reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzięki. Szkoda, że nie przysługuje ryczałt skoro tyle pasków dziennie trzeba zużyć...

Ja wczoraj po kolacji 102, ale taką ochotę na parówki miałam, że nie mogłam się oprzeć i dwie zjadłam:) a dziś po śniadaniu z kolei tylko 78.

No właśnie, z czego te roladki? z tymi pieczarkami brzmi bardzo smacznie:)

reklama
Margo,90Natka
filet z kurczaka,posypalam suszonymi pomidorami i ziolami i dalam pieczarki,mialam jeszcze ser zolty dac ale nie wiem,najwyzej na wierzch troche poloze :)

Dziewczyny myslicie ze po tygodniu czasu jak bede jesc co 2h i jak zrobie ta hemoglobine to wyjdzie mi czy na dobre mi to wychodzi jedzenie?czy nie bede miala tej hemoglobiny podwyzszonej?bo ja nadal nie jestem do tego przekonana.
w poniedzialek bedzie tydzien i chyba wybiore sie na to badanie :)Jakos nie mam przekonania do takiego jedzenia.Boje sie ze moge zaszkodzic dziecku,albo ze za duze bedzie,albo zakluci to rozwoj jego :(wiem,wiem,moze i przesadzam.

Ostatnia edycja:
Sylwia jedz tak jak uwazasz, ja tez nie tylam, diabetolog co prawda zwracal na to uwage no ale co, nie oszukujmy sie ciezko tyc na takiej diecie, moja waga rosla tylko dzieki przybieraniu dziecka pod koniec ciazy,a ja schudlam masakrycznie, bo jak urodzilam to widze ze jestem chudsza niz przed ciaza.ale nie wydaje mi sie zeby to mialo wplywac zle na dziecko, mojej nic nie bylo, urodzila sie zdrowa i z ladna waga ;)

Natka ja paski tez mialam na 30%

Wow Ewczis placki szal, ja sobie na to nie pozwolilam, a teraz przy karmieniu to na razie tez nie mam jak bo to troche jednak ciezkie i wole z takimi rzeczami poczekac

Ale się ochodzilysmy sukienka wybrana opaska też dziecko zadowolone:-)

Ja za paski place 3zl:-D dobrze ze to chociaż tanie bo bym zbankrutowała

Ja również jem co 2godz czasem nawet co godzinę jak głodna jestem ale po objęcie to zawsze się najem i do kolacji to dluzsza przerwa;-)

Dziewczyny, szał :D Moj pasek ketonowy jest prawie bezketonowy :D taki jasniutki :D Przynajmniej na chwile sie ich wyzbylam. Najadlam sie ok 1,5h przed obiadem sporo jablek...mialam po tej ilosci 119...ale zawsze to norma a ketony chociaz na chwile sobie poszly :D

Margo
To super :) coś może zaczęło działać w tym kierunku :)
A tak poza tym taka super dzisiaj pogoda, wyszłam sobie do apteki kupic ten magneB6 jednak to myslalam ze nie wroce,tak mi sie brzuch napinal i twardnial ze szok.Na spacery to ja sie bede nadawac jak Maly sie urodzi.

Jejku dziewczyny! Ziemniaki to mi zupełnie nie służą, bo dziś po obiedzie miałam glukozę 140! a po 2h już 90. Masakra jakaś, wychodzi że w kółko muszę jeść makarony i ryż bo po tym jest ok...
ciężko widzę to wszystko... jeszcze wszędzie piszą, że ruch wskazany przy cukrzycy, a ja nie mogę... muszę dużo leżeć, dziś byliśmy wyjątkowo na krótkim spacerze ale ledwo wróciłam do domu tak mi się brzuch spinał, tak jak u Ciebie Sylwia... ach, pechowy ten dzień dzisiaj:(

Natka
Spokojnie :) Ja mialam identycznie. Jadlam ziemniaki i bum 140...wiec odstawilam i po paru tygodniach znow sprobowalam i teraz jest ok :) wiadomo,ze w ograniczonych ilosciach, ale wtedy bralam doslownie na sprobowanie i tak mi wywalalo. Musisz wiedziec,ze ziemniaki obierasz i gotujesz w calosci, nie kroisz. Twoj organizm musi sie przyzwyczaic i przestawic. Mi to zajelo 2-3tygodnie. W I ciazy jakos szybciej zaskoczylo ;) Ktory masz tydzien, bo nie wiem czy pisalas :) Nie Ty jedna musisz w cukrzycy lezec, wiadomo ruch lepszy dla cukrow, ale na pewno ustabilizujesz sobie diete.

Nie bylo dzis mojego chleba tego co maz mi wynalazl i nie wiem co bede jadla przez weekend. On jest super, bo gruboziarnisty, ciemny i taki weglowodanowy. Pozostaje mi Probody i kawalek bialej bulki na zagryche. Na szczescie mam w garazu skrzynke jablek :D

reklama
Do góry