reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia, Pesq a wiec przepis mojego M ja tylko wykonalam bo biedak dalej nic nie moze robic a wiec tak:
Mieso mysmy kupili lopatke i ja wykrajam te tluste fragmenty jak sa, w kostke kroje, sol, pieprz, majranek, papryka slodka to najlepiej robic w worku foliowym, wymieszac miesa wraz ziolami. Potem wsypuje troche maki, jaka akurat jest, ostalo nam sid akurat przenna i w tej siatce/worku foliowym wymieszać. Takie mieso wrzucic na patelnie z rozgrzanym olejem najlepiej rzepakowy i jak sie obsmazy z obu stron do garnka. Potem wrzucamy na ta patelnie duzooo cebuli i czosnek tez duzo mielismy 3 zabki ale kto jak lubi i posolic troche i popieprzyc, dorzucamy papryke. Jak sie zrobi szklista i miekka to ciach do gara. Potem wrzucamy na patelnie pieczarki i w wieksze kawalki i tez jak sie obsmazy to ciach do gara. Tez mozna te pieczarki na tej patelni troche popieprzyc.
Wlewamy wody do garnka i na malym ogniu dusimy. Jak mieso bedzie juz miekkie to wrzucamy kiszonej kapusty i jak sie troche ok 20 minut jeszcze pogotuje do mozna jeszczd doprawic do smaku np popieprzyc czy dodac odrobiny przecieru pomidorowego i juz gotowe.

reklama
Aga
Ja tez całą ciążę mam taką ochotę na kawę. Lubiłam pić chociaż jedna dwie dziennie rozpuszczalne z mlekiem. No ale nie bez cukru :(
Mi mama kupila bezkofeinowa lavazze. Juz nie mogę się doczekać jak wypije normalnie poslodzona kawę i z mlekiem :)
Mąż ma mi kupić ekspres do kawy po porodzie :) Taka mam zachcianke :)) hehe..ii będę pić do woli :)

Ja juz po kolacji. Juz nie mam pomysłów na kolacje. Masakra jakas. Wszystko takie monotonne. Zjadlam trochę serka wiejskiego, i 2 kanapki z sałata, szynka, pomidorem i ogórkiem.
Jutro zrobię sałatkę z szynka, pomidorem, ogórkiem, makaronem, papryka i sosem czosnkowym.

Widziałam ten przepis na lasagne z cukinia co kiedyś ktoś podesłał. Moze bym spróbowała.
Co Wy jecie na kolacje?

Sylwia co do chusteczek to ja wybrałam pampers sensitive na początek bo kuzynka mi poleciła. A w domu to tak jak Dzudzenka napisała, raczej pójdziemy w wodę ciepłą i waciki żeby jak najmniej chemii.
fajnie, że wózek wybrany. My też dziś zamówiliśmy, stanęło na bebetto holland ale zamówiliśmy dwa kolory bo nie wiedziałam dokładnie który jak w całości będzie wyglądał więc jak przyjdą oba to wybierzemy :-)
A poza tym dzisiaj też trochę nakupowaliśmy, przewijak na łóżeczko, drobne rzeczy jak termometr do wanienki, smoczki, aspirator do noska itp :-)
Mi się dzisiaj całą noc nie wiem czemu śniły beciki :p

My dziś byliśmy na obiedzie u mojej mamy i zjadłam trzy ziemniaki z koperkiem i dwie spore roladki z kurczaka z szynką, serem żółtym (!) i ogórkiem, a do tego marchewka i buraczki i byłam w szoku bo tylko 82 po :-)

Lucalew ale mi zrobiłaś ochotę na ten gulasz! Wypróbuję w tym tygodniu Twój przepis :-)

Sylwia wspolczuje braku kawy ja pije 1 gora 2 kubki rozpuszczalnej z mlekiem dziennie. Kiedys sie nauczylam pic bez cukru i teraz nawet jak przypadkiem wezme lyczek kawy mojego M z cukrem to czuje masakre w ustach. Jak to sie czlowiekowi smaki zmieniaja.
Sprobuj raz, drugi z wieksza iloscia mleka moze dasz rade jakos wypic i troche zaspokoic chec tej kawy.

Natka super wynik po obiadku :-)
O gulasz poprosil mnie moj M, zreszta to on glownie gotuje tylko pyta sie mnie co ma byc, co bym chciala ale teraz przez to ze sam nie moze robie ja.

Sylwia juz dawlam mnostwo pomyslow na kolacje mozesz smialo zjesc kawalek czy to grilowanej, zapiekanej w piekarnikj ryby czy piersi a do tego nawet makaron czy kasze albo slatke zrobic i do tego 2 kawalki chleba. Jedna z moich ulubionych rzeczy to zapiekana piers z kurczaka z mozarella - pol kulki przelozona pomidorem 1 szt. posypane ziolami no bazylia, oregano, pieprz i do tego 2 kawalki chleba ciemnego. Leczo tez mozna smialo zjesc na kolacje zamiast kanapek. Ja tez robie czy to tunczyka z warzywami albo lososia z warzywami albo ze szpinakiem i tez do tego co chcesz czy kasza czy makaron czy chleb. Zamiast szynki ja robie tez paste z makreli z ogorkiem, jajkiem, szczypiorkiem lub cebula.

luca to zawsze ma pelno pomyslow na dania ;)

Sylwia, ja w ciazy przestalam kawe pic, szczerze mowiac na poczatku mi sie nawet nie chcialo, moze dlatego ze ja mialam mdlosci na poczatku straszne i zwracalam, ochota na kawe wrocila mi dopiero pod koniec ciazy, i powiem Ci ze tez kiedys sobie mowilam ze w zyciu gorzkiej kawy nie wypije, ale pod koniec ciazy mialam taka ochote ze zrobilam sobie z mlekiem slabsza wiadomo, bez cukru i mi smakowala nawet :p
teraz tez chyba sprobuje nie za mocna ale jak juz wroce do picia mleka, bo to podobno toche zabija ta kofeine, a nie wiem jakMala zareaguje na kawke ;)

hej :p Ja dzis na czczo 82 jupiiii :p Na sniadanie zjadlam 3 kawalki chleba z żółtym serem, POMIDOREM I OGORKIEM i cukier 105 :p Balam sie sera ale widze ze moge wcinac :D A na obiad zrobilm polędwiczki wieprzowe z curry, marchewką i do tego kasza jęczmienna. Jak juz zjadlam to zobaczylam ze w przyprawie jest cukier!!! ;/ A zjadlam sporo buuu Na szczescie wynik 104 :p
Ja pije kawę gorzką z mlekiem, zawsze taka piłam mniam mniam :p W ogole nienawidzę na szczęście słodkiego picia, żadnej coli, soków, nic :D
Wiecie co dziewczyny...przytyłam juz 2 kg a mam takie wielki brzuch ze juz ciezko mi sie schylać!! A gdzie tu dalej!!

Natka
Chyba właśnie te pampers kupie jutro.

Lucalew
Ja takie ryby, czy kurczaka jem często właśnie. I to w różnej postaci.

Jutro na obiad zjem golabki, miał być forszmak ale jutro na 11 mam do diabetologa a na 14 do ginekologa. Wiec nie będę miała jak ugotować. Ale na kolacje zrobię leczo :) bo mi się bardzo chce :)

Dziewczyny od którego tygodnia i jak często powinno się wykonywać KTG? Aż ciekawa jestem czy jutro mój lekarz coś mi wspomni o tym. W środę 35 tydzień mam.

reklama
Sylwia89 ja mam zalecenie od 35 tyg dwa razy w tygodniu.
Ja dzis mimo rodzinnej imprezki i kawalka sernika na podwieczorek, cukry w normie.

Do góry