spokoj z tym tylko idz sie zbadaj i bedzie z glowy ta jak Luca pisze

Aga ma racje, nie ma co! Margo ja mierzyłam raz po godzinie a to na czczo a to po dwóch i zawsze mi te wyniki wydawaly się "podejrzane" (szczególnie na czczo raz mialam 100 i sie przeraziłam). Poszłam na te glukoze jak na ścięcie (przy okazji też zrobiłam TSH FT4) i dzwoniłam po wyniki pewna że będą złe. A tu i tarczyca i cukrzyca zniknęły jak ręką odjął. U Ciebie też tak będzie kochana! Razem to przechodziłyśmy i na pewno wszystko będzie ok :) :) .

Margo a jak te inne wyniki? I kontrola poporodowa?
Luca, no a ja juz umówiona na usg (bo mam guzka) w styczniu i wizytę, i ciekawe czy coś się zmieni. Miałam nadczynność tarczycy, ale unormowala się bez leków. Oby po ciąży w niedoczynność nie przeszlo bo moja mama ma właśnie niedoczynność i liczne guzki. Ale leki jej unormowaly wyniki, a na operacje nie chce i nie moze iść bo guzki jakieś rozległe, moglaby stracic głos itd. Moj to stary, koloidowy, malutki, ciekawe odkąd go mam, ale podobno od dawna. Mam też koleżankę, która przeszła operacje i teraz do końca życia będzie brać leki, urodziła w międzyczasie córcie, także wszystko do przeżycia, ale wiadomo oby jak najmniej tych chorób...

reklama
No ja dowiedziałam się jakoś w 2008 że mam niedoczynność tarczycy ale lekarka powiedziala że to choroba nieuleczlna i dążymy tylko do dobrych i stałych wyników hormonów tarczycy i że leki bierze się mimo stabilizacji do końca życia.

Do góry