reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cornellka
To super pogoda, u mnie tez 20 stopni dzisiaj. ale ja mam odpoczywac i nawet nie bardzo gdzies pojde, co najwyzej do sklepu. Jak pojde troche dalej albo dluzej to strasznie twardnieje mi brzuch ze chodze jak kaleka.

Gosik
Te cukry skacza Ci na czczo czy po posilkach?
Ja juz sama nie wiem jak jesc?
Zjadlam sniadanie, na drugie zjem jablko i na 3 jogurta nat, z platkami owsianymi.
Bo jak to inaczej zrobic?:)nie chce sie objadac :)

reklama
Ja bym nie umiała wytrzymać tych 3 godzin bez jedzenia, muszę chociaż jakimś jabłkiem zagryzc [emoji14] jem co dwie godziny, przed kolacją chyba mam najdłuższą przerwę, ale za to w nocy nie jem, ostatni raz o 21-22. Widocznie każdy przypadek jest inny i musimy same dojść do tego co jest Dla nas ok.

Gosik kurczę mam nadzieję ze mi te cukry nie zaczną skakać :/ bo właśnie jestem na tej magicznej granicy [emoji14] ale mi nic diabetolog na ten temat nie mówiła więc zobaczymy jak to jest.

Cornellka powodzenia na spacerze [emoji14] Ja w pierwszej ciąży dużo chodziłam i urodziłam dwa tygodnie wcześniej :)

Cornellka
My sie wczoraj zaopatrzylysmy w sukienke i opaske :D

My wlasnie jemy sniadanie. Rano wrzucilam tylko w siebie jedna kanapke.

Sylwia
Ja tez rozdzielam na 3 sniadania. Tylko u mnie to pierwsze to sniadanie zero czyli kanapka z maslem i np.serem.

Luca super ze już w domku ;)

Cornelka no jakoś sobie daje rade stresa miałam jej mój miał już do pracy pójść ze zostanę sama i czy dam rade ale jest ok, czasem mam wrażenie wręcz ze mala jest bardziej marudna jak tatuś jest w domu, chyba czuje ze on zaraz ja będzie nosił itd ;)

Ja diabetologa miałam co 2tyg i niestety nie u siebie, pociągiem jezdzilam.

Katagorka napewno będzie ok z tym bad jakież mam ze 6 tyg po i chce pójść sprawdzić i mieć jak najszybciej z glowy, mala zostanie z tata i najwyzej ściągnę jej mleko.

Witaj Natka, ja też miałam po dwóch godz zły wynik ale to nie ma znaczenia mierzy się po godz. A malenstwo może mniej aktywne przez brak słodkości po prostu ;)
Te wyniki na czczo dobre ja też takie miałam tylko żeby do 60 i poniżej nie spadały, najlepiej przed snem coś jeszcze zjeść to wtedy lepszy cukier na czczo

Calineczka mi takie ket. Też się zdarzały i na bad raz też ale wiedzialam se będą bo czułam się głodna w nocy

Sylwia ja co 3 godz jadlam i dla mnie było ok, no chyba ze się czułam głodna szybciej to szybciej wtedy jadlam

Cornelka to trzymam kciuki żeby się coś rozkręcilo :)

My też dziś na spacer ;) ale u nas cos się dziś słoneczko chowa

Aga
Ja tez jadlam co 3 do obiadu.A po obiedzie wychodzilo mi co 2.Ale diab mi powiedzala zeby co 2. Chyba bede robic jak dotychczas. Skoro tak jadlam i z Malym wszystko OK,prawidlowo sie rozwija to chyba dobrze robilam, tylko mojej diab chodzilo ze nie tyje wcale.i chyba dlatego kazala mi czesciej jesc.

reklama
Do góry