Bylasia, no czasami Ci lekarze potrafią nieźle zestresować. Mój na razie o KTG nic nie mówił - teraz idę to podpytam, bo to też już końcówka. Mi tylko powiedział, że skieruje mnie do szpitala najpóźniej 5 czerwca... Też wizyty mam co 2 tygodnie i na każdej usg.
reklama
Zestresowalyscie mnie tym ze juz późno a ja nie gotowa w poniedziałek mam ginekologa i diabetologa. Zobaczę co gin mi powie. Ja mam termin na 24 czerwca ale ma mnie wziąć wcześniej do szpitala. Około 7 czerwca, może planuje coś wcześniej. A może samo coś się ruszy
We wtorek biorę się za pranie i prasowanie ubranek i swoją torbę spakuje Łóżeczko wybrane, aby zamówić.
Nie wiem czy takie rzeczy jak poduszka do karmienia , laktator,brać do szpitala? Co Wy w ogóle spakowalyscie? Zaczynam mieć stresa
aaa i jakich chusteczek nawilzanych używać będziecie? Wiem że mają być bez parabenow i jedne jakieś kupiłam. Wiem ze bambino są dobre od koleżanki. Myślałam nad pampers, huggies, hipp. Ale poczytałam o nich i opinie bez rewelacji mają.
I do kapania Maluszka oilatum baby jest ok? Bo wiem ze emolium podobno jest dobre.A Wy co radzicie
We wtorek biorę się za pranie i prasowanie ubranek i swoją torbę spakuje Łóżeczko wybrane, aby zamówić.
Nie wiem czy takie rzeczy jak poduszka do karmienia , laktator,brać do szpitala? Co Wy w ogóle spakowalyscie? Zaczynam mieć stresa
aaa i jakich chusteczek nawilzanych używać będziecie? Wiem że mają być bez parabenow i jedne jakieś kupiłam. Wiem ze bambino są dobre od koleżanki. Myślałam nad pampers, huggies, hipp. Ale poczytałam o nich i opinie bez rewelacji mają.
I do kapania Maluszka oilatum baby jest ok? Bo wiem ze emolium podobno jest dobre.A Wy co radzicie
Ostatnia edycja:
Sylwia 89 ja mam na 22 czerwca termin :-). Ja laktator mam ręczny tomme tippe kupilam przy Starszaku, tylko ze bylam wtedy po cesarce. Teraz nie wiem jak bedzie. Ja nie karmiłam na poduszce ale teraz mam rogala do spania i uwielbiam go - bardzo dobrze mi sie z nim spi. Do mycia polecam mustele. Moj pierwszy synek alergik, ale mustela ladnie mu nawilzala skórę. Teraz tez kupilam. Polecam internetowa aptekę Lawenda z Łodzi, maja naprawde super promocje na Mustele. Jutro jak włączę kompa, mogę podesłać linka, bo teraz piszę z komórki. Ja emolium używałam tylko przy ostrych zmianach, zreszta skórka sie szybko przyzwyczajala i czesto musieliśmy zmieniać kosmetyki. Z chusteczek moja siostra, która urodziła miesiac temu polecala Cleanic Sensitive, ale ja jeszcze nie kupiłam. Nie wiem jakie pieluchy..te białe pampersy sa podobno fajne na poczatek choć wolalabym cos tańszego. W sumie to ja po prawie 6 letniej przerwie nie jestem na topie co jest dobre i czuje się jakas taka niedoswiadczona ;-)
Ostatnia edycja:
lucalew
Fanka BB :)
Sylwia no widzisz teraz bedziesz miala zajecie :-) Jesli chodzi o kosmetyki to czerpie wiedze ze stony Sroka o. Ja dopiero mysle nad kupnem a za zamawianie zabieram sie w czerwcu i tak zeby w lipcu juz miec praktycznie wszystko ogarniete.
O dziewczynki jak ja Was zazdroszcze..!! u mnie do września jeszcze tyyyyyyyyyyyyyle czasu! Ale mimo wszystko cos tam pomału szykuję żeby zabić czas. Dziś dostałam od sąsiadki mase ubranek po jej bliźniaczkach. Bo u mnie prawdopodobnie będzie dziewczynka, tak na 70%. Mam nadzieje, ze to juz sie nie zmieni - ale zrobilo mi się to ostatnio kompletnie nieistotne przy tej nowej ciążowej "rewelacji" .
Sylwia nie stresuj sie moja kolezanka termin za dwa tygodnie a dzisiaj wózek kupila do mycia mam emolium, oilatum to tez emolient. Polecane przez kolezanki to tez: Hipp (tez zakupilam bo mialam bony rabatowe), Mustela, babydream z rossmana (sama uzywam w ciazy i jestem zadowolona bo maja fajny sklad). Emolium polecali w szkole rodzenia, no i dostalam od tesciowej dernatolog, wiec zobaczymy jak sie sprawdzi. Pieluchy to kupilam pampers te biale, ale to nie ma znaczenia jak nie uczulaja. Podobno dada z biedry sa spoko. Chusteczki mam hipp do szpitala. Pozniej woda ciepla i waciki a chusteczki na wyjscia Sylwia mysle, ze poduszka sie przyda, laktator moze w razie czego przywiezc maz ja zapakowalam koszule 3 szt., kosmetyki dla siebie, szlafrok, klapki pod prysznic, skarpetki, majtki poporodowe, wkladki laktacyjne, podklady poporodowe, maly reczniczek, 2 reczniki, 2 staniki do karmienia, gumke do wlosow a dla malucha pieluchy tetrowe, recznik, ubranka, pampersy, szczoteczke do wloskow, kocyk. Jeszcze musze dokupic dla Malej bepanthen i dla siebie masc na brodawki no i warto sobie ciazowe papiery poukladac zeby pozniej nie szukac wybaczcie ze bez polskich znakow, ale z tel pisze. Chyba wszystko napisalam
Natka tak to ja próbowałam ten budyn jak zjesz połowę to ok. Ja robiłam z połowy bo nie było z kim sie podzielić a nie chcialam ryzykować większej ilości
Sylwia ja laktator bralam ale się nie przydał, pierwszy dzień starałam się jak najczęściej przystawiać mala i na druga dobę chyba dzięki temu już pojawiło się mleko ale nawal pojawił się dopiero w domu, poduszki do karmienia w ogole nie mam
Chusteczki używaliśmy dady dwa rodzaje i pampers, małej chyba każde pasuja, pampers lepsze te białe, ale dady też były ok
Pieluchy używamy dady i pampers bo takie dostaliśmy potem będziemy dady kupować
A do kapania ny używamy płynu z oliwka z Ziajki
Sylwia ja laktator bralam ale się nie przydał, pierwszy dzień starałam się jak najczęściej przystawiać mala i na druga dobę chyba dzięki temu już pojawiło się mleko ale nawal pojawił się dopiero w domu, poduszki do karmienia w ogole nie mam
Chusteczki używaliśmy dady dwa rodzaje i pampers, małej chyba każde pasuja, pampers lepsze te białe, ale dady też były ok
Pieluchy używamy dady i pampers bo takie dostaliśmy potem będziemy dady kupować
A do kapania ny używamy płynu z oliwka z Ziajki
Dzięki dziewczynki za mnóstwo informacji ja jutro mam wizytę, będę wiedziała na czym stoję itd. Zamowimy tez wozek. Zdecydowaliśmy się na ten tako timber city. I łóżeczko tez dzisiaj trochę rzeczy zamówię na allegro. A we wtorek pranie i prasowanie.
Ja dzisiaj na czczo 78, po śniadaniu 104.
Tak myślałam o tym łóżeczku wczoraj ze jak Obudziłam się o 3 w nocy to spać przez to nie mogłam
A i z ciekawości zmierzylam cukier jak juz się obudzilam to o 3 miałam 77. To chyba dobry?
Ja dzisiaj na czczo 78, po śniadaniu 104.
Tak myślałam o tym łóżeczku wczoraj ze jak Obudziłam się o 3 w nocy to spać przez to nie mogłam
A i z ciekawości zmierzylam cukier jak juz się obudzilam to o 3 miałam 77. To chyba dobry?
reklama