reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A ja po wizycie u gina. Lekarz powiedział że główka wysoko, szyjka trzyma a młody nie ma zamiaru się wyprowadzać i że najprawdopodobniej urodzi się z tydzień po terminie :wściekła/y:
A ja już myślałam że coś się dzieje i tasze do szpitala przeglądnęłam :wściekła/y:

reklama
Witam
U nas dzisiaj słoneczko tylko strasznie wiało

Natan najadł się dziś szaleju, nie mam szans nawet na napisanie czegokolwiek, teraz już spi, ale wiecie co dzisiaj to chyba jest taki dzień bo nawet Natan spał 3 razy po max 15 minut a do niego to nie podobne :( i na okrągło chce być w centrum zainteresowania więc wkrótce ramiona Pudziana będę po za tym ta pogoda i to ciśnienie, masakra jakasnie dość , że z natury mam niskie ciśnienie to jeszcze to spada, 3 kawy nawet nic nie dały a i na spacerze koło w wózku mi odpadło!!!

Co do położnej to ja nie musiałąm zgłaszać bo ze spzitala papiery przychodzą ale ja zadzwoniłam sama bo dostałam nr od zanjomych a że każdy tą położną polecał a ja miałąm problem z sabką , przewrażliwiona mamusia :) mój braciszek nazwał mnie dzisija książkową mamusią:)

Natanek po raz pierwszy wziąl niekapek do ręki, żeby się napić, był cały do przebrania.

Emka idziesz na obciążenie???
A humory w ciąży to rzecz naturalna :) także dziewczyny jesteście wytłumaczone :)

Byłam u okulisty, wszystko w porządku, wzrok mi się nie pogorszył, nawet 01.06 mam przyjść, żeby sprawdzić jeszcze raz i będę miałą prawdopodobnie zmniejszone minusy z jednego oka :)

Emka - też długo gg nie miałam - to chyba warszawa nie miała :) (ale to chyba nie realne).
No u nas dzis lepszy dzień z spaniem niż wczoraj ale też nie najlepiej. Teraz natomiast wypił 150ml mleczka potem jeszcze cyc i pierwszy raz widziałam tak napełnionego Bartka wyglada jak bańka wstańka i nie jest w stanie oczu otworzyć tylko mu się mleko z kącików leje :szok: chyba przesadziliśmy oboje :)

Ah co do wózków to chciałam jeszce powiedzieć - że po wczorajszym i dzisiejszym spacerze doszłam do wniosku że nigdy więcej nie kupię wózka bez skrętnych kół!!! Bartek waży 8 kg a wózek ciężki, mój kręgosłup znowu w poważnej rozsypce i strasznie boli jak skręcam - no bo muszę cały wózek podnieść do góry żeby wykonać każdy minimalny skręt.

Majka - ja przez prawie 3 miesiące miałam Bartka 24h na cycu więc ubierać się nie było poco.cierpliwości unormuje się a potem nowe kłopoty będą :)

Gabrielko mi też się wzrok pogorszyl i minusy o 0,25 zmniejszone :( ciąża robi swoje i włosy dalej mi tonami wypadają - nie wiem co z tym robić - wypadają garściami!!!!!!!!!!

mi stopa z 38,5 na 40 podrosla ;/ ;))
Pola ani nie je ani nie spi. tylko sie usmiecha i bawi zabawkami. powieki czerwone ale co tam. to normalne ? ;/

ja po -3 mam :/

Ostatnia edycja:
Witam popołudniowo

Jestem po USG :-) Córcia potwierdzona, wszystkie wymiary zgodne z terminem z miesiączki, a waga 1789g jak wrócę do tej tabelki co wstawiła mama_ola to zobaczę co tam w centylach wychodzi, ale ginka mówi że ok. Mam zdjęcia i filmik prawie pół godzinny małą widać troszkę i ustka i oczki ogólnie całą bużkę ale jest tak blisko ściany macicy a główkę ma taaak nisko, że robiłam kombinacje alpejskie żeby mała się odsunęła od ścianki i się pokazała ale ta uparcie w ciasnym rogu się zaszyła uparciuch jeden:-D.

majka mam wielką chrapkę na ten chlebek ale nie mam dostępu do tej mąki sojowej - zamówienie przez net mi zostało. Kupiłam dziś za to taką mąkę do orkiszowego chlebka tylko drożdze się dodaje i wodę i upiekę coś takiego na próbę.

mama_ola ale ekstra masz. wizyta za miesiąc. ja dosyć że normy mam najgorsze ze wszystkich to jeszcze wizyty co 2 tygodnie +dojazd prawie 100 km :no:

Po spagetti wynik 122 (nieżle uważam chociaż odruchowo wpisałam w kartę 120 nie wiem czemu:-p)

wwwanda zaopatrzyłam się w musli Sante - tak apetycznie wyglądało i wafelki i ciacha na fruktozie też sante :-), takiego mam głoda na słodkie ostatnio że szook. Ale wcinam codziennie jedną kanapeczkę z dżemem bez cukru.

maria piesio nam rośnie jak na drożdżach i póki co najwięcej uwagi mu poświęcamy, aż strac pomyśleć co to będzie za 2 miechy gdy już nie będzie najważniejszy:szok:

Maria u mnie będzie z -1,75 chybq - 1,5 także będzie dobrze, za to cukrzyca musze spróbować zmierzyć jeszcze raz nad czczo bo znowu zapycham się słodyczami , waga już pokazuje 59,5 brr

No Elmoo - moje mopy bidulki są straszneeee, siedzą w tym koszyczku caaały dzień, ale to takie śmierdziele i lniejące mopy że pobawić się z nimi nie da!!! Jednak to prawda że jak się dziecko rodzi to pieski idą odrobinę w odstawkę.

Elmoo super ,że wszystko jest w porządku ,a na słodkie to polecam placki z otręb żytnich z łyżką dżemu lub serek ziarnisty z homogenizowanym waniliowym lub dodaj sobie cynamon

reklama
Gabrielko no ja mam - 1,75. Kurdeeeeeeeeeeeeee ja żrem tylko slodycze!!! mój M jest uzależniony od słodkiego i wciągnął mnie w to tak strasznie , że np. dziś zjadłam snickersa, pawełka, 5 razy duplo!!! lody pół litra czekoladowe!!! obiad, śniadanie !!! i myślę już o kolejnym duplo!!! i tak jest codziennie!!! przecież aż wstyd się przyznać a waga idzie w górę i idzie!!! nie dość że mam hashimotto to jeszcze cukrzycę ciążową i tata i babcia cukrzycy a ja żrem słodycze i słodycze i nie umiem przestać!!!! Pomocy:szok:

Do góry