reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
kaska76 to jeden z moich faworytów, wiecej info znajdziesz chyba w temcie wózkowym

W ciągu dnia cukry super.. po kolacji nr I 115... to albo skutek bułki (ciemnej ale bułki a dokładnie jej połowy) albo kiełbasy.. Jutro kiełbada z chlebem zytnim i powinniśmy znac winowajcę :)

Ostatnia edycja:
Ja kochane dopiero dowiedzialam sie ze jestem w ciazy...(19 dzien po poczęciu)
Ale wcześniej ze względu na wysoki cukier stosowałam diete bez wegli prostych i glutenu.

Moje wyniki:(sprzed diety i ziół)

na czczo 95
po 1 godzinie 177......
po 2 godzinch 123...

Stosowałam dietę , dialevel (chrom, cynamon, kwas alfa liponowy) morwe Herbapolu..ale teraz jestem w ciąży..i jak najszybcje muszę powtórzyc badania..nie wiem czy odstawi morwę i dialevel..co gorsze..skoki insulinowo-cukrowe..czy brak badan nad kobietami w ciazy dialevelu...

Witam Słodziaki,
chciałabym byście mi powiedziały czy moje wyniki są dobre. Dzisiaj cudem udało mi się wytrzymać 2 godziny po 75 gr glukozy bez zwracania.
I tak wyniki:
po 1 godz. 145
po 2 godz. 131.
Czy tak niewielki spadek jest dobry po 2 godzinach. Wyniki mieszczą się w normie, ale z mężem martwimy się że nadal nic nie tyje, a jem bardzo dużo. Do lekarza dopiero za 3 tyg.
Może jakieś badania powtórzyć??

EffciaF
wyniki w normie :tak:

Dziś kupiłam chleb gryczany.
Czytalam, że jest jedynym który ma niski IG, no więc jak akurat był to wzięłam.
Po 2 baaaardzo cieniutkich kromkach z (nie mówcie nikomu) dwoma jajkami na miękko (tak strasznie mi się chciało :sorry: ) 121. Z tym że chyba miałam dość niski wyjściowy, bo po obiedzie 120 i dość długa przerwa.
Także jeszcze nie wiem czy polecam.
Szczególnie, że wyjątkowo smaczny to on nie jest (mimo że osobiście uwielbiam kaszę gryczaną) :-p

ptaszyna- 115 po kolacji to mało !!!
Ja po wizycie u lekarza. Okazało się że jak na moją cukrzyce to synek jest mały bo waży tylko 2025g, i przez to że jest mały znowu zmianiono mi termin porodu tym razem na 27 maja, można zwariować, co wizyta inny termin: zaczynając od 2 maja a teraz 27... to chyba duża rozbierzność ??? No nic cały miesiąc bede na szpilkach siedzieć :angry: a myślałam ze urodze na początku maja i bedzie koniec diety...
Miłego dnia

Ja nie wiem jak bedzie dalej, ale wczoraj byłam na USG i lekarka powiedziała że syn rosnie dobrze, ani za mało ani za wiele i termin z USG jest dokładnie taki jak z OM tj. 28 lipca 2009. Mam nadzieje że tak zostanie juz do końca... Pani doktor pomierzyła przepływy w pępowinie i mówi, że wszystko gra!
Cukier poranny 81 :D

czesc dziewczyny. mam do was pytanie.
moje wyniki to
na czczo-73
po 1 godz-158
po 50 g glukozy.

robiłam badania w mojej miejscowosci a wg lekarza nie sa one dla niego wiarygodne gdyz ufa tylko laboratorium w miejscowosci gdzie przyjmuje. kazał mi zrobic na 75g ale zwymiotowałam:(
w pitek ide na kolejne badania. jednak boje sie ze zwymiotuje kolejny raz.
napiszcie mi prosze czy te pierwsze wyniki sa prawidłowe!

reklama
dziubkuss po godz. powinno być do140 wiec warto powtórzyć z obciążeniem 75 g - jeśli mówię źle to mnie dziewczyny poprawcie Tak jak wcześniej pisano koniecznie zmień smak cytryną i może większy kubek bo jak zrobiłam w swoim to lepiej mi się piło niż w tym ich małym plastiku.
Jade dzis do mojej diabetolog z moim cukrem na czczo od 1 kwietnia zawsze powyzej 100 taki prima aprilis na stałe. Pozostałe wyniki w normie ciekawe co powie.....

Do góry