reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia wlasnie im czesciej tzn co 2h tym lepiej. Ja tak jadlam w szpitalu i cukry byly super. Czasem tez w nocy jadlam bo o 3 byla pobudka na mierzenie cukru. Nie zaszkodsisz dziecku.

Margo w nocy powinno byc 60-90 wiec te 95 to nie tragedia. Wg mnie po tym co mi lekarka mowila to ja bym na Twoim miejscu zjadla pol bulki do tej maslanki albo poprostu kawalek chleba ciemnego.

reklama
Luca
Ostatnio jak zjadlam pol bulki o 21 to mialam 140...wie boje sie co bedzie ok 23 i to z maslanka. Musze to tez rozwiazac z moja doktorka. Wizyte mam 17.05...nie wiem czy sie nie przemowic choc ona nie wpadala w panike jak widziala kilka wyskokow. Najwyzej wyskoczyly mi wlasnie do 95.

Dobra. Idem spac :D

Margo może i racja, spróbuję za kilka dni jeszcze raz z tymi ziemniakami... dzięki za radę z tym żeby nie kroić, tego nie wiedziałam. A jeśli chodzi o tydzień, to u mnie leci 26tc.
Co do ciemnego pieczywa to u mnie zauważyłam, że lepiej jest po ciemnym chlebie wieloziarnistym niż np. po ciemnej bułce.

Dziewczyny witam się z Wami w tym wątku :) Narazie jestem po badaniu obciążenia glukoza i wyszło po 2h 158. Byłam u diabetologa, dostałam glukometr, wszystkie potrzebne recepty i zalecenia diety 1900 kcal. 1900Od paru dni Was obserwuje i juz znalazłam dla siebie dużo wskazówek. Mama zostane w sierpniu :)

Witaj Werci ;) życzę Ci żeby cukrzyca nie dała Ci się bardzo we znaki. Dasz radę ;) początki mogą być ciężkie tzn możesz troszkę czuć się zagubiona. Ale będzie dobrze :)

Margo zawsze starałam się gotować al dente:)

Werci witamy:)

Dziewczyny czy któraś z Was ma może problemy z tarczycą? Bo ja się tak teraz zastanawiam jak to zrobić bo ja mam niedoczynność i w przyszłym tyg mam wizytę u endokrynologa a tam muszę być na czczo do badania hormonów. To nie zaszkodzi że nie zjem śniadania tak od rana?

reklama
Do góry