reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hhihi nie no wiolan - spoko, nie licze na to ze jagoda w niedziele usiadzie z nami do obiadu, tylko sie zastanawiam jak dlugo mam ja meczyc tym wybudzaniem w nocy, kazali mi pilnowac tych karmien to pilnuje grzecznie :)

dobre:)
ja tez teraz pilnuje, bo u tych mam cukrzycowych dzieci musza byc max co 4 godziny karmione aby do spadku glukozy nie doprowadzic... ale ja mysle ze juz niedlugo nasze dzieciaczki nabiora regularnosci i bedzie lepiej a co za tym idzie w nocy dluzej pospia.. i my z nimi:)))

reklama
Witam dziewczyny, troche się nie odzywałam, ale ta pogoda taka...i chyba wszystkim nam dokucza jakieś małe przygnebienie.
Cukry moje mozna powiedzieć ze w normie oprócz tych wieczornych. Lekarz doradził mi zamiane 2 kolacji z 1, czyli przed pomiarem jedna kromkę a dopiero potem dwie....no cóż, zaczynam przywykać do głodu:-D.
Byłam tez dzisiaj u nowego ginekologa, ...i dowiedziałam się (nie wiem jak u Was) ze u ciężarnych z cukrzycą na insulinie poród jest wywoływany, tzn mam sie zgłosić w 38 tyg ciąży do szpitala i tam zaczna stopniowo, bez wielkiego przymusu wywoływac poród:szok:. Nie wiem czy dobrze , ale troche mnie to ucieszyło, ze jednak 2 tyg krócej tej męczarni. U was chyba tak nie jest, bo patrze ze niektóre są w 39 juz tygodniu i nadal czekają na naturalne przyjście porodu.
Wiolan, pisałaś chyba o jakichś kompresach na OBOLAŁE SUTKI, nie wiesz czy u nas można takie coś dostać???? Ja juz o tym myśle, bo bólu tego chyba nie da sie tak łatwo zapomnieć, u mnie mineło juz 8 lat a jeszcze pamietam

tata poszedl z Pola na spacer :DD
jupi !!! :DDDDD
zaraz zapale na balkonie..
gdybym karmila cyckiem nie palilabym. wy tez nie palcie :/

Majka moja koleżanka ma dwuletniego syna i jeszcze się budzi w nocy na picie wstaje.
Mama_Ola piękne łóżeczko!!!!!!
Wwwanda gratuluje dobrych przepływów:)
Majka fajny taki śpiący dzieciaczek.
Mój Bartek dziś w nocy wymiotował w dal kilka razy i rozwolnienie i temperatura ponad 39 i lekarz nie wie co to :( jutro mocz oddaję i zobaczymy czy jakaś wirusówka czy może zęby?hmmm biedaczek, i pić nie chce więc się cycuje cały dzień a ja tam juz dno dna mam, przydały by mi się wasze pełne cyce :)

Ja też już dzisiaj byłam w takim stanie że chętnie bym se zapaliła, chociaż jakims nałogowcem nie jestem ale do towarzystwa zawsze się zapaliło :-)

A najchętniej bym brzuch do torebki schowała żeby się wszyscy przestali na mnie gapić:wściekła/y:

Tak się teraz zastanawiam czy do szpitala wystarczy mi tantum rosa czy mam spakowac jeszcze jakiś plyn do higieny intymnej :confused:

No i musze się pośpieszyć bo jak przed porodem obrazka nie wyszyje to juz chyba wcale :-p

Majka ja Mata przystawiałam w nocy za każdym razem jak mnie ból piersi obudził. 2-3 razy wychodziło. Musiałam tak robić, bo skubany od urodzenia przesypiał noc :-) W szpitalu pielęgniary głupie mi go co 2 godziny wybudzały żeby pojadł a on dostawał suta i odpływał a ja już usnąć nie mogłam.

Ewa ja się dr Nestorowicz pytałam bo też słyszałam ze insulinowe ciężarówki na 2 tyg. przed terminem idą do szpitala. Ona powiedziała że owszem, ale nie ma to związku z indukcją porodu tylko ze sprawdzaniem stanu dziecka (ktg, przepływy) i dopiero jak wychodzi coś nie tak to wywołują. Inaczej czekają.

Witam słodkie.
Ale się za wami stęskniłam.....muszę was nadgonic ......ale mała daje mi tak popalic ze nawet u mamy nie mam kiedy pisac, bo remont w dalszym ciagu.

Maria trzymam kciuki żeby Bartoszkowi temp.spadła i żeby nocka już była spokojna.

Aureolcia ja miałam lactacyd do higieny intymnej a potem się polewałam rozrobionym tantum rosa w butelce.....wiec jak cos to polecam bo to zawsze lepsze niz normalne mydło na mycie krocza kiedy jest rana....bo tym tantum to tylko możesz się polac ale nie umyc.

A teraz musze was nadrobic mam nadzieje że zdąże.....bo mała zasnęła.

aasica tak się właśnie zastanawiałam gdzie ty sie podziewasz :eek:
Ja cały czas używam lactacyd i skoro tak mówisz to dopakuje do taszy :-p

Ale mam dzisiaj brzuch napięty :szok:

Majka ja karmiłam cycem co 3 godziny, 21,24, 3,6,9 itd ale jak przeszłam na butle to jeszcze 2 razy w nocyh i później posłuchałam koleżanki rady i jak się budziłto dawałam smoczek próbując czy jest głodny czy tylko chce smoczka i tak już zosatło do tej pory, spać idzie koło 20, 22-23 karmie go na spiąco i śpi do 6 średnio, także mam nocke z głowy, a koleżanki syn od 3 miesiąca śpi całą noc, ale to zależy od dzieci.
Moja bratanica skończyła 2 lata i nadal się budzi conajmniej 2 razy w ciągu nocy.

Ja zakupiłam dzisiaj chrom, może on pomoże mi nie jeść tyle słodyczy bo jeszcze tak trochę i będę startować w walkach sumo :(((()))))))))

Dziewczyny kupujcie wszystko co wam pomoże, że dzieciątko było spokojniejsze :) huśtawki, leżaczki zabaweczki choć Natan to lubi moją komórkę i piloty a i chusteczki nawilżające. A chusteczki zaczełam używać z dzidziusia aloe tylko wtedy jak zrobi kupe inaczej nie dałabym rady bo kupy są mega :))) na deser zjadł 1jabłko i jedną marchewkę młodą, 2 łyżeczki kaszki beż żadnego ale a rano ściągnełam mu pampersa bo po nocy i co???? zaczął robić kupe :)))

Aureolcia jak cie czytam to piszesz wszystko to samo co pisała Majka :)))) i każa z nas przed porodem hi hi
Ja myślę, że przyjdzie taki moment,m zę nie zdążysz zatrybić a już będziesz na porodówce :)))

Jakie kremy pokupowałyście dla dzieci do dupci?

reklama
aureolcia ty juz rodzisz chyba ze 2 tyg z tego co widze ;p skurcze brzuch a nic nie wychodzi hehe ;p wszystko przed toba to pewne ;p niedlugo spakuje ci pampersy jakoze wygralas moja oferte ;p

ja z kotem na chacie ogladam tv i wychodze na papieroska.. jeju ze ja 10 miesiecy wytrzymalam :oo

ja uzywam pudru nivea do dupencji i jest taka hmm 6/10 pkt ;/ :) nie najgorzej wiec ;p

ja jak Polke wkladam w lezak to wyrzuty mam ze lezy a nie ja ja nosze albo ze zajmuje sie czyms innym a nie nia mimo ze jest spokojna :/ tak tak zawsze mialam wyrzuty... ;p

zara 4 miesiace i sloiczki :D

a wiecie co najgorsze :/ te cyce przy pasie prawie :/ :D

Ostatnia edycja:
Do góry