reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia do 3 ale na początek zjedz dwa i dobrze by bylo gdybyś zjadła z warzywami wiem ze pierogi i warzywa to nie bardzo ale cóż poradzić ja tak jadłam.

Gosik właśnie co 4tyg? Zrozumialabym co 8 ale tak często to bezsens ja miałam raz robione to badanie gdzie byłam kolo półtorej miesiąca na diecie bylo w normie

Margo nie zamartwiaj się pojedyncze skoki nie wykarza wysokiego to jest średnia wszystkich cukrów a najbardziej z ostatniego miesiąca tak czytalam:-)

A ja mam takie pytanie odstawilam magnez i nagle zanikły wszystkie symptomy porodu ale za to mam straszne skurcze w nogach w nocy ciągle się budzę przez to nie mogę nimi ruszyć bo od razu skurcz:-/ czy to normalne?
A jeszcze zeby tego bylo mało mloda dostała rumieńców na policzkach które są cieple gorączki nie ma ni wiem co to za dziadostwo i chyba czeka mnie lekarz:-/

reklama
Margo
ją nawet nie wiem jakie są normy tej hemoglobiny. Ja na spontana to badanie zrobiłam. Nawet się nie spodziewałam się tego. Ja tylko panią diabetolog zapytalam co to i mi wytłumaczyła i zapytała czy chce zrobić. I mi wykonała za free :)

Cornellka
Czyli Twoj dzidziuś nie spieszy się do przyjścia na świat.
A starsza córka może to tylko takie chwilowe skoro nie ma gorączki. Ale lepiej dmuchać na zimne i skonsultować z lekarzem.

No wlasnie nie wiem dziewczyny po co tak czesto mam robic tą hemoglobine :( W ogole mi sie nie usmiecha jezdzic specjalnie 80km na pobranie krwi ;/ Wole u siebie zrobic prywatnie a to 29zl;/ W tamtej cizy mialam tylko raz to badanie :(

Hemoglobina glikowana to chyba średnia z 3 mcy nie? Czytałam o tym na necie. Ja to badanie miałam robione w sumie 2 razy. Zostało mi ono zlecone na pierwszej wizycie (luty) i teraz ostatnio też robiłam (kwiecień) ciut wzrosła ale mam cały czas poniżej 5. A norma jest chyba <6.

Sylwia moze moje dzieci są bardzo terminowe pierwsza aby minela godzina 24 i się zaczęło moze i ta czeka na ten dzien:-). Obawiam się że to jakies uczulenie tydzień temu miała na rączkach plamki i szorstka skore podałam wapno i przeszło a teraz ten rumieniec juz 3dzien się utrzymuje:-/

Godik 80km? To kupa drogi moze pogadaj z lekarka czy to jest konieczne tak często taka droga to męcząca co innego jakby bylo blisko

Sylwia ja na czczo miałam najwyższy 74 i nic na to diabetolog nie mowil se źle

Cornelka ja niby też żadnych oznak nie miałam a nagle tydzień przed urodziłam ;)

A ja zrobilam tak,ze rano na czczo zmierzylam cukier, wzielam euthyrox, pobawilam sie z Mala, ktora padla, zjadlam pol kajzerki i poszlysmy obie o 7:30 dospac. Teraz jem II sniadanie.

reklama
Aga
Ja mam zawsze na czczo poniżej 80.raz miałam 80 a tak to od 70-78.ale częściej niżej niż 78.
i mowila ze wolalaby gdybym miała chociaż te 80. Ketonow nie mam.Ale co ja mam zrobić, tak już mam i tyle.

To Wy dziewczyny tak często macie ta hemoglobine a mi nikt nawet o tym nie wspomniał. Ja następny raz poproszę moja diabetolog w maju o to badanie skoro za darmo mi je wykonała :) wtedy będę już 2 mc na diecie i zobaczę.
Bo jak na razie to liczyło mi się miesiąc diety i 2 mc gdy nie miałam cukrzycy i jadłam WSZYSTKO.

Gosik
A jaki miałaś poprzednio wynik tej hemoglobiny? Skoro jest to średnia z 3 mc to nie powinno się tego wykonywać co 3 mc? A nie co kilka tyg. Jak cukry w normie to czemu tak często to wykonywać?

Ostatnia edycja:
Do góry