reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

bosze, znowu ze 100 stron mnie nie bylo i nawet nie probuje nadrabiac! :-)
W srode dostalam wyrok pt skaza bialkowa. Katuje sie niemalze na samym ryzu, zeby wyeliminowac wszelkie mozliwe potencjalne alergeny - efekt: kilogram mniej ;-)
musze konczyc, ale za 100 stron pewnie znowu napisze :-D

reklama
Właśnie wyszłam z kąpieli - takiej z peelingiem i muzyczką (w opcji lux jest jeszcze wino, ale to jeszcze długo nie) i jestem mega zrelaksowana. Tak mi dobrze... :-D

A gdzie Wy ten dżem bez cukru kupujecie? To jakaś konkretna firma produkuje? Jakoś się nie mogę natknąć na taki.

elmoo - gratuluję wyników. A dzieci mają swój charakterek i jak się nie chcą pokazać, to ich nie zmusisz ;-). A wizyty też miałam do tej pory co 2 tyg. ale teraz mi się upiekło :-p. I bardzo dobrze, bo cukry miałam dobre i nie chciało mi się jechać (żeby usłyszeć, ze są dobre ;-)), a mam jakieś pół godziny autem. Ja też wcinam te wafelki na fruktozie sante - codziennie dwa pomiędzy 1 i 2 śniadaniem do kawy :-p

maria - to dziecko może się tak "zalać do pełna"?

aureolcia - cierpliwości :tak: Wyjdzie jak będzie chciał, nie masz na to zbyt dużego wpływu... Ale wierzę Ci, że chciałabyś, żeby coś się już ruszyło!

Mama ola ja kupowałąm w lidlu dżem niskosłodzony truskawkowy, ale ostatnio koleżanka mnie uświadomiła, żeby z truskawek zrezygnować nawet w ciąży (tak jej pow jej gin) bo truskawki uczulają

A placuszki są pyszne nawet ostatnio je robiłąm tylko jakoś mał słodkie były hi hi a jak byłam w ciąży to był rarytas :)

Maria dobra jesteś, ja na dzień dobry, 3 ciastka konrzenne, później kilka pierników,później kawałek ciasta, za nim, mama przyjechała po mnie do okulisty to już zdążyłam być w biedronce po batonika no i duży a nawet ogromny kawał tortu bratanicy, a do tego kolacja podwójna, obiad x 2 i śniadanie - to jest tragedia, gdzie ja to mieszcze, a wiesz co jest najgorsze, żę jak trzeba się ubrać to nie ma w co bo ten nieszczęsny brzuch wisi nawet jak jest wciągnięty !!!!!!!

Może się opamiętam z jedzeniem jak mama pojedzie to nie będę kupować a przede wszystkim będę m,iałą dużo więcej do roboty bo nikt już za mnie nie po sprząta i poprasuje :((((((

Dziadki kupili wnusiowi na dzień dziecka taczke z wiaderkiem do piasku a wczroaj cieżarówke wadera, wożą go w tym a mały jest przeszczęsliwy :-D

Aj tam Gabrielko ja sprzątam codziennie - no nie prasuję bo nigdy nic nie prasowalam- ale odkurzam, myje podloge, zmywam i scieram kurze codziennie. Przeważnie coś ugotuję, noszę mojego 8 kg Bartka codziennie i siedzę na kanapie i wcinam batoniki i ciasta i kilogramy tylko do przodu lecą a nic a nic nie chcą do tyłu :( Bartka dziadkowie to i jedni i drudzy jacys dziwni, ani jedni ani drudzy mu nawet raz czegoś nie kupili ( no moja mama pieluchy czasem kupuje) A mój tata nawet go na ręce wzioł zaledwie dwa razy - a drugi dziadek ani razu!!! wasi nawet prezenty maluchom kupują na dzien dziecka :( straszne :(
a co to ciążarówka wadera?

Mama- Ola
- no najwyrażniej można zalać malucha też nie wiedziałam :) ale śpi jak zabity w łóżeczku.

mama_ola ja kupiłam dżemik firmy chyba EKO w Bomi. Mają wszystkie smaki :)

gabrielka a za placuszki też się wezmę i za grahama orkichowego też - już nie wiem normalne w co wpaść.

maria moja teściowa wpadła w jakiś szał zakupowy i coś tam młodemu pokupowała jakieś ciuchy, talerzyki i nie wiem co jeszcze bo tego nie widziałam, a co najważniejsze to dała kasę na wózek :-):tak:

A moja mama obiecała że da nam kase za meble jak się juz młody urodzi i ja się już postaram o to żeby sie nie wymigała :-p

A ja czegoś tu nie kumam. Znowu mi sie te skurcze zaczynają a gin mi gada że młody sie wypiął i prędko się nie wyprowadzi :szok:

Witam się ponownie
smile.gif

tym razem już z synkiem Fabianem :)

nie czytam, co pisałyście, bo nie mam czasu ....
urodziłam w piątek, wróciłam do domu w niedzielę. Cukier mierzony był u Fabiana bardzo często. Zabrali mi go na 1,5 dnia, mierzyli cukry, dostawał glukozę, ale było wszystko ok, więc w drugiej dobie już do domu :)

indukcja była w piątek o 8.00
10.00 - uśmiech na twarzy i jakieś lekkie pobolewanie..
10.05 - przebicie błony płodowej i START!!! bóle okropne, ale tylko 3,5 godziny
wink.gif

o 13.35 miałam mojego Fabiana już NA brzuchu a nie w
smile.gif

maluch cały czas wisi na cycku, więc nie bardzo mam kiedy dać znac
smile.gif

mam nadzieję, ze znajdzie swój rytm i będę mogła czasem poczytać, co się tu dzieje
smile.gif

gratulacje aloy :) witaj Fabianku :)

pozazdrościć porodu :) ale co tam - było minęło - teraz najwazniejsze ze wszyscy szczęsliwi :)
moja tez wiecznie wisi na cycku i połozna stwierdziła ze zrobila sobie ze mnie smoczek :D i zaspokaja sobie w ten sposob potrzebe bliskosci, tak czy siak ja ja trzymam prawą ręką a lewą stukam posty :)

pozdrowionka :)

reklama
mama_ola poprawka na nazwe dzemu nie eko a symbio,ale ma duze napisy eko cos tam na zakretce.

wwwanda musli sante sa przepyszne, a nie przepadałam nigdy za musli

aloy gratulacje ,a jakie wymiary miał twój synuś.3,5 godzinki woow szybciutko:-)

Do góry