reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodkie.

Emka no ja cały czas jadę na wacikach i wodzie.Co do leżaczka to coś obiło mi się o uszy że do 3h.
Moja jeszcze nie leży w leżaczku bo mam z fisher price jakiś taki model że będzie dopiero leżeć jak będzie chyba miała 4 miesiące(leżaczek,bujaczek, a potem z tego jest fotelik)...nie wiem jakoś dziwnie jej ta głowa w tym leci może że ona taka maleńka albo co.Bo teraz pewnie będzie mieć 4kg.

Majka wielkość cycuszek nie ma znaczenia-pomyśl o tych wszystkich murzynkach wychudzonych co też prawie nic nie mają a jakoś wykarmić umieją:-p

Maria babcie jakimś dziwnym sposobem mają taki mechanizm że przy nich dzieciaczki spokojniutkie i aniołkowate:laugh2:...też to zauważyłam.

reklama
Emka, Aasica- ja musiałam zamowić tą szczepionkę w aptece za 70zl. Co do leżaczka to ja kładę od urodzenia w leżaczku fisher price rainforest- ale nie lubił tego - tylko lubił leżaczek - chuśtawkę co potem się z niej robi krzesełko - leżaczek - to chyba Aasica ma na myśli - bo w tej chustawce rzeczywiście dzieciak zupelnie siedzi a nie leży i glowa opada na boki i do przodu. Ale ta chustawka była jedynym miejscem gdzie wyrażał zgodę na leżenie poza moimi kolanami. Więc ja stosowałam i efekt tego taki że teraz tylko siedzieć chce i nie chce za nic leżeć - i podnosi się do siadu już sam - ale właśnie zauważyłam że chyba w ten sposób niszczy sobie etapu rozwoju :) bo zamiast nogi do twarzy podnosić to pochyla glowę do nóg i w ten sposób łapie się za nogi.
Co do zoo to ja chcę iść ale co weekend mam coś, następny chrzest a potem ZOO :)

Majka - karmienie a cycki :) ja mam miniaturowe sutki i bardzo czułe i byłam przekonana że JA nigdy w życiu nie będę karmić dziecka!!! aż tu nagle urodziłam i wszystkie w sali karmily a ich dzieci nie umiały ssać i miały problem a ja nie miałam mleka!!! ale byłam wciekła że jak to - JA - nie mam mleka!!! i tak się wciekłam że przystawiłam tego malucha - okazało że super ssie :) boli jak cholera ale skoro wszyscy potrafią to JA też :-D więc po porodzie wszystko się w głowie zmienia. Zresztą ja też anty dzietna byłam strasznie - zaszłam w ciążę świadomie ale raczej ze względu na wiek, i po porodzie nie pałałam jakąś wielką miłością do malucha i byłam załamana ale po miesiącu już sobie nie wyobrażam życia bez niego :)

Witam Słodziutkie,
U mnie dziś leje i spacerku nie było ehh moze jutro bedzie lepiej aż mnie ciarki przechodzą bo od jutra sama zostaje mój M miał miesiac urlopu i pomagał mi codziennie dobry obiadek zakupy na czas dom czysty a teraz przy tym moim małym ciezko bedzie w dzien krótko śpi wierci sie przeokrutnie przez te gazy.
Maria tez zaczełam wacikiem i wodą pupke myc i lepiej faktycznie
Ile wasze dzieci przybrały na wadze w pierwszym miesiącu mój przez miesiąc utył 1360 i teraz waży 3800 licze jak kaza pediatrzy od najnizszej wagi jaką zanotował czyli 2440 to chyba niezly wynik jak na miesiac czasu i fakt że ulewa straszne ilosci pokarmu i kupy w każdej pieluszce.
Czy Wasze dzieciaczki tez miały trądzik niemowlęcy ? mój ma i nie moge się go pozbyc masc zapisana przez doktorkę wysusza na chwile ale zaraz powraca zaczerwienienie i krosteczki a ma na klatce piersiowej i buzi.
Położna mówi ze minie po 6 tygodniach więc czekamy
a moze to jakies uczulenie ehh z tego wszystkiego przestałam nabiał jeść :-(nad czym ubolewam strasznie.
pozdrawiam Wszystkie Panie:-)

co do mnie to tez.. bylam anty na dzieci.. male duze nie wazne anty i ju ;) jak sie okazalo ze jestem w ciazy to nie wierzylam :) zreszta nadal nie wierze ze mam dziecko :| :) Pole pokochalam po.. 5 tygodniach :) kocham jej placz marudzenie wiercenie kupy sucha skorke ;) plusy tez na pewno jakies ma ;p

Okazało się że leżaczek da się rozłożyć:-D:-D:-D:-D ale ze mnie pipa nie przeciętana, no ale w końca ja na to wpadłam a nie mój:-p

:-D :-D :-D

ja na dzieci decydowalam sie swiadomie, pragnelam byc w ciazy, ale tez szczerze przyznaje, ze matka Polka to ja nie jestem :-p i dobrze mi z tym ;-)

dzisiaj zaszalalam...maz zrobil na obiad spaghetti i nie moglam sie powstrzymac - zamiast zjesc skromna porcje tylko by zaspokoic jakos glod, wciagnelam caly gleboki talerz :szok: zorientowalam sie ile zjadlam jak zobaczylam pusty talerz :sorry2:
wynik po 2h - 127 :eek: norma do 120 ;-) nie wpisuje tego wyniku....pierdziele!

mi tez daleko do matki polki bo.. dzis wypilam piwo i zapalilam :D ://// :( a powinnam moc karmic.. mam wyrzuty :(

wlasnie ulozylam Pole na brzuchu i...probuje nie widziec i slyszec :( wrrrr ! tlumacze sobie ze trzeba a tu lipa bo mysle ze jej zle :( ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Przestań Emka - ja teraz to mam lekkiego bzika na punkcie Bartka i pilnuję i kontroluję M nawet, ale nie dajmy się zwariować nie musi nikt karmić piersią żeby być dobrą matką - w dzisiejszych czasach mamy wiele możliwości karmienia i ważne żeby matka była szczęśliwa:-D
Aasiaca jaki ten leżaczek masz? fisher price ale jaki?

Do góry