reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gosik super, gratuluje wynikow. A ja zapomnialam napisac ze dzis po gulaszu 80 az 2 x mierzylam, czyzby mi szparagi cukier tak zbily szok ale sie ciesze. Gosik hehehe szczerze to teraz nie mam wyjscia z tym gotowaniem. Jakbym nie byla w ciazy to moze i bym przyjechala w odwiedziny heheh. Wiesz jak nie musialam to sie cieszylam ze moj M gotuje no ale trudno jak M wyjezdzam i na pol roku do pracy to musialam sama gotowac to i teraz dam rade chociaz czasem brak sil i tez obawa bo powinnam lezec.

Aaa Gosik wariatko tylko 2kg to tylko sie cieszyc. Ja co prawda - 1kg ale tez jeszcze prawie 3 miesiace do porodu i ja ze wzgledu na otylosc nie moge przytyc wiecej niz 8kg.

Sylwia to kciuki za jutrzejsze wizyty. Pytaj o wszystkooo, niech Cie uspokoja lekarze.

reklama
Dobry wieczor :)

Ja na szybko. Bylam w Gdansku, wrocilam i wlasnie zjadlam kolacje. Ale mam niusa :D ten chleb gruboziarnisty dziala cuda :D jem tak jak mi kazala dr i ketonow na czczo brak :D normalnie afera :D tylko po powrocie nie mam chleba tylko ProBody wiec dojem jablko za godzine. Nie nadrobie Was, ale juz jestem :D aaa i podjadalam troche w Polskim Busie gorzkiej czekoladki ;) w sumie zjadlam 5 kawalkow... poza kanapkami oczywiscie ;) ale jak pani przyszla z herbata to musialam sobie troche podroz oslodzic :) Od jutra juz tylko dozwolone owoce zamiast gorzkiej ;)

Dzień dobry kobietki :-)
Powiedzcie mi proszę czy jecie obowiązko kolacje przed snem, chodzi mi szczególnie o to mleko z bułką lub kefir. Może macie jakieś inne swoje sprawdzone pomysły ? Bo mam różne cukry z rana to 79 to 88. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z ostatnią kolacją czy co wgl wpływa na poranne cukry ?
Któraś z was ma może sprawdzana sposób :-)

Hej Dziewczynki :)

Luca - o to widzę że to normalny gulasz! Szok! Mój maż mistrz sosów itp. bardzo chce zroić strogonoff - ja się zapierałam ale teraz mu pozwolę. Jeżeli można moge zapytać jakie masz BMI? Bo pisałaś, że masz otyłość.. Ja mam 29-30 BMI (zależy od wahań..) i na razie jestem -1 kg co mnie bardzo cieszy, a z drugiej strony nie powinno się już troszkę mimo wszystko przybrać? A tak swoją drogą - DZIŚ ZACZYNAM SZÓSTY MIESIĄC :) :) :laugh2::laugh2::laugh2: Tak się cieszę! Szkoda że nie DZIEWIĄTY :p :p

Sylwia - ja Cię rozumiem z tymi kolacjami.. Ja juz też rybę i pierś wypróbowałam na sto sposobów - raz mi wyszła fajna rzecz na kilka dni - zmieliłam filety dorsza, dodałam jajko + łyżkę kaszy manny + dużo pietruszki gotowanej i zrobiłam takie gałeczki na parze (ala ryba faszerowana ze sklepu wersja light). Jadłam to sobie z odrobiną majonezu i cukier bajkowy :). A tak to niestety.. kanapki albo jajka albo parówki chude (już widzę minę dietetyczki :p ).. Mam ostatnio niechęć już do pomidorów, rzodkiewki i ogórków - już taaaaaaaak na siłę jem.

Ilonka - Ja jem 2 kolacje (1-ok 19:30 3- ok 22:30) + w nocy ok 2-3 pół kromki z wędliną albo kabanosem i trochę jogurtu + kefiru (walczę bez skutecznie z ketonami) i rano miewam cukier od 80 do 89 właściwie codziennie. Także nie wiem co na to wpływa.

A co do kawy - codziennie piję 1-czasem 2 rozpuszczalne bardzo lekkie (duży kubek 400 ml z jednej płaskiej łyżeczki rozpuszczalnej) i ja mam inny problem - odrzuca mnei od kawy z mlekiem (i nie daj Boże cukrem), lubie czarną, ale podobno muszę dolewać mleka.. Wiec co do drugiej dolewam :p. Dziś właśnie ta druga, ehh :p :p

Właśnie, apropo ketonow - idę dzwonić do diabeto się umówię, bo mam wizytę na za tydzień ale nie będę tyle czekać.

Ostatnia edycja:
Ilonka
ja jem codziennie biała bułkę z serem żółtym, masłem i szynka o 22.30 albo bułkę z mlekiem. I cukry rano mam do 80.
Właśnie dzisiaj zapytam czy dobrze robie ze codziennie jem. I zapytam o to o włączanie przez dziecko iinsuliny.Ciekawe co mój lekarz na to powie.

Pesq
Ja tez kombinuje cały czas ale za dużo się nie da bo a to tego nie można a to tamtego. Aj.
pocieszać się mogę ze juz niedługo.
No 6 miesiąc to jeszcze 3. Zleci :)

Dziewczyny ile Wasze Dzidzie wazyly w 35 tygodniu? :)

Gosik a który masz tydz ? Bo ba tel nie widzę suwakow

Sylwia ja w ogole ktg nie miałam zleconego, podlaczyli mnie jak rodziłam dopiero ;)

Ilonkaa ja zawsze na ostatnia kolację jadlam kanapke z serem żółtym albo z topionym nie wiem czy to ma wpływ cukry akurat zawsze rano miałam dobre, wręcz czasem za niskie ale takie same nawet jak na początku nie jadlam tej drugiej kolacji przed snem

Pesq super już nie dużo ci zostało ;) wydaje mi się jakbym sama dopiero co była na tym etapie a tu już moja mala półtora miesiąca ma ;)
Nie obejrzysz się a będzie dziewiąty :)

No właśnie ja już zaczynam się gubić, w pierwszy dzień jak dostałam glukometr to miałam poranne cukry 69 lub 73. Teraz mam po 83 średnio :-/. Nie mam pojęcia czemu. Fakt też ze nigdy wcześniej nie jadłam tak późno, tylko teraz naprawdę nie wiem czy jeść czy nie jeść. Czy to dobrze wpływa czy akurat u mnie źle.
Mam nadzieję że jutro się sporo wyjaśni, na 9.30 mam do diabetolog, zawale ja pytaniami :-)

reklama
Do góry