reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

emka no właśnie sama się z siebie śmieję że chyba tu najdłużej rodze, a wy pewnie też macie ze mnie ubaw :-p:-)

A na koniec pewnie będą wywoływać bo młody uparty, a to akurat ma po mamusi :-)

Gabrielka ja najbardziej doświadczona mam sudocrem i bepanthen :-p

Ostatnia edycja:
reklama
oby ci 17h nie wychodzil jak mi moja i ostatecznie cesarka..
staraj sie nie brac zzo a jak juz to 1 a nie 3 i malo na rozwarcie.. nie 6 a 2 ;p

aureolcia jakie imie wybralas ? :) nie zapeszysz mow ! :p

emka nie wiem jak jest u ciebie w szpitalu, ale mnie nie stać na ani jedno zoo bo kosztuje 760zł :szok:

A na rozwarcie to co dają?

Będzie Wiktor :-)

Wiktor :D czekamy na ciebie ! :D

no u mnie bylo.. gratis ze tak powiem ;p +1 w statystykach za to ;)

760 bez kitu najdrozsze zzo o jakim slyszlam ;///// porazka :/

ja za sale 1osobowa placilam 600.

A u nas na wieczór piękne słońce wyszło :blink: Szkoda, że go nie było jak chciałam pranie robić. Teraz to już mi się nie chce :-p

majka - poszperałam i znalazłam takie informacje: póki karmisz piersią to powinnaś w nocy budzić maluszka, aby podtrzymać prawidłową laktację (jak będziesz w nocy robić za długie przerwy to pokarm Ci będzie zanikał) i dlatego, że mleko z piersi jest łatwiej strawne niż z butelki i maluszek nawet jak śpi, to już jest głodny. Piszą, że początkowo max co 3h karmić, potem (tylko nie podają kiedy, ale myślę, że po skończonym miesiącu) można przedłużyć do 4h jeśli malutka Ci się nie będzie budzić sama z głodu - to jest tylko jedno nocne karmienie, więc chyba można wytrzymać. Piszą że potem (znowu nie wiadomo kiedy), kiedy dziecię zjada więcej można przedłużyć do 6h, ale to już maksimum dla zachowania laktacji. Całą noc - to dopiero jak wprowadzisz inne pokarmy (zależnie od źródeł 4-6 mies.), wtedy zmniejszenie ilości Twojego mleka nic już nie zaszkodzi. Tyle w literaturze, Mam nadzieję, ze coś pomogłam :-p

cos na o niepamietam :/ chyba na o. nie wiem :)))
oj tak to bedzie zywiol :)
ja bez zzo bym zeszla z tego swiata chyba.. boze co to byly za skurcze :oo

reklama
aureolcia - słyszałam, że fajne są też nawilżane chusteczki do higieny intymnej do podcierania po porodzie zamiast zwykłego papieru toaletowego, szczególnie jak masz nacięcie i szwy :tak:

maria - dużo zdrówka dla Bartoszka :blink:

wiolan - jak to dobrze w takim razie, że zrobili Ci cc na czas. Masakra z tym pęknięciem :szok:

anna - cierpliwości, jeszcze troszkę. Każda z nas ma czasem kiepski nastrój. Ja ostatnio miałam dwudniową depresję niewiedzieć czemu. Wytrzymasz, wszystkie dwupaczki wytrzymamy :tak:

aureolcia - na zwiększenie rozwarcia podają oksytocynę (emka - to to na o?) - zwiększa siłę skurczu (niestety też i bólu) i przyspiesza akcję jak idzie za wolno. Przy prawidłowym rozwieraniu raczej się jej nie podaje, bo czasem tak przyspiesza, że trzeba mocno krocze nacinać, bo dziecko strasznie szybko wychodzi i kanał rodny nie ma czasu się dostosować i wystarczająco rozciągnąć.

Ostatnia edycja:
Do góry