IzaBK: sto lat was tu z Gaja nie widzialam! A Gaja cudna jest że szok :-) i filmik rozbawił mnie niesamowicie :-)
emka: oczywiście że wszystkiego najlepszego!
moja mama stwierdziła, że Gabik się do niej uśmiechnął w 3 tygodniu, ale w 4tym to już się usmiechał na pewno. Teraz łapie rączkami ciuszki, a jak brakuje ciuszków w kąpieli to za skórę na brzuchu!
mama_ola:ja miałam po 2ch godzinach 145 i była to cukrzyca, co potwierdzały wyniki z glukometru po zjedzeniu węglowodanów.
co do kosmetyków to ja: do pupy maść robiona w aptece, do buzi na mrozy Nivea, na nie-mrozy taki lavender kinder jakis niechcacy przez mojego tate kupiony "bo jakas pani polecala". Chusteczki do pupy pampers sensitive, albo nivea sensitive albo nivea soft&care albo przegotowana woda z platkami "Dzidzius", do kąpieli najpierw Oilatum, teraz 2 x tanszy Emolium o tych samych składnikach prawie (ma cos wiecej). Ubranka w platkach mydlanych ale mysle o przejsciu na jakis proszek po 3 m-cu... Wszystko poki co prasowane w kancik ;-)
Na razie mieszkamy z rodzicami ale mamy duzo metrow i na razie nie przewracamy sie o zabawki, potem budujemy wlasny dom. Mieszkania nie chcemy, bo gdzie beda biegały nasze 2 psiaki?;-) (bokser i kundliszcze aż świszcze)
Wczoraj wieczorem moja kolezanka miala wywolywany porod kolo 18 zaczeli o 22 miala juz corcie, wiec nie zawsze te wywolywane sa takie traumatyczne :-)
a u nas po wizycie juz wiadomo skad ten sluz w kale -mamy bakterie -Klebsiella Oxytoca. Mam nadzieje sie jej szybko pozbyc, teraz powtarzam posiem i moczu i kalu, zeby sie upewnic czy na pewno jest w drogach moczowych czy tylko przez pomylke trafila do probki z moczu. Jak wyjdzie ze z moczu to Furagin, USG jamy brzusznej i probiotyk BIOGaia. I jestem bardzo z siebie zadowolona, ze na wlasna reke ten posiew zrobilam, bo nie wiadomo czy lekarz by nas dieta jakas nie leczyl a tu bakteria sie rozwija w malym ciałku... Ale jak juz sie zna wroga to przynajmniej mozna z nim walczyc!
Poza tym maluszek ok -wazy 5520 i ma 65 cm wzrostu -chlop jak dąb :-) Mózg mu rosnie i klata też :-). Juz drugi pediatra sie dziwi jaki silny, wiec niech on juz siada i sie sam bawi :-)
Śpi cudnie na brzuszku -czemu ja wcześniej nie odkryłam, że on w dzień to tylko na brzuchu????
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)