reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam!
Aureolcia - czyli razem czekamy na wielki dzień;-) ja mam w piątek wizytę to zobaczymy z jakimi wieściami wrócę - ale oznak porodu nie ma żadnych, więc pewnie wieści będę mieć podobnie jak i Ty:tak:
Elmoo - no i super, że wszystko w porządku u Córci;-)
Kuroslaw - bo musisz wpadać częściej - skazy współczuję - najpierw cukrzyca i dieta teraz to - jak długo musisz teraz trzymać dietę??? Nie wolno Ci nic wprowadzać więcej oprócz tego ryżu?
Gabrielka - ja tam truskawki zajadam z jogurtem - oczywiscie bez cukru - mam nadzieję, że nie uczulą malucha - słyszałam, że to co jemy w ciąży to nie uczula dziecka - ważne jest to co jemy po ciąży:szok:
Aloy - gratulacje!!! Fabianku - witaj po tej stronie brzuszka:-)
a poród ekspresowo
Majka - ja nie piekłam chlebka - jakos po mąkę sie wybrać nie mogę - ale ja rano zajadam zwykły mieszany na I i II śniadanie i juz mi to wystarczy

a co do ciastek - od kilku dni zajadam takie biszkoptowe - oczywiscie w granicach rozsądku - jedno lub dwa - lub wafelki taki zwykłe i cukry ok - wczoraj to nawet 100 nie przekroczyłam po posiłkach więc chyba cukrzyca zrobiła mi dzień dobroci;-)

miłego dnia

reklama
Aloy wielkie gratulacje !!! Fabianku witaja cie wirtualne ciocie :))))

Maria moi dali na tzw wózek bo tak zawsze było mówione, że dziadki dają na wózek, u mojego braciszka było to samo i na chrzciny większy prezencik finansowy :) A tak to dzień dziecka więc nie mogą inaczej hi hi już jest zaplanowane, że jak babcia przyjedzie to będzie miał piaskownice zamykaną, a w nasepnym roku domek i rower na wiosne bo już planowali na roczek :) a WADER to niemiecka firma zabawek, polecają ją ludzie, a ciężarówka to biorę małego i go woże :)

Majka a kiedy się wybierasz do nas??? Mój tato już kończy taras zadaszać , żęby w razie w można było tam posiedzieć, myślę, że dzisiaj skończy jeżeli dowiozą drewno bo zabrakło:)))

Wanda dzięki za informacje o wprowadzaniu , napisałąm też do bobovity i dostałam info.

Polecam bobovite bo naprawde w sposób typowy dla "chłopa" tłumaczą :)

Aureolcia czasami jest tak i znam to z opowiadań, że babeczka wyszła od gina który twierdził , że nie urodzi a za chyba 2 dni (nie dokońca jestem pewna) było już maleństwo :)

A panika to rzecz naturalna :)))

A w dzień dobry tvn mówili, że jeżeli u kobiety w ciąży nad czczo cukier jest wyższy niż 95 i po śniadaniu 120 (nie powiedzał po jakim czasie) to już kobieta powinna być pod stałą obserwacją.

Dziwne były moje normy i chyba aureolci do 105 nad czczo, ja myślę, że my miałyśmy normy podobne do normalnych

gabrielka bardzo bym sie ucieszyła gdyby tak było :tak: Ale pożyjemy zobaczymy.

Ja mam na czczo do 110 a godzine po posiłku do 140 :szok:

I taką normę usłyszałam od 3 lekarzy - diabetologa, ginekologa i internisty :szok:

Aaaa młody waży 3300 więc według tych centyli jest idealny, po mamusi :-p

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ja mierze cukry od tygodnia, nie stosuję żadnej diety, i tylko raz miałam cukier podwyższony 1h po jedzeniu było 128. Więc jak na razie nie jets źle :)

I mam pytanie, już kiedyś je zadawałam. Powiedzcie jak Wasi lekarze odnosza się do porodu, tzn czy wywołują w terminie, czy wywołują przed terminem, czy w ogóle czekają aż samo się zacznie nawet po terminie.

Alaa ja na dzień dzisiejszy mam czekać na akcję, a jeśli do 3 czerwca nic się nie będzie działo to 7 mam się zgłosić do szpitala i wtedy niech juz ze mną robią co chcą:-p

WSZYSTKIM MAMUSIOM - W DWUPAKU I ROZPAKOWANYM - ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MAMY. OBY NASZE DZIECI ZAWSZE BYŁY ZDROWE I BYŁY DLA NAS NIEUSTAJĄCYM ŹRÓDŁEM RADOŚCI I SATYSFAKCJI.

alaa - ja póki co też mam czekać na naturalne rozwiązanie. Co mi zrobią jak się przeterminuję, to nie wiem :-p I gratuluję posłusznych cukrów

aureolcia, andzia - trzymam za Was kciuki dziewczyny - oby dzieciaczki zdecydowały się w końcu wyjść i zrobiły to jak najmniej boleśnie!

aloy
- gratulacje! Witamy Fabianka po tej stronie brzuszka. Życzę szybkiego powrotu do sił i wzajemnego "dotarcia".

A ja w końcu zamówiłam łóżeczko. Czuję się lepiej, zawsze to jedna rzecz do przodu :tak:

reklama
starlet, gabielka, aureolcia pewnie się powtórzę ale ja mam na czczo do 90 a godzinę po posiłku 120.

Zapisałam się dziś w końcu do przychodni, a tam dopada mnie jakaś kobieta że pani to chyba nowa i z brzuszkiem itp i itd, jak się okazało to "łowca brzuchów" heh położna mnie dorwała, zapisała, jakąś dodatkową kartę w ośrodku ma założyć i od przyszłej środy rusza bezpłatna szkoła rodzenia :-). Ale mi sie upiekło.... a propos lecę bo tego grachama orkiszowego piekę...

mama_ola te wafelki są przepuszne... jak skończyć na dwóch???

Do góry