reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hhihi nie no wiolan - spoko, nie licze na to ze jagoda w niedziele usiadzie z nami do obiadu, tylko sie zastanawiam jak dlugo mam ja meczyc tym wybudzaniem w nocy, kazali mi pilnowac tych karmien to pilnuje grzecznie :)

dobre:)
ja tez teraz pilnuje, bo u tych mam cukrzycowych dzieci musza byc max co 4 godziny karmione aby do spadku glukozy nie doprowadzic... ale ja mysle ze juz niedlugo nasze dzieciaczki nabiora regularnosci i bedzie lepiej a co za tym idzie w nocy dluzej pospia.. i my z nimi:)))

reklama
Witam dziewczyny, troche się nie odzywałam, ale ta pogoda taka...i chyba wszystkim nam dokucza jakieś małe przygnebienie.
Cukry moje mozna powiedzieć ze w normie oprócz tych wieczornych. Lekarz doradził mi zamiane 2 kolacji z 1, czyli przed pomiarem jedna kromkę a dopiero potem dwie....no cóż, zaczynam przywykać do głodu:-D.
Byłam tez dzisiaj u nowego ginekologa, ...i dowiedziałam się (nie wiem jak u Was) ze u ciężarnych z cukrzycą na insulinie poród jest wywoływany, tzn mam sie zgłosić w 38 tyg ciąży do szpitala i tam zaczna stopniowo, bez wielkiego przymusu wywoływac poród:szok:. Nie wiem czy dobrze , ale troche mnie to ucieszyło, ze jednak 2 tyg krócej tej męczarni. U was chyba tak nie jest, bo patrze ze niektóre są w 39 juz tygodniu i nadal czekają na naturalne przyjście porodu.
Wiolan, pisałaś chyba o jakichś kompresach na OBOLAŁE SUTKI, nie wiesz czy u nas można takie coś dostać???? Ja juz o tym myśle, bo bólu tego chyba nie da sie tak łatwo zapomnieć, u mnie mineło juz 8 lat a jeszcze pamietam

tata poszedl z Pola na spacer :DD
jupi !!! :DDDDD
zaraz zapale na balkonie..
gdybym karmila cyckiem nie palilabym. wy tez nie palcie :/

Majka moja koleżanka ma dwuletniego syna i jeszcze się budzi w nocy na picie wstaje.
Mama_Ola piękne łóżeczko!!!!!!
Wwwanda gratuluje dobrych przepływów:)
Majka fajny taki śpiący dzieciaczek.
Mój Bartek dziś w nocy wymiotował w dal kilka razy i rozwolnienie i temperatura ponad 39 i lekarz nie wie co to :( jutro mocz oddaję i zobaczymy czy jakaś wirusówka czy może zęby?hmmm biedaczek, i pić nie chce więc się cycuje cały dzień a ja tam juz dno dna mam, przydały by mi się wasze pełne cyce :)

Ja też już dzisiaj byłam w takim stanie że chętnie bym se zapaliła, chociaż jakims nałogowcem nie jestem ale do towarzystwa zawsze się zapaliło :-)

A najchętniej bym brzuch do torebki schowała żeby się wszyscy przestali na mnie gapić:wściekła/y:

Tak się teraz zastanawiam czy do szpitala wystarczy mi tantum rosa czy mam spakowac jeszcze jakiś plyn do higieny intymnej :confused:

No i musze się pośpieszyć bo jak przed porodem obrazka nie wyszyje to juz chyba wcale :-p

Majka ja Mata przystawiałam w nocy za każdym razem jak mnie ból piersi obudził. 2-3 razy wychodziło. Musiałam tak robić, bo skubany od urodzenia przesypiał noc :-) W szpitalu pielęgniary głupie mi go co 2 godziny wybudzały żeby pojadł a on dostawał suta i odpływał a ja już usnąć nie mogłam.

Ewa ja się dr Nestorowicz pytałam bo też słyszałam ze insulinowe ciężarówki na 2 tyg. przed terminem idą do szpitala. Ona powiedziała że owszem, ale nie ma to związku z indukcją porodu tylko ze sprawdzaniem stanu dziecka (ktg, przepływy) i dopiero jak wychodzi coś nie tak to wywołują. Inaczej czekają.

Witam słodkie.
Ale się za wami stęskniłam.....muszę was nadgonic ......ale mała daje mi tak popalic ze nawet u mamy nie mam kiedy pisac, bo remont w dalszym ciagu.

Maria trzymam kciuki żeby Bartoszkowi temp.spadła i żeby nocka już była spokojna.

Aureolcia ja miałam lactacyd do higieny intymnej a potem się polewałam rozrobionym tantum rosa w butelce.....wiec jak cos to polecam bo to zawsze lepsze niz normalne mydło na mycie krocza kiedy jest rana....bo tym tantum to tylko możesz się polac ale nie umyc.

A teraz musze was nadrobic mam nadzieje że zdąże.....bo mała zasnęła.

aasica tak się właśnie zastanawiałam gdzie ty sie podziewasz :eek:
Ja cały czas używam lactacyd i skoro tak mówisz to dopakuje do taszy :-p

Ale mam dzisiaj brzuch napięty :szok:

Majka ja karmiłam cycem co 3 godziny, 21,24, 3,6,9 itd ale jak przeszłam na butle to jeszcze 2 razy w nocyh i później posłuchałam koleżanki rady i jak się budziłto dawałam smoczek próbując czy jest głodny czy tylko chce smoczka i tak już zosatło do tej pory, spać idzie koło 20, 22-23 karmie go na spiąco i śpi do 6 średnio, także mam nocke z głowy, a koleżanki syn od 3 miesiąca śpi całą noc, ale to zależy od dzieci.
Moja bratanica skończyła 2 lata i nadal się budzi conajmniej 2 razy w ciągu nocy.

Ja zakupiłam dzisiaj chrom, może on pomoże mi nie jeść tyle słodyczy bo jeszcze tak trochę i będę startować w walkach sumo :(((()))))))))

Dziewczyny kupujcie wszystko co wam pomoże, że dzieciątko było spokojniejsze :) huśtawki, leżaczki zabaweczki choć Natan to lubi moją komórkę i piloty a i chusteczki nawilżające. A chusteczki zaczełam używać z dzidziusia aloe tylko wtedy jak zrobi kupe inaczej nie dałabym rady bo kupy są mega :))) na deser zjadł 1jabłko i jedną marchewkę młodą, 2 łyżeczki kaszki beż żadnego ale a rano ściągnełam mu pampersa bo po nocy i co???? zaczął robić kupe :)))

Aureolcia jak cie czytam to piszesz wszystko to samo co pisała Majka :)))) i każa z nas przed porodem hi hi
Ja myślę, że przyjdzie taki moment,m zę nie zdążysz zatrybić a już będziesz na porodówce :)))

Jakie kremy pokupowałyście dla dzieci do dupci?

reklama
aureolcia ty juz rodzisz chyba ze 2 tyg z tego co widze ;p skurcze brzuch a nic nie wychodzi hehe ;p wszystko przed toba to pewne ;p niedlugo spakuje ci pampersy jakoze wygralas moja oferte ;p

ja z kotem na chacie ogladam tv i wychodze na papieroska.. jeju ze ja 10 miesiecy wytrzymalam :oo

ja uzywam pudru nivea do dupencji i jest taka hmm 6/10 pkt ;/ :) nie najgorzej wiec ;p

ja jak Polke wkladam w lezak to wyrzuty mam ze lezy a nie ja ja nosze albo ze zajmuje sie czyms innym a nie nia mimo ze jest spokojna :/ tak tak zawsze mialam wyrzuty... ;p

zara 4 miesiace i sloiczki :D

a wiecie co najgorsze :/ te cyce przy pasie prawie :/ :D

Ostatnia edycja:
Do góry