reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodkie.

Maria wypasione masz te leżaczki....no ten 2 ta hustawka to tak jak mój do 18kg, właśnie dlatego się na taki zdecydowałam żeby potem mogło być krzesełko.

Aureolcia tak jak pisze Majka polecam tantum verde i płukjanko wody z solą lub szałwią...a może dziś już dobrze się czujesz????

Emka no to współczuje z tym narożnikiem.U mnie lustro u ciebie meble, partacze jedne.

Życzę Ci abyś kupiła sobie śliczniutkie buciki i coś jeszcze na poprawe nastroju, ciesz się marketami bo u mnie tylko maleńki tesco , biedronka, lidl czyli zakupowe zero:-(.....czasem fajnie jest karmić butlą.
Mój właśnie pojechał do Gliwic żeby wyrobić małej kartę czipową wreszcie! i ma mi kupić krem i puder bo u mnie nawet porządnej drogerii nie ma.

Mała śpi i tak ciągle od 18 , oczywiście z porami na jedzonko ale tak to nawet wczoraj Avatara mogłam wreszcie zobaczyć.Czy to normalne że tak śpi:szok::szok:?
Z tej strony jeszcze jej nie znałam.
Też ciągle patrzę czy oddycha.Śpi teraz na dużej podusi mojej, wiem że powinna na płasko ale czasem kłade ją na luksusy:-p.

reklama
Emka masz 6 miesięcy na zgłoszenie dziecka (jeśli chodziło ci o ZUS).

Majka co do diety... kobieto kochana jakie owoce?! na szkoleniu pielęgniarka pozwoliła na 1 jabłko zamiennie z 1/2 grejpfruta lub 2 kiwi. To że ja jem truskawki i jagody to się po prostu z nimi spróbowałam... Reszta owoców ogólnie zakazana. Czy wy możecie jakieś inne jeść???
Dieta cukrzycowa jest dla mnie strasznie przykra, ponieważ musiałam zrezygnować z tego co najbardziej lubię: żółty ser mam rozpisany 2 plasterki raz w tyg., serek topiony 1/4 bloczku raz w tygodniu, zero musli, cini mini, tostów. A największą niesprawiedliwością dziejową jest to ... że ja nie lubię słodkiego... nawet nie słodzę napojów od 22 lat, tylko 2 dni przed okresem i w trakcie ciąż mam ciągoty na słodkie. I to mi odebrano: lody, tiki taki, malinki na gorąco mojej mamy...
Ciąża to okres "zachcianek" a tu...kupa!!!

Starlet ja wczoraj też miałam spaghetti (nawet sera żółtego i parmezanu dodałam) i godz. po posiłku miałam 117!!! Na kolacje opchałam się parówkami (pierwszy raz od diagnozy), których nie powinno się jeść bo to rzekomo sam łój i 111 po godzince!!!

Aaaaa macie pozdrowienioa od AgaS-78 cukry u niej dobre, mają piękną pogode ale nie ma weny do pisania, ale obiecała że zajrzy.

Emi wiem że karte czipowa musi mieć wyrobioną do 6 miesiąca, ale nie wiem czy akurat o to Ci chodzi czy ubezpieczenie w zakładzie pracy....

poszlam do lekarza a babka ze zdziwieniem i pretensja ze dziecko nie zgloszone. a ja nie wiedzialam ile na to mam wiec bez problemu podpisalam papier ze w ciagu 7 dni pokaze zgloszenie do ubezpieczenia. niech sie bujaja. nie musze zglaszac to po co mi papier podsuwa ;/ glupia baba :)

ej Pola ma ciemieniuche :/ :>

wwwanda jak miałaś po spagetti taki wynik to ja bym spróbowała taką kanapeczkę z tym serem żółtym, częściej......jak wyniki dobre to po co się ograniczać.

Co do owoców, to też truskawki , jabłka , kiwi , pomarańcze, mandarynki i liczi jak dorwałam w markecie choć te ostatnie słodkie były

Ostatnia edycja:
moja na brwiach i glowie ale to juz od dawna. i jakas taka zolta sie zrobila :/ jak czesze to wylatuje - troche ale wylatuje :)
a chodzilo mi o ZUS of kors ;) o chipach nic nie wiem :| :D

dziewczyny myslicie ze tak w 5 czy 6 miesiacu mozna jechac w gory lub nad morze z dzieckiem ?

Wwwanda ja wcinam srednio 1 jablko dziennie, a nawet 2. Ale ja mam dobre cukry w normach po prawie wszystkim co zjem.
Na sniadanie jem chleb z serem i ketchupem, do tego kawa z mlekiem i wynik 99. Ostatnio wzielam przed posilkiem czekoladke kindera i potem jedzonko jakies i tez wszystko w normie.
Jedyne co to po prostu nie jem pieczywa bialego, nie slodze (a zawsze slodzilam) i nie jem slodkosci (ostatnio zrobilam sobie wolne i te czekoladke wzielam ;-)), no i troszke zmniejszylam sobie porcje. Wczoraj tylko pojechalam z tym spaghetii bo wciagnelam caly taki duzy gleboki talerz. Potem przez 4h bylam zapchana maksymalnie.

moja na brwiach i glowie ale to juz od dawna. i jakas taka zolta sie zrobila :/ jak czesze to wylatuje - troche ale wylatuje :)
a chodzilo mi o ZUS of kors ;) o chipach nic nie wiem :| :D

dziewczyny myslicie ze tak w 5 czy 6 miesiacu mozna jechac w gory lub nad morze z dzieckiem ?

To u Was nie ma takich kart czipowych jak chodzicie do lekarza????
u nas każdy ma taką kartę , no i dziecku też musimy wyrobić.

reklama

mysle, ze spokojnie mozna ;-)
ja sie napalam na wyjazd z takiem 1,5 miesiecznym, aczkolwiek nie wiem czy tak naprawde bede miala sily i jak przyjdzie co do czego to bedzie mi sie chcialo ;-)

kart chipowych u nas nie ma
wpisuje sie dziecko do rodzinnej legitymacji ubezpieczeniowej.

Do góry