reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kurcze wczoraj pisalam posta niby dodalo i go nie ma chyba.... wiec pisze jeszcze raz ;)

Anula gratuluje choc Cie nie [pamietam, chyba dolaczylas tu jak ja juz urodzilam ;)

Margo spokojnie w razie co bedziesz pisac z rozpakowanymi ktore beda zagladac tu tak jak ja :) zawsze to bedziesz miala sie komu wyzalic, a i tak Ci duzo nie zostalo, pamietam jak tu zaczelas pisac jak ja jeszcze w ciazy bylam, a Ty mialas poczatki ;)

No i co do karmiacych, ja rowniez jestem za tym zeby probowac, ja tak bardziej uwazalam przez pierwszy miesiac na to co jem, np nawet jak smazone to staraloam sie odsaczac tluszcz zeby ciezkie nie bylo, ale juz pozniej to normalnie jem smazone np, ostatnio jadlam sos slodko kwasny, oczywiscie jak wiadomo ze cos uczula to trzeba wyeliminowac, jak u mnie np wyszla skaza i na truskawki alergia bo mala wysypalo, to juz truskawek nie tykam, ale chociaz sprobowalam, ostatnio sprobowalam cos za to z kakaem i malej nic nie jest, wiec to nie jest tak ze jak na jedna rzecz uczulone bedzie to juz na wszystkie najsilniejsze alergeny ;) pomidora tez dostalam jeszcze w szpitalu, no i zupe szczawiowa.. ale potem polozna za to gadala ze ona nie wie kto wymysle te posilki skoro na oddziale same karmiace...

Pozdrawiam wszystkie i zycze szybkich porodow kolejnych ;)
Luca a jak u Ciebie ? jak Malenstwo ? ;) zagladasz tu jeszcze ?

reklama
Cos wczoraj bylo nie tak, ja mojego posta zobaczylam dopiero rano.

Luca na sierpniowkach tez cichutko, pewnie sie poznaja teraz z Michasiem i wcale za nami nie teskni, hahaha.

Z ta dieta karmiacej to taki polski wynalazek. Moje szwagierki w ES zawsze oczy robily jak sie zastanawialam czy sprobowac. Ale jadlam wszystko, tylko po owocnych morza troche bardziej byl napiety brzuch, i sama czulam, ze po prostu ciezko strawne sa wiec nie przesadzam z iloscia. Tam pierwszy skladnik jaki wprowadzaja do diety to sok z pomaranczy. Czyli generalnie zasada, ze lokalne, sezonowe owoce i warzywa najlepsze.

No ja osobiście nie próbowałabym typowo ciężkich jak fasolka czy bigos,no i cebule daje tylko do rosolu a tak to nie jem, ale to co uczulajace to najlepiej próbować i obserwować.

Hej słodkie mamy gdzie wy ?

Ja wczoraj zgezeszylam :( zjadłam 2 garści chipsów paprykowych :( źle mi tym ale to było silniejsze

Dziś na czczo 89 idę jeść sniadanie

Ja wczoraj zrobiłam naleśniki z ciemnej mąki. Do środka serek mascarpone i jogurt grecki odrobina cukru pudru. Wszystko polane musem z truskawek. Cukier po 3 sztukach 108 :)

reklama
Do góry