reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo o 3 zjedz pol kromki z masłem nie powinien cukier podskoczyć

Sylwia bedzie dobrze:-)

Katagorka jak ja Ci zazdroszczę u mnie wszystko ustało nic się nie dzieje zero skurczy nic czuje ze przed terminem nie mam na co liczyć. Dobrze ze Maja zdrowa. Ja sobie nie przypominam zeby moja miała takie badania:-/

reklama
Sylwia
Ja nie znalam tej strony, ale w sumie nigdy nie potrzebowalam takiej pomocy ;) a teraz akurat nakladalam obiad, ale nie maja w bazie watrobki :/ ale pewnie bede czasem tam zagladac.

W kazdym razie ja dzis jem watrobke, nie odpuscilam ochota z zeszlego tyg.i dzis znownzrobilam. Mam jeszcze kapuste mloda gotowana z wczoraj plus kasza gryczana. Zobaczymy co wyjda mi za cukry...

Ostatnia edycja:
Matik
spagetti bym zjadla.poproszę o przepis :)

Ja dzisiaj na obiad zjadlam barszcz ukrainski (kapusta kiszona, buraczki, marchewka, fasolka jas, fasolka szparagowa) do tego chleb 1 kromka.ikromka.i po pół godziny zjadlam dorsza pieczonego, ryż, i miskę sałatki z sałaty pomidora ogorka, szczypiorek z jogurtem. I po godz 80.

Na podwieczorek jogurt naturalny, płatki owsiane zytnie 2 łyżki, jabłko, i kilka migdałów. I po godzinie 79.

Ile można zjeść pierogow takich z serem i ziemniakami?
Bo myślę jutro spróbować. Ale nie wiem bo to takie z normalnej mąki mam.

Ostatnia edycja:
hej :p Ja po wizycie, insulinki nie dostalam, ale lekarz mi mowil ze jest duze prawdopodobienstwo ze bede musiala ja brac ;/ Dopiero 20 tydz a cukry zaczna skakac po 24 ;/ O ketony pytałam to mówił ze kiedys bylo to badanie tak samo wazne jak mierzenie cukrów, ale teraz juz nie jest, aczkolwiek mi kazał robić co miesiąc badanie moczu. Teraz podobno co 4tyg trzeba robic tą hemoglobine i to koniecznie. A ile w tym prawdy....niewiadomo :D

Sylwia
Ja bym sie pokusila najwyzej na jednego takiego pieroga na sprobowanie. Moze sprobuj na II sniadanie plus cos bezpiecznego.

Gosik
Ja mam badanie sikow zalecane na okraglo :/ ale po co robic hba1c co 4 tyg? Moja lekarka uwaza,ze skoro ktos trzyma cukry w normie to jest ok. Mi zleca, bo wie,ze ja panikara jestem i zawsze uwazam,ze mam zepsuty glukometr :p

Dzis wlasnie dostalam od internisty recepte na paski i skierowanie na hba1c....i sie martwie co mi to badanie wykaze, bo czasem cos mi wyskoczy, np.na czczo...zobaczymy jal zrobie za kilka dni.

Dobranocka!

Ostatnia edycja:
A mi w ogóle nikt nic nie wspominał o badaniu hemoglobiny. Tylko ja jak byłam ostatnio to zapytalam diabetologa co to za badanie.to zapytała czy chce je wykonać. Powiedziałam ze tak, wiec mi wykonała na miejscu w szpitalu i od razu wyniki miałam. Wyszlo mi 4.6 powiedziała ze to jak u osoby zdrowej i tyle.A na tej diecie cukrzycowej jestem od 23 marca, jakoś tak.

Od dzisiaj zostało mi 9 tyg :)
Mam nadzieje ze minie szybko :)
tym bardziej ze od 37 tyg idę juz do szpitala i mam być pod obserwacja.
No to tyle z rana.
Lecę mierzyc glukoze i ketony.

reklama
Dzien dobry.

Zwloklam sie 6:30...i znow 95...ale jadlam obfita kolacje po 23, bo mielismy troche zaganiany wieczor. Ale po kolacji w normie. Ech...dam sobie czas do piatku i jak tego nie wyreguluje to dzwonie do doktorki. Ketonow nawet nie mierze z rana, bo na pierwsza mniejsza kolacje nie zjadlam prawie w ogole weglowodanow.

Sylwia
Ja w I ciazy mialam 4,9 i od 4,9 byla u mnie w labo norma. Teraz na pewno tak dobrze nie mam, ale zobaczymy jak mi to wychodzi...

Do góry