reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nie wytrzymalam :D kilka razy przekrecila glowe z boku na bok i mi starczylo i juz znowu jest na plecach :)
a pupka.. Maria dzieki wielkie... pupka jest sliczna teraz bez tych chusteczek :) chusteczek uzywam ja bo leci ze mnie jak ze swini i co chwile musze zmieniac podpaske i wycierac pachwiny bo brudne :/ no ale to nic w porwonaniu z krwawieniem poporodowym ;DDD i bol tez mniejszy :D

reklama
mhm, ja mam taki leżaczek : LEŻACZEK BUJACZEK RAINFOREST NOWOSC! FISHER-PRICE (1020033581) - Aukcje internetowe Allegro
ale w tym leżaczku dopiero od miesiąca chce Bartek leżeć a bawi się tym wodospadem dopiero od 2 tygodni.
A tak to siedział głównie w tym :
LEŻACZEK 3W1 FISHER PRICE model DELUX (1023597348) - Aukcje internetowe Allegro
Ale tu właśnie dziecko zupelnie siedzi!!!

Ale ja kupuję wszystko używane, i ma tego od groma :) więc nei wiem czy można tu mówić o tym że mu żałuję czy nie. Butów ma napewno więcej od demnie :-D A patrzę czy oddycha bardzo często - chociaż powoli mi mija.
A fajny jest taki kalendarz rozwoju dziecka : ciekawie wszystko jest opisane: Kalendarz rozwoju dziecka

ten kalendarz mam w ulubionych :D
Polce leci glowa na jedna strone w lezaczku tak ma byc czy nie byc bo nie wiem czy to zle czy dobrze ? klade pieluche zwinieta obok by tak nie leciala tylko prosto byla :/
Pola ubran nie ma wogole ma tylko pajacyki :DDD

Dobrze że kładziesz pieluche i nei zamartwiaj się tak czy tak ma być czy inaczej - każde dziecko w swoim czasie, jedne już raczkują w 5 miesiacu a inne w 8, a niektóre w ogóle nie raczkują tylko odrazu chodzą:)

fiu fiu - alez was do zwierzeń namówiłam :) ja podobnie jak maria - dzidzia raczej z rozsądku :) no ale widze ze wiekszosc tak ma :)

a ja dzisiaj zrobilam salatke jarzynową z majonezem i przed wciągnełam kawałek ciasta ktore dla M upieklam (ostatnio kawalek zjadlam dla sprawdzenia ... i juz mi sie sprawdzac odechcialo) a dzisiaj zjadlam polowe tego co ostatnio i zagryzlam salatką i wynik 90 jupi :) a teraz lece truskawki miksowac z jogurtem na dobranoc :)

milusich snow zycze i niskich cukrow :)

Chyba się wczoraj na tej komunii przeziębiłam, bo pół nocy nie spałam przez okropny ból gardła :angry::angry: Do tego mam coraz większy katar :angry: W dzień jakoś jeszcze szło wytrzymać, a teraz znowu mnie zaczyna gardlo boleć. Co mogę na to brac??

aureolcia - na pewno mozesz paracetamol jak juz cie bedzie mocno bolalo a do tego chrzan i czosnek w jedzeniu (to tak na przeziębienie) a na samo gardlo mozesz plukac naparem z szałwii i pryskać tamtum verde - żadne tabletki do ssania ani syropki nie wchodzą w gre bo wszystkie podnoszą cukier - no chyba ze ktos ma inne pomysły, ale ja sie tylko tak w marcu leczylam :)

reklama
dzien zaczynam od wielkiego WRRRR
kupilismy naroznik za prawie 2000 na raty i... zle zrobili i ledwo co sie rozklada a jak juz sie rozlozy to... sie zapada :/ wkurzona jestem niesamowcie ! trzeba to zglosic i jak zabiora to bede spala z Pola na podlodze :/ WRRR !
Pola od 2 w nocy do 6 co chwile sie budzila i non stop wiercila.. nie chciala jesc tylko sekala. o 6 walnela kupe. podtarlam chcialam pampersa zalozyc a tu druga porcja.. to wycieram i zaraz 3 to wycieram i 4 :/// WRRRR ! no ale chociaz wiem ze kiszki puste :)
ale jestem wkurzona !
dzis babcia bierze Polke na spacer to ja lece cos sobie na nerwy kupic ! buty moze jakies ;p
o wiem ! pojade na Karowa oddac glukometr :>>>
poprawcie mi humor blagam :D

do ktorego miesiaca trzeba zglosic dziecko do ubezpieczenia ??

Ostatnia edycja:
Do góry