reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hmm...Mi...ale to poczatek ciazy u Ciebie..ja w 8 tyg.bylam w szoku, ze wyszla mi cukrzyca, bo na glukometrze mialam wyniki spoko i nic nie wskazywalo na cukrzyce...a dzis 30 tyg.i insulinka.

reklama
PesQ wiedzialam ze bedzie ponad norme, ale mówie sobie góra 130, ale nie kur....180!!!!! ;/ ehhhh

Mała Mi ja na poczatku to pączki i pizze moglam jesc :p Ale po 24 tyg du....! Teraz koncówka ciąży i zamiast cukier spadac to mi rosnie ;/

Margo no zawał prawie miałam :) I zeby to był jakis kebab czy cos, ale mała bułka....phi ;/

Mi
Wiec powodzenia! :) Mysle, ze poki co do tego slynnego 24tygodnia powinno byc ok ;) a pozniej to juz blizej porodu jak dalej i moze sie uda utrzymac dieta :)

Gosik
No...musiala byc gruuubo slodzona. Ja po bulkach mialam 140-150...ale to bylo ze 3msc.temu. Teraz bym miala z 250 pewnie :) Pociesz sie, ze to jednak jednorazowy wyskok wiec nie ma duzego znaczenia. Ja dostawalam pikawy jak mi nie chcial cukier spadac :/

Ja po kolacji 103, ale maz wciska 10j. Przynajmniej sie najadam. A dzis to juz w ogole dopchalam sie tymi jajami x grzybami ;)

Ja tez juz po kolacji  zrobiłam sałatkę z sosem czosnkowym na jogurcie  brokuły, kukurydza, jajo,papryka czerwona i ogórek zielony  czekam na pomiar ale sama zielenina wiec powinno być Okey 

Załączniki

• 1439410558296.jpg
    1439410558296.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 44
  • 1439410571168.jpg
    1439410571168.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 59
reklama
A czemu sie boicie peczaku? Ja mam po dobre cukry...

W ogole to witam sie pozna noca. Upaly takie, ze ledwo zyje. 3 razy dzis w wannie siedzialam. Jak do soboty nie urodze to przyjma mnie na patologie i beda wywolywac.

I jeszcze konwersacja z IP sprzed tygodnia. Pytam sie kiedy mam te ruchy mierzyc a lekarz, ze mam sie klasc po glownych posilkach i przez godzine liczyc min 10. I tak ustalilismy, ze na tym etapie to aktywnosc w celu obnizenia cukru jest mniej istotna. A dzis, zeby maluch mial dobre tetno na ktg musialam jesc cukierki, bo na kanapke czy owoce sie nie chcial polasic...

Do góry