reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witojcie baby! ze 100 stron mnie nie było! Zaczelam was czytac, ale na 813 spasowałam, ale widziałam że się nieźle rozkręciłyście ze zdjęciami :-)
A w ogóle to chciałam ogłosić moje ZWYCIĘSTWO: obciązenie glukozą z wczoraj: po godzinie 134, po dwóch 102 :-D Żegnaj paskudna cukrzyco!

emka: Zdjęcia Polki sprzed 3 tygodni -rewelacja :-)

Streszczenie:
Gabiśkowi 2 tyg temu wygładziła się w końcu cera po trądziku niemowlęcym, mamuśka szczęsliwa, że dziecko takie duże zaczęla żreć pomidory, pieczarki i inne cuda i od nowa wysypka na policzkach:wściekła/y:. Pediatra mówi, że mam do końca 6 miesiąca karmić wyłącznie persią przez ten śluz w kale, bo jest zapewne reakcja na coś z mojej diety. Zaszczepiłam go na rotawirusa, na pneumokoki nie.
W nocy 1 pobudka o 2-3 nad ranem a potem o 6 definitywna pobudka -chyba chce mnie tym radosnym usmiechem o 6 rano wykończyć ;-). "Pochodzi" na rękach 1,5 godziny i idzie znowu spać cwaniaczek a ja już nie.
Dźwiga sie do siadania bardzo ambitnie i od dwóch dni piszczy jakby go obdzierali ze skóry aż dzisiaj o 7 wszystkich w domu pobudził :-) Oczywiście zadowolony, że zwrócił na siebie uwagę :-)
a ze zdjec to moge was moim dzisiejszym autoportretem z synkiem uraczyc, ale kilogramow nie zobaczycie, bo mam za krotka reke :-)
DSC07553.jpgDSC00079.jpg

reklama
no ja tez musze wkoncu to obciazenie zrobic ;/
i po pigulki isc :D

ej dziewuszki. zmieniam pieluszke i w trakcie zmiany Pola sika na przewijak.. no i jest obsikana ;p
co mam robic ? kapac ?

ciesz sie ze to dziewczynka ;)
ja miałam nawet dywan ze dwa razy obsikany fontanną :)
Wytrzyj ją chusteczkami albo wacikiem namoczonym w wodzie i już :)

Kuroslaw - wiiiitam cię po dłuuuugiej nieobecności!! i jakie Niusy u ciebie 3 miesięczny Gabriel siedzi sobie sam!!!! no ładnie ładnie - to chyba większy siłacz od mojego - a ile waży i mierzy ?
Ah i gratuluję obciążenia!!!!! ja nie dałam rady do dziś tego zrobić.

Emka- ja Bartka kąpię co drugi dzień, jednak i rano i wieczorem myję go prawie całego chusteczkami zamoczonymi w wodzie więc możesz spokojnie po takim obsikaniu umyć ją chusteczkami. Dziwię się że dopiero teraz cię obsiusiała :) Bartek to fontanna nawet na ścianę raz na siusiał a raz obkupciał mnie i podłogę i przewijak i łózko stoję metr dalej :)

Wwwanda
- ja miałam takie same problemy z tą insuliną, myślę że trzustka się nei przyzwyczaja do insuliny tylko na tym polega ta cholerna cukrzyca. Ja w końcu w 36 tyg chyba się poddałam i wpisywałam inne wyniki w książeczkę. a jadłam codzienie to samo na śniadanie i kolację i nic nie pomagało, zawsze było przekroczenie albo tusz na lini.

Gizela- nie wolno robić większych przerw między posiłkami jak 3-4 godziny inaczej zawsze będą tak wysokie wyniki. To jest ważne jedz i 7 posiłków ale małych i częstych.

Andzia - no mój młodszy mops to wredny typ - bo jedynak i myli jej się czy jest psem czy człowiekiem :) trzeba na nią uważać ale nigdy jeszcze nikogo nie ugryzła ale wrednota jedna. Co do prowadzenia samochodu: to ja pojechałam sama rodzić prowadząc samochód w pasach normalnie :)

Maria: no dla mnie to żaden problem prowadzenie samochodu.. zresztą prowadzę regularnie auto już od 1992 roku, wiec to rutyna... i tez w pasach.. ja bym pojechała też jutro sobie sama do kliniki ale pewnie po cc mogłabym sama nie dać rady prowadzić... a poza tym mąż chce być ze mną.. a może być ze mną na sali, to mu nie zabraniam... w końcu jutro siępojawi jego księżniczka....

Witam
Czy ta pogoda się w końcu zmieni?? Zalecane spacery- ale jak w plaszczu przeciwdeszczowym i kilku warstwach ubrań- psa na dwór bym nie wygnała.

Kurosław dobrze że się pojawiłaś - kolejna szczęśliwa mama napawająca nas (w 2-pakach) optymizmem.

Dziś wypróbowany bigosik własnej roboty najadłam się tak na obiad że jeszcze czuję a po godzince - 100. Także polecam.
Z tego wszytskiego zdrezmnęłam się i śnił mi się budyń :) Rozochocona wstałam szukać czy mam taki bez cukru... i był waniliowy i czekoladowy. No i głupia oczy wielkie na czekoladowy mi się zrobiły. nie pomyślałam że opócz teg że bez cukru to kakao daje gorzkawy smak...Tego nie polecam zjadłam łyżkę blee i odstawiłam.Może kolejny eksperyment z budyniem zrobię ak się we fruktozę uzbroję.

wiolan powodzenia jutro. Z dnia na dzień wszytsko się zmieni :-)

nimue wyniki śniadaniowe masz git.
gizela ja swoją pierwszą wizytę po tygodniu pomiarów mam we wtorek i już mam cykora

Witam kobitki!....mam takiego nerwa....śniadanie zjadłam o 10-przed 10 mierzyłam cukier 81a po 2 h-84....a o 13.30-178(mierzenie przed obiadem),biore insulunę 6j.przed posiłkami....Kurcze zastanawiam sie z kąd taki skok....nic nie jadłam-tylko liść sałaty!!!!!!!!
Jutro Poznań i zobaczymy co mi powie....

Moim zdaniem miałaś za długi czas między posiłkami bo to wychodiz 3,5 godziny

kurosław ja wlaśnie się od wczoraj zastanawiałam co się z tobą dzieje :tak:

Młody dzisiaj tak szaleje że chyba mam już z jelit jeden wielki węzeł :szok:

wiolan trzymaj się i wracaj do nas szybko :tak:

wiem...ale miałam pyszny obiad i przysnęło mi się godzinkę....dlatego taką przerwę miałam...bo staram sie co 2 h coś przegryść....ale byłam w szoku,że aż tyle podniósł się ten cukier....
Jutro będę w Poznaniu i zobaczymy...o 4.30 wyjeżdżamy a o 3 wstanę bo kawkę wypiję i uszykuję kanapki na drogę....

reklama
oooooooo matko Gizela !!! o 4.30 wyjazd !!! i o 3 pobudka zeby kawkę wypić ! :) podziwiam, ja jak szlam do pracy na 8 to wstawałam o 7.30 :) a jadę do pracy 10-15 minut. No to powodzenia jutro w podrózy. a ja coś źle policzyłam tą twoją przerwę między posiłkami, bo ja jadłam o 10 pierwsze śniadanie a potem dopiero ok.14 obiad i potem o 16 o 19 i o 23 kolację. Więc ta twoja przerwa nie była tak wielka. Może za małą kroplę krwi pobrałaś? albo źle umyłaś palca. coś musiało być innego błędem.

Do góry