reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Na czczo mam ciemniejszy pasek a w dzien tez mam, ale jak jem zgodnie z rozpiska tzn.regularnie i z weglowodanami to mam albo niskie albo sladowe ilosci wiec tym az tak bardzo sie nie martwie. Ja juz ktoras noc mam wstac o 3 i po prostu sie nie budze...nawet maz mnie nie moze dobudzic jak go prosilam...no ale nic..musze. boje sie tylko ze jal zjem o 3 to cukry w ogole bede miala na czczo ze 120

reklama
Dziewczyny my juz w domu od wczoraj.
Nie martwcie się tymi ketonami.
Maja zdrowa miała szereg dodatkowych badań ze względu na moja cukrzycę usg mózgu serca brzuszka. Badania krwi i wszystko super.
Ja odstawiłam dietę i nawet cukru juz nie mierze. Glukometr schowany.
Powodzenia

Aylin
Nie wszedzie. Podobno tylko w szpitalach klinicznych.

Ja sie az tak bardzo nie martwie ketonami, bo mi lekarka mowila,ze wiekszosc dziewczyn z cukrzuca chocby stawala na glowie i tak je bedzie miala...ale to mam od poczatku i chcialabym miec ich jak najmniej..

A tak w ogole to dolozylam dzis na sniadanie do ProBody pol kajzerki...cukier skoczy, ale moze ketony inaczej sie zachowaja...sprawdze. mam tylko nadzieje,ze nie bedzie 200 od razu.

Margo
Daj znac jak po tej bialej bulce. Ja sie zastanawiam tez ile cukier wynosi po bialej bulce i np mleku na noc. ale nie moge sie zmobilizowac zeby sprawdzic. I jak mowia lekarze ze tak trzeba robic to raczej nic zlego sie nie dzieje wtedy.Ja tez kiedys jadlam pol bulki zytnej jest taka fajna ubita bulka ze prawie sie najadlam na noc z maslem,szynka,serem zoltym. i tez bylo ok.A Ty jesz tylko ten probody?
Dzisiaj robilam badania w kierunku gestozy,cholestazy i jakies przeciwciala.Czekam z niecierpliwoscia na wyniki...az sie boje.

reklama
Sylwia
Na razie przerzucilam sie na Pro, bo zadnego nie moglam. Ale jal cukry mi sie teraz w miare ustabilizowaly, bo widze, ze i ziemniaki mi nie straszne to wlaczam od dzis tez inne chleby. Poza tym ten chleb nic nie zmienil w moich ketonach...
Po Pro i kajzerce plus 2 parowy, ogorki i pomidor 115 wiec tragedii nie ma.

Diuska
Wiedzialam, ze padnie to pytanie. To zalezy od dnia, bo jeszcze mam czasem straszne nudnosci rano i nie moge nic zjec bo na mysl o jedzeniu wymiotuje jak np.dzis. Poza tym musze brac euthyrox na czczo i dobrze bym go nie zwracala a tak niestety mi sie zdarza jak chce szybko dzialac. Ale juz powoli mi to przechodzi i staram sie jesc do 1h po wstaniu.

Do góry