reklama
majka20001
Fanka BB :)
ooo i nawet jakis ruch tu sie zrobil jak chmurki sie pokazaly 
dziekuje za porady odnosnie nocnego karmienia, musze sie jakos zmobilizowac i zaczac wspolpracowac z laktatorem zeby m mogl karmic, tyle ze jakos to mi nie idzie i jak przez caly dzien uciągnę 50 ml to jest dobrze... mleka nie mam za malo bo mala pije i ladnie przybiera wiec moze sobie dodatkowo sutki ponakluwam.... ?? ihihihihi
emka wariatko - nie pal skoro juz wytrzymalas 10 miesięcy....
maria - trzymam kciuki za poprawe zdrowia malego... bidulek maly i biedne twoje cycki
moge ci moje porzyczyc
aureolacia - tak jak pisala aasica - ja dokladnie tak samo bylam przygotowana, lactacyd i tamtum rosa - za porada poloznej sugeruje mala wode mineralna bo saszetke rozpuszczasz w 0,5 l i najlepiej podmywac sie przez caly dzien wiec warto miec to rozrobione w czyms zamykanym
gabrielka - no to mnie teraz dobilas... ja jeszcze ustalonych por karmienia nie mam bo czasem panna sie najada w 20 min a czasem w 1,5 h i jakos tako od skonczonego karmienia odczekuje 2,5-3 h wiec rozne te godziny wychodza
na slodycze chrom pomoze na 1000000% wiem po sobie tylko ze wiadomo jak jest - jak juz zauwazysz poprawe to bedziesz zapominac go lykac i tak w kolko
ja mam do dupci alantan maść ale na razie prawie nie używam choć położna powiedziała ze to sie zmieni jak sie cieplo zrobi... aaaa no i prosze sie nie nasmiewac z mojej paniki przedporodowej

ihhiih
mama ola - dziekuje za szczegolowe informacje... dobilas mnie

- niech mi ktos da instrukcje obslugi do cyckow co by mleczko chetniej do butli oddawaly....
dziekuje za porady odnosnie nocnego karmienia, musze sie jakos zmobilizowac i zaczac wspolpracowac z laktatorem zeby m mogl karmic, tyle ze jakos to mi nie idzie i jak przez caly dzien uciągnę 50 ml to jest dobrze... mleka nie mam za malo bo mala pije i ladnie przybiera wiec moze sobie dodatkowo sutki ponakluwam.... ?? ihihihihi
emka wariatko - nie pal skoro juz wytrzymalas 10 miesięcy....
maria - trzymam kciuki za poprawe zdrowia malego... bidulek maly i biedne twoje cycki
aureolacia - tak jak pisala aasica - ja dokladnie tak samo bylam przygotowana, lactacyd i tamtum rosa - za porada poloznej sugeruje mala wode mineralna bo saszetke rozpuszczasz w 0,5 l i najlepiej podmywac sie przez caly dzien wiec warto miec to rozrobione w czyms zamykanym
gabrielka - no to mnie teraz dobilas... ja jeszcze ustalonych por karmienia nie mam bo czasem panna sie najada w 20 min a czasem w 1,5 h i jakos tako od skonczonego karmienia odczekuje 2,5-3 h wiec rozne te godziny wychodza
na slodycze chrom pomoze na 1000000% wiem po sobie tylko ze wiadomo jak jest - jak juz zauwazysz poprawe to bedziesz zapominac go lykac i tak w kolko
ja mam do dupci alantan maść ale na razie prawie nie używam choć położna powiedziała ze to sie zmieni jak sie cieplo zrobi... aaaa no i prosze sie nie nasmiewac z mojej paniki przedporodowej
mama ola - dziekuje za szczegolowe informacje... dobilas mnie
majka20001
hiihihih nie no laktator spoko z lewej leci jak z kranu ale prawa nie wspolpracuje
no i chyba faktycznie jagodka najlepsza w te klocki 
emka jakie wolno jakie wolno - matka jestes to ci nie wolno - nie zależnie czy karmisz czy nie
emka jakie wolno jakie wolno - matka jestes to ci nie wolno - nie zależnie czy karmisz czy nie
Majka - chciałabym mieć twoje mleko w cyckach :-) twój maluszek ma dopiero 2 tygodnie kobieto on może jeść 24 h co sekundę - nie rób tego że będziesz karmić z zegarkiem w ręku co 3 czy 4 godziny. Najpierw przez co najmniej miesiąc musi się u ciebie wyregulować laktacja i tylko przystawianie na żądanie może to uregulować inaczej narobisz sobie i dziecku szkodę. Potem ok. 5-7 tygodnia następuje przeważnie skok rozwojowy u dzieciaczka i znowu będzie na tobie wisieć 24h. potem chwila spokoju i znowu skok. Więc poco te cholerne 3 -4 godziny. Moja mama i babcia tak mnie tym dołowały - "Marysiu nie możesz karmić non stop - karm co 3 godziny bo gruby jest Bartek" itd itp !!! a jak nie karmilam to ryczał , wieć mamusia z babcią : " Marysiu on płacze może jest głodny"
no szlak mnie trafiał.
Bartek waży 8 kg i jestem zadowolona nie jest to mało ani dużo, a potem i tak się wyciągnie. W nocy jak nie chce jeść i się nie budzi to nie karm a jak się budzi co godzinę to karm bo ma jeszcze na to czas żeby się unormować przynajmniej do 2 miesiąca
Potem metoda gabrielki z smoczkiem jest rewelacyjna ( o ile maluch chce brać smoka - bo mój za nic!!!!)
Sorry za takie porady ale ja przeszłam piekło otoczenia - co kto radzi - jedni że go przyzwyczaję do spania na cycu, że nie będzie umiał sam, że mami synka z niego robię itd itp. Teraz je cyca i zasypia sam w łóżeczku, uważam że na wszystko jest pora i poco siebie i maluchy męczyć jakimiś teoriami, szkołami i naukami :-)
Co do laktatora - to mi powiedziały w poradni że są cycki które nie da ściągnąć laktatorem - np.ja takie mam - że ściągam po 20 ml. Ale kilka razy w nocy przy nawale ściągnełam 130ml!!!
Bartek zasnął z gorączką i lodowatymi rękoma i nogami ale jak narazie śpi - straszna taka pierwsza choroba malucha
Emka - nie przejmuj się tym że leży sobie sama - może ona ma cię dosyć
I nie mów mi o fajkach bo mnie skręcaaaaaaaa
Aureolcia - ja kupiłam tantum rosa - wydałam kaskę i leży sobie na półce no bo skończyło się na cc.
Gabrielka - pierwszy raz o tym chromie słyszę - koniecznie muszę wypróbować, tylko nie wiem czy przy karmieniu mogę stosować.
Aha ja mam zielony linomag, bepanthen i sudocrem do dupy. A używam raz dziennie na noc linomag i tyle.

Bartek waży 8 kg i jestem zadowolona nie jest to mało ani dużo, a potem i tak się wyciągnie. W nocy jak nie chce jeść i się nie budzi to nie karm a jak się budzi co godzinę to karm bo ma jeszcze na to czas żeby się unormować przynajmniej do 2 miesiąca

Sorry za takie porady ale ja przeszłam piekło otoczenia - co kto radzi - jedni że go przyzwyczaję do spania na cycu, że nie będzie umiał sam, że mami synka z niego robię itd itp. Teraz je cyca i zasypia sam w łóżeczku, uważam że na wszystko jest pora i poco siebie i maluchy męczyć jakimiś teoriami, szkołami i naukami :-)
Co do laktatora - to mi powiedziały w poradni że są cycki które nie da ściągnąć laktatorem - np.ja takie mam - że ściągam po 20 ml. Ale kilka razy w nocy przy nawale ściągnełam 130ml!!!
Bartek zasnął z gorączką i lodowatymi rękoma i nogami ale jak narazie śpi - straszna taka pierwsza choroba malucha

Emka - nie przejmuj się tym że leży sobie sama - może ona ma cię dosyć

Aureolcia - ja kupiłam tantum rosa - wydałam kaskę i leży sobie na półce no bo skończyło się na cc.
Gabrielka - pierwszy raz o tym chromie słyszę - koniecznie muszę wypróbować, tylko nie wiem czy przy karmieniu mogę stosować.
Aha ja mam zielony linomag, bepanthen i sudocrem do dupy. A używam raz dziennie na noc linomag i tyle.
Ah ważne - zapomiałam - w warszawie w szpitalu gdzie niby maja cukrzyczki rodzic czyli na starynkiewicza zoo kosztuje 600zl ale w czasie porodu sie dowiedzialam ze dla cukrzyczek insulinozernych jest za darmo!!!!!!!!! wiec moze sprawdzie u siebie w szpitalach?
wiolan
PODWÓJNA MAMA
Witam dziewczyny, troche się nie odzywałam, ale ta pogoda taka...i chyba wszystkim nam dokucza jakieś małe przygnebienie.
Cukry moje mozna powiedzieć ze w normie oprócz tych wieczornych. Lekarz doradził mi zamiane 2 kolacji z 1, czyli przed pomiarem jedna kromkę a dopiero potem dwie....no cóż, zaczynam przywykać do głodu.
Byłam tez dzisiaj u nowego ginekologa, ...i dowiedziałam się (nie wiem jak u Was) ze u ciężarnych z cukrzycą na insulinie poród jest wywoływany, tzn mam sie zgłosić w 38 tyg ciąży do szpitala i tam zaczna stopniowo, bez wielkiego przymusu wywoływac poród. Nie wiem czy dobrze , ale troche mnie to ucieszyło, ze jednak 2 tyg krócej tej męczarni. U was chyba tak nie jest, bo patrze ze niektóre są w 39 juz tygodniu i nadal czekają na naturalne przyjście porodu.
Wiolan, pisałaś chyba o jakichś kompresach na OBOLAŁE SUTKI, nie wiesz czy u nas można takie coś dostać???? Ja juz o tym myśle, bo bólu tego chyba nie da sie tak łatwo zapomnieć, u mnie mineło juz 8 lat a jeszcze pamietam
te kompresy żelowe się nazywają: MULTI-MAM KOMPRESSEN.. można je zakupić w niemieckich aptekach.. dzialanie na sutki - bezcenne.... niestety taki bol ja mam pierwszy raz, pomimo że drugie dziecko karmię... i fakt, że jakbym miała miec 3 dziecko to już bym tego bólu nie zapomniała i każdą kasę za te kompresy oddała....
tutaj masz linka do strony na eBay: http://cgi.ebay.de/MULTI-MAM-Kompre...edikamente_von_Apothekern&hash=item3a485306c0
Ostatnia edycja:
reklama
majka20001
maria - spoko spoko - ja grzeczna jestem, nie karmie z zegarkiem na ręku, karmie jak tylko mala sie budzi ale chodzi mi o to ze w nocy a czasem w ciagu dnia sama sie nie budzi na karmienie wiec musze pilnowac zeby nie bylo przerw dluzszych niz 3 godziny i stad bylo moje pytanie bo nie wiem jak dlugo mam ja budzic w nocy do karmienia