reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nie kłóćcie się tu nad wyższością cc do sn :) każdy poród jest inny, ja go wspominam tragicznie i cc było moim zbawieniem, Ale wiem że są dziewczyny które rodzą sn w godzinę i są wniebowzięte :) a są i takie jak ja co po cc dochodzą do siebie po 5 godzinach i biegają po schodach - nie ma według mnie tu żadnej reguły - ani wiek matki, ani próg bólu - poprostu jest to poród :)

Co do sudocremu gabrielko - to ja smarowałam w razie wystąpienia zaczerwienienie mega grubą warstwę inaczej to to nic nie działa - ale skoro idziesz do lekarza to najlepiej sama się go zapytaj.
A nie daję jeszcze glutenu - bo mój Bartek nei chce kaszki ani kleika :( a wszystko inne wtrynia, ale w kółko daję tylko marchewkę i zupkę jarzynową i deserki od 4 m-cy. Zła jestem bo wszystko mi potem zażyguje marchewką i mam do śmieci - dziś nawet strój na chrzest zażygal i wylądował na koniec w śpiochach na chrzcie!!!
Agga - smaruj sudocremem, zmien pieluchy na pampersy i uzywaj TYLKO wody - musisz tą wodę używać co najmniej tydzien jak nie więcej żeby zauważyć zmiany przy takim odparzeniu - skóra musi się zregenerować i wietrz dupala :)

Emka - sucha skóra = linomag zielony pomaga na to bardzo, ale wtedy 0 sudocremu bo sudocrem wysusza.
I Bartek też używał tylko lewej ręki na początku myślałam że leworęczny będzie - coś w tym musi być może najpierw lewa półkula dojrzewa. A mój M załamany był bo ma radio do samolocika na prawą rękę a na lewą trzeba nowe kupić - wariat!

Stanik do karmienia - świetna rzecz w kółko uzywam - mam z triumpfa drogi ale dobry tyle że zupełnie szary się zrobił i wstyd się pokazać.

Rozstępów nie mam tylko na biodrach maluteńkie - ah no i na cycach mi się chyba mega zrobiły - ale ja z natury ruda jestem więc mam bardzo jasną skórę i ich nie widzę.
Ah DIETA białkowa - niesamowite jakie wielkie BUM zrobiła ta dieta teraz, wydał sobie niejaki DUKAN książeczkę o diecie białkowej i zarabia kupę kasy :) Każdy z mojego otoczenia ją stosuje :) ja tam raz zrobilam dietę kopenhaską i potem przytyłam 7 kg po niej !!! Nigdy więcej diet!!! a już takie białkowe - to czyste szaleństwo - nagle bombardować organizm 6 jajami dziennie i mięchem! a co z cholesterolem! Jedyna dieta to MŻ i myślę że dieta cukrzycowa jest najlepsza! - tylko trzeba mieć chęci - jakoś w ciąży mi to szło a teraz dzień bez ciasta i czekolady to dzień stracony!

Chrzest - ok :) tak się rozgadałam na temat inny spraw że o chrzcie zapomniałam. Bartek super - w kościele prawie wytrzymał - na koniec kwękał, w domu usnął. przyszło 26 osób i było w miarę ok, wynajełam kucharza a talerze itd mi siostra i mama pomagały, a ogólnie to taki pół grillparty był - tylko zimno cholera :( o 19 się skończyło i o 22 posprzątane już. Bartek bogatszy o kilka srebrnych łyżeczek, brylocików, statułeczek i krzesełko do karmienia, i ogólnie chłop zadowolony i teraz czekam jaki to od jutra będzie spokojny chłopczyk :)

reklama
Witam słodkie.

Maria, Gabrielka tu link dotyczacy sudocremu---na dole rysunek ile tego kremu dawać:

SUDOCREM – KOMPLETNA PROFILAKTYKA ODPIELUSZKOWEGO ODPARZENIA SKÓRY - dziecko24.pl

No i u mnie linomag po 2 dniach stosowania wywołał zaczerwienienia:crazy:, niestety u nas się nie sprawdza, więc wróciłam do bepanthenu

Megi Hania robi codziennie kupę po kilka razy...ale może dlatego że ja wcinam kefiry i otręby i piję herbatki koperkowe bo one ułatwiają trawienie.

Co do staników do karmienia to polecam, u mnie przydał się w szpitalu a poza tym jak chcesz w domu dopiero stosować to wierz mi lepiej i tak miec go prędzej bo potem nie wiadomo kiedy się wyjdzie z domu:/
Też polecam z thriumfa , drugi mam jakąs tanioche za 20 pare zeta i wogóle nie moge w nim chodzić bo nie trzyma piersi- może dlatego że mam spore.

Maria jak wcina desreki i obiadki to dawaj do obiadków kaszke manna z bobvity lub ciasteczka z hipp. :)
Dobrze, że chrzciny się udały, a co do marchewkito ja ostatnio moczyłam w vanishu póxniej dobrze wypłukałam i do prania i zeszła marchew i zeszły jagody :) ponoć z amway (emłej) jest dobry wybielacz w spraju

A ząbki to które pierwsze wychodzą z góry czy z dołu???czy to jest może różnie??

A po wygotowywaniu ubranek to ta marchewka też nie schodzi??

Megi to co Cię wywiało tak daleko???W Knurowie byłam raz na festynie:) a do Gliwic na zakupy jeżdziłam...bo teraz z tym gorzej

aureolcia a Ty już wszystko masz przygotowane??bo rzeczywiście suwaczek daje znać o sobie;)

Ostatnia edycja:
Hej

wracajac do ciemieniuchy to spokojnie moim zdaniem ten specyfik z SVR na brwi mozna stosowac, bo to wlasnie jest na owlosiona skore glowy :tak:Tylko pamietac, ze trzeba to zmyc, bo znajomi jak im to polecilismy to nalozyli swojej corci a potem sie pytaja "a to takie sztywne, sterczace wlosy potem dziecko po tym ma miec?" My zdziwieni, a okazalo sie, ze oni nakladali to na wlosy i nie zmywali :-D

Jesli chodzi o stanik do karmienia to przydanty, aczkolwiek przyznam sie, ze w szpitalu w ogole nie zakladalam. Nawet swojej pizamy nie ubralam, bo mi szkoda jej bylo. Dostawalismy szpitalne i w nich latalam. W domu potem w stanikach do karmienia biegalam, ale jakies kiepskie mialam. Jeden za maly, a drugi malo wygodny. Duzo w topie z gatty chodzilam, ale on slabo biust trzyma, a ja mam spory :eek: Teraz bede musiala sie porozgladac za dobrym. Chcialam z Triumpha ale na stronie podaja rozmiarowke i nie widzialam, by produkowali w moim wielkim rozmiarze :dry:

Witam Drogie Panie:)

Korzystam z nieobecności męża(w pracy), denerwuje się, że
wyczytuję wszystko co się da o cukrzycy ciążowej w necie bo potem czesto jakieś doły mnie dopadają. Ale tak naprawde to dopiero kiedy trafiłam na wasze forum myślę joś tak bardziej pozytywnie. Alternatyw wg Wad jest sporo a to pocieszające bo ta stagnacja jedzeniowa może dobijać.
mama_ola przepis napewno wykorzystam i na placuszki mąka żytnia i otręby i nawet dżemik bez cukru już mam, do chlebka to już tylko tej mąki sojowej brak. A tak apropos to jak go wcinać - sam czy jako pod kanapkę czy do obsmażania?/:rofl2:
majka20001 to mówisz, że nie muszę tej mąki sojowej odtłuszczonej szukać? Może być zwykła? Gdzieś się an nią "nadziałam, ale to był specyfik w 2 kg wiaderku dla pakerów :-D

A i jeśli mogę prosić o rótką instrukcję dotyczącą wstawienia suwaczka? Po prostu wkopiować w tekst? Ja zrobić by się z automatu wrzucał??

Pola nie spi od 5 :/ na szczescie dzis tata mial te "przyjemnosc" siedzenia w nocy z Pola ja wkoncu moglam sie wyspac ;p
teraz tata spi a Pola bawi sie caly czas tym palakiem :D
w lipcu jedziemy do Zakopanego :D postanowione :D jedziemy sypialnym. ciekawe jak sie teraz liczy bilet za sypialny :|
nie moge sie doczekac ! bedzie miala juz 5 miesiecy wiec bedzie mozna ja nosic w nosidelku na brzuchu :D
macie cos takiego ? planujecie uzywac ?
dzis lece kupic kostium w h&m. gora 38 a dol 42 :/// wieczorem troche pobiegam :D taa. wczoraj tez mialam takie plany ;p

reklama
emka bardzo dobry pomysl z tym wyjazdem! my rok temu pojechalismy pociagiem do Zakopca - 16h jechalismy lacznie i bylo super. Mloda cala noc spala jak zabita w jedna i druga strone, kupilismy I klase, a tam sie siedzenia rozkladaly i caly przedzial mielismy jakby takie jedno wielkie lozko. Autem swiadomie jechac nie chcialam, bo co w foteliku na siedzaco mialaby tam spac przez cala droge? Bez sensu zupelnie. A tak wszyscy sobie spalismy.

Co do nosidelka to jakie masz?
Mi tu ekspertka poradzila, ze jesli nosidelko to tylko ergonomiczne - Manduca, Bondolino, Ono. Tyle, ze one sa drogie. Ok. 300zl trzeba liczyc. Ono jest tansze, ale wydaje mi sie tez troszke gorsze. Ja chcialam nosidelko bo balam sie, ze chusty nie bede potrafila wiazac, ale znalazlam instrukcje i wydaje sie to wcale nie byc trudne. I teraz znowu zastanawiam sie nad chusta - jest sporo tansza niz nosidelko ergonomiczne.

Do góry