reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Szwedka - jesli Hba1c wynosi ponizej 6 to swiadczy o dobrze uregulowanej cukrzycy oraz najwazniejsze dla nas: nasza cukrzyca nie ma wplywu na dziecko :-):-).
Po porodzie jemy normalnie, ale jeszcze przez 14 dni mierzymy poziom cukru. Jesli sa w normie to super :-). Pewnie bedzie ciezko to ogararnac: male dziecko, mierzenie cukru..... dobrze, ze chociaz bez diety. Zastanawia mnie tez, czy jak po normalym posilku bede miala cukier 130 to oznacza, ze jestem zdrowa czy moze 100? PO 6-7 tygodniach wykonujemy test z obciazeniem 75g. glukozy.

Tylko ten porod.....

reklama
Witam Słodziaki,
ja dzisiaj miała powtórkę obciążenia glukozą, tym razem 75 gr.
Na czczo 81
po 60 min 145,
no i niestety potem mój żołądek się zbuntował, choć walczyłam dzielnie by wytrzymać te 2 godziny.
Jutro znowu picie tego świństwa, ale już w domu, potem mam tylko podjechać po 2 godzinach zobaczyć jak będzie.
Obym jutro wytrzymała te 2 godziny.:-(

Witajcie słonecznie Słodkie ciężaróweczki;)!!!Wkońcu wiosna nastała i nastroje jakby lepsze:)Minął mój pierwszy tydzień samodzielnej diety i kontrolowania cukru. Strach ma wielkie oczy, myslałam że będzie dużo gorzej. Cukier w normie i moge sobie pozwolic na jakies inne rarytasy np. udko pieczone albo spaghettii czy lody.O dziwo cukier nie skacze.
EffciaF dasz rade jutro trzymam kciuki, nie zapomnij wcisnąc sobie cytrynę do słodkiego drinka to nie będzie aż tak zle:)

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny
W zesżłym tyg wyszły mi złe wyniki po obciążeniu glukozą 75g :crazy:
Od jutra zaczynam dietę + samokontrolę poziomu cukru 6 razy dziennie + mocz na czczo... Jest tego trochę.. mam nadzieje że uda mi się jakoś zapanować nad moimi cukrami...
Podczytuję Was i mam nadzieje że przyjmiecie mnie do grona słodkich mam :)

Nikuś już to czytałam, z resztą jestem też po szkoleniu w poradni.. Dzis na obiad barszcz z uszkami i pierogi i cukier po godzinie 99 takze chyba niezle...

:-)Witam Słodziaki :-) Dawno nie pisałam ale miałam troche kryzysu przez diete, normalnie zatęskniłam za normalnym jedzeniem, słodyczami itd... no i na pare dni zrobiłam sobie wolne:zawstydzona/y: ale na prawdę od razu mi lepiej. Znowu ostra dieta (choć cukry mocno mi nie szalały po grzeszkach;-)) ale z uwagi na piękną pogodę lody jem prawie codziennie :zawstydzona/y:w małych porcjach ale jakoś nie mogę wytrzymać. Jutro wizyta u gina i zobaczymy czy maluszek dużo urósł bo mimo że mam cukrzyce to jest o 2 tygodnie młodszy ( termin wg OM na 2maja, USG 15ma). Miłego popołudnia i niskich cukrów :-)

Witaj ptaszyna83 u Słodkich Mamuś jest bardzo miło lubimy sobie ponarzekać ale jak trzeba pomóc to służymy radą.
anemac dobrze ze wyniki ok:-)
Ja od kilku dni na czczo mam kiepskie wyniki jak nigdy nie było powyżej 90 tak teraz w granicach 110 codziennie:szok:.
Wydaje mi się ze chyba za bardzo przyzwyczaiłam się do małych rarytasów w stylu 1 ciasteczko lub 2 kawy z mlekiem i 1/2 łyżeczką cukru. Poza tym jakos tak mam tyle na głowie ze nie wyrabiam sie czasowo z posiłkami, zawsze cos wyskoczy i obiad jem po 17 a sniadanie było o 10.00 i nic prócz kawy nie było między.:crazy:
Ja do torby wrzucę na pewno jakieś zapychacze ciastka - biszkopty herbatniki.
Wydaje mi się ze po porodzie nie rzuce sie na jedzenie tylko pewnie z przyzwyczajenia a moze strachu bede uważała na to co jem i nie przesadzała

*AgA* nie chcę Cię straszyć, ale myślę , że powinnaś się skontaktować z diabetologiem, ja miałam przez ładnych parę dni cukier na czczo na poziomie 98 -105 i dostałam niezły opr. Lekarka powiedziała, że niedopuszczalne jest funkcjonowanie dłużej przy tak wysokich cukrach, bo może się to przyczynić do makrosomii u dziecka.Od razu zwiększyła mi insulinę na noc.

reklama
*AgA* nie chcę Cię straszyć, ale myślę , że powinnaś się skontaktować z diabetologiem, ja miałam przez ładnych parę dni cukier na czczo na poziomie 98 -105 i dostałam niezły opr. Lekarka powiedziała, że niedopuszczalne jest funkcjonowanie dłużej przy tak wysokich cukrach, bo może się to przyczynić do makrosomii u dziecka.Od razu zwiększyła mi insulinę na noc.

hmmmm....pewnie masz racje ona przyjmuje w środę wiec jeśli tak samo będzie jutro i w środe rano - to do niej pojade ...jeszcze nie mam insuliny:baffled:

Do góry