reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Aga
Spoko, dam rade :) przywiozę sobie siostrę i mi pomoże :) hehe.

Dzudzenka
Może i mi po 35 tygodniu zaczną się cukry normowac :) Juz niedługo i zobaczę :)

Heeej dziewczynki :) Mój mąż robi dziś fit ciasto - z żytniej mąki, łyzki ksylitolu, masła i jednego jabłka z cynamonem. Zjem kawałeczek na podwieczorek i zobaczymy! Mam nadzieję, że będzie dobrze bo bardzo bym chciała czasami takie przekąsić dla "odrobiny normalności" :p.

A ketony niestety nadal czarne, jutro się umowie na wizyte niech coś doradzi nowego.

Sylwia bardzo dobry jak na 3 w nocy :-) Ty tez masz dobre cukry kochana wiec tylko sie cieszyc.

Dzudzenka zazdraszczam nizin :-)

Aga jak coreczka dalej ma te krostki? Moze to potowki albo od czegos innego niz skaza bialkowa.

Pesq smacznego, daj znac jak po z cukrami :-)

Ja dzis na czczo 95 i sie ciesze :-)

Milego dnia :-)

Ja dzisiaj na obiad filet z kurczaka posypalam ziołami do drobiu i pomidorami suszonymi, makaron razowy, i surówke z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli z jogurtem.
Ciekawa jestem wyniku bo sporo zjadlam bo trochę głodna byłam. Bo obiad później niż zawsze miałam.

A Wy co tam ciekawego na obiad? :)
Ja mam ochotę znowu na leczo :)

Sylwia ja wczoraj robilam gulasz i na dzis rowniez jest gulasz dzis z ziemniakami i szparagami a jutro z kasza gryczana.
Wczoraj po takim obiedzie mialam 105 :-) Leczo bardzo suler sprawa ja robie tez z kurczakiem z grilla a warzywa to cukinia, cebula, seler naciowy, papryka czerwona, zolta i czasem jak mam to brokol lub tez marchew do tego ziola i najbardziej lubie z kasza gryczana albo z makaronem razowym mniam :-)

Luca malej to troche zeszlo takiepozostalosci zostaly, ale i kilka pojedynczych sie pojaiwlo chyba juz po tym jak nabial odstawilam, teraz sama nie wiem czy to faktycznie od tego czy nie, na kwietniowkach u niektorych dzieciaczki tez podobne mialy i u nich mowili ze to moze byc tradzik niemowlecy... we wtorek bedziemy u pediatry bo idziemy na szczepienie to jeszcze tam zapytamy... ehh z checia bym pojadla platkow z mlekiem... w ogole to chyba niedlugo chyba zaczne troche sprawdzac co moge jesc powoli, mam straszna ochote na jakiegos wafelka ale nasluchalam sie ze kakao nie mozna bo ze alergen silny...juz nie wspominam jaka mam ochote na kawe :p

Sylwia no moje cukry byly bardzo ladne pod koniec ciazy, zycze zeby kazda tak miala :)

Lucalew
a jak robisz gulasz? Bo może bym spróbowała :)

Aga
Ja tez często od znajomych słyszałam że u ich maluchów pojawiał się trądzik niemowlęcy właśnie.
Ooo płatki z mlekiem chodzą za mną od dawna. W ciazy jadłam prawie codziennie na śniadanie. A kawy bezkofeinowej nie można? Albo inki?

A po obiedzie 97. Uff...a balam się bo i makaronu miałam Duuuuzo, filet tez duży, przyprawiony, i surówki nie zalowalam.

Właśnie - Lucalew daj przepis na gulasz! Marzy mi sie jakieś podduszone mięcho..

A u mnie dziś chłodnik na maślance z botwinką, rzodkiewką ogóreczkiem i szczypiorkiem. Do tego jajko i mlode ziemniaczki pieczone w ziołach. Zjadłam z 300 ml gęstego chłodnika + 2,5 średniego ziemniaka i jestem taaaaaaaaka pełna. A cukier 106 ale poszłam na spacer :)

reklama
Sylwia inke pije ale wlasnie napilabym sie takiej zwyklej sypanej ;) a platki to ja tez jak w ciazxe zaszlam to codziennie jadlam, a najlepiej to jeszcze czekoladowe :D dopoki mi tej cukrzycy nie wykryto, jak urodzilam to oczywiscie juz pojadlam pare razy, ale wlasnie zwykle bo tych z kakaem sie obawialam
O tym tradziku wlasnie tez slyszalam

Do góry