reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ewczis
jak na placki ziemniaczane i mleko to wynik bardzo ok.

Zauważyłam że jak zjem jabłko to wcześniej czuje się głodna. Jabłko pobudza chyba mój żołądek :)) hehe.

Sylwia na czczo mi skaczą, po posiłkach moze z 5 razy mi skoczył.
Jimena ja tez tak jem jak Ty :p No ponoc te cukry zaczynaja skakac po 24 tyg, wtedy kiedy trzeba zrobic ten test na obciazenie glukozą :(Fujjjj
Ewczis placki na sniadanie mniam mniam :p I jaki piekny cukier!!!

Ja na to 3 sniadanie zjadlam kasze na mleku 2% z cynamonem i lyzeczka dzemu truskawkowego.i 2 truskawki do tego.Mam nadzieje ze bedzie ok :) ide do sklepu na maly spacer i kilka rzeczy do obiadu :)

Aga ja na początku ciąży glukozę na czczo miałam dość wysoko, bo 99. Lekarz kazał powtórzyć po paru dniach i potem było już 84.
Teraz właśnie mam niskie rano przy tej diecie, ale powoli udaje mi się to jakoś stabilizować i utrzymuje się powyżej 70 w ostatnich dniach. Z tym że właśnie jem przed snem dodatkowo.

Margo co do opuszków to ja też mam obolałe i posiniaczone, całą ciążę jestem dość mocno obstawiona lekami, w tym zmniejszającymi krzepliwość i przypuszczam że to przez to.

W końcu udało mi się dodzwonić do rejestracji i w poniedziałek rano mam przyjechać z tym skierowaniem i może się uda, że diabetolog przyjmie mnie od razu, a jak nie to na pewno w najbliższych dniach.

A mam jeszcze do Was pytanie w sprawie pasków-jeśli stabilizujecie cukier tylko dietą bez insuliny, to płacicie 30% czy ryczałt? Bo mi ginekolog powiedział, że będę mieć na ryczałt a w aptece powiedzieli, że koszt 50szt to 14 zł, a więc ryczałt to nie jest. Na razie nie wykupiłam bo mam dziadka cukrzyka i dał mi opakowanie pasków, ale zastanawiam się co będzie później.

Ja tez za paski place 30% na recepte i tez tylko diete stosuje.
Po mleku 2% z kasza dzemem i truskawkami 107. ale warto bylo :)taka mialam ochote na mleko na cieplo. Jak nie mialam cukrzycy to uwielbialam platki z cieplym mlekiem i prawie codziennie je jadlam. a teraz musze kombinowac.ale juz niedlugo :)
Obiad sie robi :)
Roladki z pieczarkami,ryz,marchewka z groszkiem i salatka z pomidora,ogorka i salaty.

reklama
Do góry