reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia do 3 ale na początek zjedz dwa i dobrze by bylo gdybyś zjadła z warzywami wiem ze pierogi i warzywa to nie bardzo ale cóż poradzić ja tak jadłam.

Gosik właśnie co 4tyg? Zrozumialabym co 8 ale tak często to bezsens ja miałam raz robione to badanie gdzie byłam kolo półtorej miesiąca na diecie bylo w normie

Margo nie zamartwiaj się pojedyncze skoki nie wykarza wysokiego to jest średnia wszystkich cukrów a najbardziej z ostatniego miesiąca tak czytalam:-)

A ja mam takie pytanie odstawilam magnez i nagle zanikły wszystkie symptomy porodu ale za to mam straszne skurcze w nogach w nocy ciągle się budzę przez to nie mogę nimi ruszyć bo od razu skurcz:-/ czy to normalne?
A jeszcze zeby tego bylo mało mloda dostała rumieńców na policzkach które są cieple gorączki nie ma ni wiem co to za dziadostwo i chyba czeka mnie lekarz:-/

reklama
Margo
ją nawet nie wiem jakie są normy tej hemoglobiny. Ja na spontana to badanie zrobiłam. Nawet się nie spodziewałam się tego. Ja tylko panią diabetolog zapytalam co to i mi wytłumaczyła i zapytała czy chce zrobić. I mi wykonała za free :)

Cornellka
Czyli Twoj dzidziuś nie spieszy się do przyjścia na świat.
A starsza córka może to tylko takie chwilowe skoro nie ma gorączki. Ale lepiej dmuchać na zimne i skonsultować z lekarzem.

No wlasnie nie wiem dziewczyny po co tak czesto mam robic tą hemoglobine :( W ogole mi sie nie usmiecha jezdzic specjalnie 80km na pobranie krwi ;/ Wole u siebie zrobic prywatnie a to 29zl;/ W tamtej cizy mialam tylko raz to badanie :(

Hemoglobina glikowana to chyba średnia z 3 mcy nie? Czytałam o tym na necie. Ja to badanie miałam robione w sumie 2 razy. Zostało mi ono zlecone na pierwszej wizycie (luty) i teraz ostatnio też robiłam (kwiecień) ciut wzrosła ale mam cały czas poniżej 5. A norma jest chyba <6.

Sylwia moze moje dzieci są bardzo terminowe pierwsza aby minela godzina 24 i się zaczęło moze i ta czeka na ten dzien:-). Obawiam się że to jakies uczulenie tydzień temu miała na rączkach plamki i szorstka skore podałam wapno i przeszło a teraz ten rumieniec juz 3dzien się utrzymuje:-/

Godik 80km? To kupa drogi moze pogadaj z lekarka czy to jest konieczne tak często taka droga to męcząca co innego jakby bylo blisko

Sylwia ja na czczo miałam najwyższy 74 i nic na to diabetolog nie mowil se źle

Cornelka ja niby też żadnych oznak nie miałam a nagle tydzień przed urodziłam ;)

A ja zrobilam tak,ze rano na czczo zmierzylam cukier, wzielam euthyrox, pobawilam sie z Mala, ktora padla, zjadlam pol kajzerki i poszlysmy obie o 7:30 dospac. Teraz jem II sniadanie.

reklama
Aga
Ja mam zawsze na czczo poniżej 80.raz miałam 80 a tak to od 70-78.ale częściej niżej niż 78.
i mowila ze wolalaby gdybym miała chociaż te 80. Ketonow nie mam.Ale co ja mam zrobić, tak już mam i tyle.

To Wy dziewczyny tak często macie ta hemoglobine a mi nikt nawet o tym nie wspomniał. Ja następny raz poproszę moja diabetolog w maju o to badanie skoro za darmo mi je wykonała :) wtedy będę już 2 mc na diecie i zobaczę.
Bo jak na razie to liczyło mi się miesiąc diety i 2 mc gdy nie miałam cukrzycy i jadłam WSZYSTKO.

Gosik
A jaki miałaś poprzednio wynik tej hemoglobiny? Skoro jest to średnia z 3 mc to nie powinno się tego wykonywać co 3 mc? A nie co kilka tyg. Jak cukry w normie to czemu tak często to wykonywać?

Ostatnia edycja:
Do góry