reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wicie co chyba sobie coś pokrz...:szok:wiem tylko ,, że czym dłużej nie mierzy się cukru między kolacją a śniadaniem to wtedy jest wyższy

reklama
Mamuśki....szukam odpowiedzi...i zostaję bez...ja myślę,że to już nie jest wątek o cukrzycy...przepraszam....powinnyście zmienić nazwę...dostałam krótką informację ,że mam poszukać na jakiś grudniówkach,ale to chyba nie chodzi o to...Jestem wystraszona cukrzycą,bo wszystko wyszło za wcześnie...ale to nic. Fajnie ,ze tworzycie super grupę ale tematy większości nie są związane z cukrzycą...:no:.
Wiem,że teraz zostanę zlinczowana i po prostu usunę się z tąd....Życzę wam wszystkiego dobrego a przede wszystkim zdrówka!

e tam zlinczowana. troche w tym prawdy ;p
a za to ile od nas mamusiek przyszle mamuski moga sie dowiedziec ;p miedzy innymi o cukrzycy ;p

o jej!
ale Wy duzo piszecie ;)

EMKA - ja tez zawsze wolałam huggisy. Jak 2 lata temu urodziłam pierworodnego, to wtedy narzekano raczej na pampersy, że uczulają takie maleństwa, więc ja od razu miałam huggisy. I od 2 lat przy nich zostałam :)
teraz mam dla drugiego synka kupione pampersy, ale tylko dlatego, że promocja była rewelacyjna.

Dziewczyny - cukry ok 3.00 miałam w szpitalu (karowa warszawa) między 70 a 80 i lekarz mówił, że bardzo dobrze.
Jest tak, że o 3.00 cukry zazwyczaj są niższe niż na czczo, ponieważ po 6.00 rano nasza wątroba albo trzustka (nie pamiętam) zaczyna wydzielać glukagon, który podwyższa wyniki na czczo.
Ja dośc często mam tak, że o 3.00 mam 70/80 a na czczo ok. 8.30 90. i to jest ok.

Teraz już coś zaczyna się dziać z cukrami, bo na noc zmniejszyłam sobie insulinę z 9 jedn na 5 i cukry na czczo 60-80. Na śniadanie z 8 jedn zeszłam do 0 ;) i jest suuper!!
tylko obiad jeszcze i kolacja...
Dziś po kolacji 136 po 1h.... po 2h 138..... o 22.15 mam 132....
A wszystko przez placuszki, na która przepis znalazłam na forum - z otrębów.
Smakują tak cudownie, że synek i mąż zjadali tak szybko, że nie nadążałam smażyć :)
ALE - u mnie wolno pełzające węglowodany się zupełnie nie sprawdzają. Bo wprawdzie po 1h jest ok, ale po 2 h jest zawsze jeszcze wyższy wynik, niż po 1h. To mnie denerwuje.
A diabetolodzy zalecają takie węglowodany. Tylko że przy nich nawet zgrzeszyć nie można, bo nie ma kiedy ;-)

Ostatnia edycja:
no wlasnie. trzeba pomyslec nad tym ? kto za ?
ja to nie wiem gdzie te promocje pampersa sa. ani w rosmanie ani w superpharm zem dzis nie widziala :/

wymyslamy nazwy na tytul nowego watku ?
ja nie mam pomyslu ;p

Nie szalejcie z tym nowym wątkiem, bo jak się wszystkie tam przeniesiecie to kto nam nierozpakowanym będzie doradzał :eek: i podtrzymywał na duchu?

Ostatnia edycja:
ja to nie wiem gdzie te promocje pampersa sa. ani w rosmanie ani w superpharm zem dzis nie widziala :/

ja kupiłam ze 4 tyg temu w kauflandzie :)

reklama
któraś z dziewczyn zainteresowana była szczepieniami i powikłaniami.

znów nie pasuje to do cukrzycowego wątku, ale
" [FONT=&quot]Z katastrofalnej szczepionki wieloskładnikowej z 7 składnikami zrezygnowano na razie, ponieważ dochodziło po niej do wczesnej śmierci łóżeczkowej niemowląt, a poza tym już 6-składnikowa szczepionka miała wielokrotnie śmiertelne następstwa. [/FONT]"

jeśli decydujecie się szczepić dzieci, to szczepcie w dużych odległościach czasowych i jak najmniejsze składnikowo. Niech lepiej dziecko będzie ukłute 3 razy niż ma mieć powikłania po szczepieniach 5, 6 czy jeszcze więcej w jednym.

Do góry