reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

wiolan... pocieszyłaś mnie bo myslałam ze tylko ja miałam ochotę zęby w ścianę dzisiaj z bólu wbic....

a tak na marginesie - to w sumie my wszystkie przed 40 :) także luzik:)

reklama
ooo Andzia to ja miałam to samo przy tej diecie - dreszcze, złosc i mdłosci ale nie wpadlam na to ze to przez hashimotto :)

bepanthen sie nadaje jeszcze do szpitala bo to i na sutki i na pupe dobre.

Ja w grudniu 30 koncze :(no ale wwwanda ty 40 i trójka dzieci :) ja juz nie zdarzę chyba :(

wiolan... pocieszyłaś mnie bo myslałam ze tylko ja miałam ochotę zęby w ścianę dzisiaj z bólu wbic....

a tak na marginesie - to w sumie my wszystkie przed 40 :) także luzik:)

no ja tak duchem to przed 30 przynajmniej...:)))

no ale u mnie te skurcze to juz nijak potrzebne.. jak chcialam syna naturalnie rodzić to mialam zero skurczów.. a teraz jak cc mam to skurcze sie pojjawiają i nie należą do przyjemnych... ech.. i tak źle i tak nie dobrze...

Maria: ja syna też rodziłam jak była chwilkę przed 30-stką (pół roku) a teraz drugie, także wszystko przed Tobą...

maria dzięki, zapytam dzisiaj w aptece może będzie ten bepanthen. A trzeba go zmywać przed karmieniem? Jak się diagnozuje to hashimoto, bo ja tez dużo przytyłam w krótkim czasie, może to efekt choroby a nie mojego obżarstwa :-p:-)

a ja slyszalam o przypadku smierci noworodka wlasnie po tym jak kobita nosila go w chuscie. nie w polsce ale liczy sie ze dziecko nie zyje :(

Z tego co sie orientuje to przypadki smierci nastapily tylko w przypadku jakiejs jednej konkretnej chusty.
No i chyba to tez zalezy od tego by prawidlowo to dziecko "zamontowac" w tej chuscie.

Ja jesli sie zdecyduje to na chuste Bebelulu Rapalu. Ponoc polecana. No i na pewno od poczatku samego nosic nie bede, bo pamietam, ze na poczatku dzien wyglada zupelnie inaczej z noworodkiem. Dopiero po miesiacu jakos sytuacja zaczyna sie stabilizowac, zna sie uklad dnia - kiedy jedzonko, kiedy spanko, kiedy kupka, kiedy spacerki itp. ;-)

Ja przed 30-tka ;-)

Witam deszczowo poniedziałkowo...

Jeśli chodzi o chusty, to sporo na ten temat czytałam i wielokrotnie widziałam w użyciu i z tego co wiem to mamy są bardzo zadowolone. Ja jeszcze nie zakupiłam, ale mam dwie wybrane - jedna to typ kieszonki - jest rozmiarowa i dobiera się ją do wymiarów noszącego, ale dziecku służy od narodzin do jakiś 18 kg (oczywiście o ile mama jest w stanie tyle dźwigać ;-)). Różnica polega na ułożeniu dziecka - noworodka nosi się w pozycji poziomej i można w niej bez problemu karmić (dyskretnie i z rękoma wolnymi), starsze dziecko układa się pionowo z przodu, jeszcze starsze na biodrze. Jest łatwa w użyciu, bo nie trzeba wiązać. Minusem jest to, ze ciężar dziecka tylko na jednym ramieniu. Drugą chcę kupić tkaną, może jej używać każdy (jest uniwersalna) i też od narodzin do 18 kg. Plus - rozkład ciężaru równomiernie na oba ramiona, brzuch i plecy. Minus - trzeba ją wiązać, więc może zajmować niewprawnej osobie więcej czasu. Plusem chust jest prawidłowe ułożenie bioderek u maluszka no i oczywiście odciążenie rąk mamy :tak: Ale się nawymądrzałam :-D

majka - koniecznie daj znać po wizycie! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

elmoo - suwaczek wstawiasz tak: u góry po prawej wchodzisz w ustawienia, potem edytuj sygnaturę (po lewej) i w ramkę wklejasz adres swojego suwaczka i robisz zapisz. Wtedy będzie dodany do każdego Twojego posta

Ja planuję stanik do karmienia z fiszbinami. Może to egoistyczne, ale zależy mi na dobrej formie moich piersi i chcę, żeby stanik dobrze je trzymał i żeby przetrwały okres karmienia nierozciągnięte i choć trochę jędrne :-p. Planuję zakupić coś tutaj MAMA BY ALLES ˇ Taki bez fiszbin to sobie kupię na noc do spania.

reklama
Wwwanda ja 28 czyli przed 40:-) ale już nie tak znowu dużo:)
mama_ola,Andzia_S dzięki za pomoc przy suwaczku(mam nadzieję ze się udało) i za jakiś czas jeszcze jeden wstawię.
Majka2001 mąkę sojową kupię chyba przez net, bo w okolicy nie am dostępu do sklepu z typową żywnością ekologiczną a przynajmniej nic o nim nie wiem.

Mam pytanko co jecie pomiędzy tymi staregicznymi posiłkami? po godzinie ssie mnie potwornie w żołądku a nie wiem co mogę sięgnąć? Jakaś bezpieczna przegryzka?

Do góry